Dabar 45-erių vyras sukūrė šeimą ir toliau siekia karjeros, o atvykęs į Lietuvą juokavo, kad tai geriausias jo laisvas laikas, nes galėjo ramiai viešbutyje praleisti net keletą dienų. Anot jo, turint vaikų ir net keturis šunis yra sunku rasti laiko tik sau ir pabūti nieko netrukdomam.

Pirmąkart ekrane jis pasirodė būdamas vos trijų mėnesių ir, atrodo, aktoriaus karjera tapo tikru likimo ženklu jo gyvenime. Tai nebuvo apgalvotas specialybės pasirinkimas, nes žvaigžde jis tapo dar vaikystėje.

„Pirmąkart vaidinau klouną kūdikį. Vis dar esu klounas. Ir buvau mergaitė. Taigi, mano pirmasis vaidmuo buvo moteriškas“, – nestokodamas humoro pasakojo garsus aktorius.

Davidas Faustino ir Justina Jankevičius

Jis sakė, jog ryšys su kinu atsirado labai anksti, nes jo tėtis visuomet dirbo su kostiumais, kuriuos vilkėdami kino aktoriai vaidino televizijoje ir kine. Jo dešimčia metų vyresnis brolis buvo greitai pastebėtas ir dėl mielos vaikiškos išvaizdos pradėjo filmuotis reklamose. Neilgai trukus filmavimo aikštelėje suktis pradėjo ir D. Faustino sesuo.

„Aš esu iš tikros šou pasaulio šeimos. Dėdės ir tetos šokėjai filmuose, brolis dabar dirba garsistu, tėtis taip pat nuo seno šou ir kino pasaulyje. Taigi, nuo seno esame tame“, – kalbėjo jis.

1980 metais jis gavo vaidmenį ir amerikiečių televizijos seriale „Namelis prerijose“. Tiesa, kai pokalbį moderuojantis humoristas Justinas Jankevičius užsiminė, jog šis serialas Lietuvoje buvo itin populiarus, aktorius sunkiai tuo patikėjo.

„Būti aktoriumi vaiku reiškia tiesiog bandyti ir jei tu būsi geras tame, tuomet viskas bus gerai. Na, o jei ne, tuomet tiesiog tuo nebeužsiimsi. Man tai atėjo natūraliai ir man visa tai patiko. Studijavau aktorystę, bet svarbiausia yra tarsi intuityviai jausti visa tai.

<...> Blogiausia būnant vaiku aktoriumi yra laikas po pamokų... Tu išeini iš mokyklos trečią valandą ir visuomet mane pasiimdavo mama. Tu negali bėgti į kiemą žaisti, pavyzdžiui, futbolo ar veikti ką nori. Tu turi dalyvauti atrankose. Tik taip gausi darbų ir atrankos nevyksta savaitgaliais. Visos jos vykdavo iš karto po pamokų ir jų būdavo ne viena. Vaidindavau reklamose, mažuose epizoduose ir niekada neturėjau rimtesnio vaidmens, kokio norėjau“, – „Comic Con Baltics 2019“ susirinkusiems gerbėjams pasakojo garsenybė.

Tuomet jo gyvenime atsirado kultinis televizijos serialas „Vedęs ir turi vaikų“, kuris aktorių ir išgarsino. Tiesa, kelias į šlovę nebuvo toks lengvas ir dėl šio vaidmens teko paplušėti, o po pirmosios atrankos D. Faustino skambučio taip ir nesulaukė.

Davidas Faustino

„Nuvykau į tą atranką ir man niekas nepaskambino. Atrankos nepraėjau. Jie pasirinko kitą vaiką, o kai ieškojo Kelly Bundy vaidinsiančios aktorės, ja taip pat iš karto netapo Kristina (aktorė Christina Applegate). Jie nufilmavo pilotinę seriją. Ji buvo sėkminga, bet vaikams, kurie ten vaidino, nepasisekė.

Tada naujasis mano agentas sakė, kad turėčiau nueiti į tą atranką. Atsakiau, kad jau buvau ten ir jiems nepatikau, bet jis sakė, kad vis tiek turėčiau ten grįžti. Tuo metu atrankose dalyvaudavai daug kartų ir vis sugrįždavai. Mane norėjo pamatyti net penkis kartus. Galiausiai jie atrinko dar du Bud'ą Bundy ir Kelly Bundy turėsiančius suvaidinti aktorius. Darė bandymus su skirtingais aktoriais ir galiausiai kai pradėjau vaidinti su Christina, buvo akivaizdu, kad mums gerai sekasi vaidinti kartu“, – prisiminė D. Faustino.

Jis taip pat prisiminė, kad grįžus namo ir sulaukus skambučio jautėsi itin gerai, nes visada svajojo vaidinti seriale. Dirbdami šiame seriale visi aktoriai tapo tarsi tikra šeima. „Kaip ir visose šeimose, žinoma, buvo ir dramų, tačiau apskritai tikrai buvo smagu dirbti kartu.

Tai tikrai buvo mano svajonė. Nuo vaikystės svajojau apie tai ir tikrai jaučiausi savo vietoje“, – šyptelėjo jis.

Davidas prisipažino nuo 12 metų buvęs tikru melomanu. Būtent tuo metu jis susidomėjo hiphopu. Su bičiuliu jie pradėjo lankytis naktiniuose klubuose ir nors buvo per jauni ten patekti, vaikinai rado klubus, į kuriuos buvo įleidžiami. „Tai buvo kiti laikai ir hiphopo nebuvo daug. Galbūt skamba kaip artėjanti grėsmė, bet žmonės ten tikrai ateidavo klausytis muzikos, nes niekur kitur to neišgirstum“.

Davidas Faustino

Daugiau nei dešimtmetį amerikietiškajame „Fox" kanale rodyta situacijų komedija iliustruoja Čikagos priemiestyje gyvenančios šeimos kasdienybę. Pagrindiniai serialo herojai – šeimos tėvas, moteriškų batų pardavėjas Elas Bandis (angl. Al Bundy), jo žmona Pegė (angl. Peggy),

mokyklos gražuolė dukra Kelė (angl. Kelly) ir jaunesnysis šeimos vaikas, protingas, tačiau nepopuliarus sūnus Badas.

Davidas Faustino

Filmuodamasis seriale „Vedęs ir turi vaikų", D. Faustino toliau tęsė periodinius pasirodymus situacijų komedijose ir kituose televizijos serialuose. Tarp jų tokie televiziniai šou, kaip „Parker Lewis Can't Lose", „Top of the Heap". Taip pat – „Burke's Law", „MADtv", „The New Addams Family" ir kiti.

Tiesa, kaip atskleidžia pats aktorius, vaidyba nėra jo vienintelė aistra. Los Andžele gyvenanti žvaigždė taip pat žinoma ir muzikos pasaulyje – kaip didžėjus ir repo muzikos atlikėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)