Pirmoji iš 10 kelionės dienų prasidėjo Keiptaune, lankant mergaičių įgalinimo projektus, pagal kuriuos šviečiama teisių ir savigynos klausimais. Keiptauno dalyje Niangoje princo šeimai buvo surengtas muzikinis pasveikinimas. Apie jų apsilankymą ten saugumo sumetimais iš anksto nebuvo skelbiama.

Kai kuriuose Keiptauno rajonuose kruvinų nusikaltimų būna tiek daug, kad mieste teko dislokuoti karių. Jų buvimas praėjusią savaitę buvo pratęstas.

Karališkoji pora taip pat susitiko su buvusiais 6-ojo rajono gyventojais. Ši gyvybinga mišrios rasės bendruomenė sunkiu PAR apartheido – baltųjų mažumos valdymo – laikotarpiu, kuris truko iki 1994-ųjų, buvo perkelta iš miesto centro.

Harry ir Meghan vizito metu daug dėmesio taip pat skirs laukinės gamtos apsaugai, verslumui, psichinei sveikatai ir teritorijų valymui nuo minų. Pasaulio dėmesį į pastarąją temą atkreipė Harry velionė motina, princesė Diana, kuri lankydamasi Afrikoje ėjo per vieną minų lauką.

Vėliau šią savaitę Harry vienas aplankys Botsvaną, Angolą ir Malavį.

Pora į PAR atvyko tokiu metu, kai ši šalis dar jaučia šoką po vienos studentės išžaginimo ir nužudymo pašto skyriuje. Šis brutalus nusikaltimas išprovokavo protestus, kuriuose dalyvavo tūkstančiai moterų, pavargusių nuo išnaudojimo ir nebaudžiamumo šalyje, kur kasdien pranešama apie daugiau kaip 100 išžaginimų.

Tai „viena nesaugiausių vietų pasaulyje būti moterimi“, praėjusią savaitę sakė PAR prezidentas Cyrilas Ramaphosa.

Nors karališkasis vizitas nekelia tokio susižavėjimo kaip kartais būdavo kitose Sandraugos šalyse, kai kas Pietų Afrikoje sako, kad džiaugiasi Meghan atvykimu. Sasekso kunigaikštienė yra garsiai kalbėjusi apie moterų teises ir PAR tikriausiai vėl pasisakys šiuo klausimu.