„Anšlago", „Juoko panoramos" ir „Kreivo veidrodžio" žvaigždė J. Petrosianas pasiekė karjeros aukštumų. Humoristas buvo pavadintas epochos balsu, o jei kartais ir kritikuodavo už senus juokelius, vis tiek pripažindavo jo autoritetą estrados meno srityje.

J. Petrosiano tiek kūrybinė, tiek meilės istorija prasidėjo persikėlus į Maskvą. Jis vedė garsios balerinos seserį, operos solisto dukterį, meno kritikę – atrodė, kad nė viena aukštuomenės atstovė negali atsispirti artisto kerams. Tiesa, vėliau J. Petrosianas prisipažino, kad buvo laimingas tik su Jelena Stepanenko. Tačiau praėjusiais metais subyrėjo ir ši santuoka.

Rugsėjo 16 d. komikas šventė gimimo dieną. Gerbėjai spėlioja, ar dabar jau 74-erių metų amžiaus J. Petrosianas yra laisvas, juk visur jį lydi padėjėja Tatjana Bruchunova. Ar dėl jos humoristas išsiskyrė ketvirtą kartą? O gal moteris iš tiesų tiesiog rūpinasi jo sveikata ir karjera?

Karjeros pradžia

Būsimasis artistas vaikystę praleido Baku. Jo tėvo vardas buvo Vaganas Mironovičius Petrosiancas. Kaip visiems žinoma, sūnus pašalino vieną pavardės raidę, kad geriau skambėtų. Tėvai su meno pasauliu neturėjo nieko bendra – buvo mokslo žmonės. Tėvas dėstė pedagoginiame institute, o mama buvo chemijos inžinierė, tačiau, gimus sūnui, tapo namų šeimininke.

Berniukas pirmą kartą pamatė komikų pasirodymų būdamas septynerių metų amžiaus. Jie padarė didelį įspūdį: gimęs sunkiais pokario metais, jis retai kada susidurdavo su žiūrovų audringai reiškiamu džiaugsmu. Jau tada vaikas suprato, kad juokinti žmones – didžiulis menas. Sulaukęs 12-os, paauglys pradėjo dalyvauti vietos teatro vaidinimuose, o kai jam sukako 15-a – išvyko į pirmąsias gastroles su jūreivių klubu.

1961 m. artistas persikėlė į Maskvą, kur mokėsi estrados meno paslapčių legendinės Rinos Zelionajos studijoje. Keletą metų J. Petrosianas vedė estradines programas vadovaujant Leonidui Utesovui, o nuo 1969 m. pradėjo dirbti koncertų organizavimo įmonėje „Moskoncert". Pamažu humoristas užsitarnavo nemažą autoritetą tarp kolegų. XX a. aštuntajame dešimtmetyje atsirado jo asmeninė programa „Trys išėjo į estradą" (kartu su Levu Šimelovu ir Albertu Pisarenko).

Paskui komikas pradėjo statyti spektaklius ir įkūrė „Estrados miniatiūrų teatrą". Artistas pasirūpino ir retos medžiagos apie humoro istoriją išsaugojimu – surinko kolekciją, siekiančią XIX a. Deja, bet jam nepavyko išgelbėti savo XX a. devintojo ir dešimtojo dešimtmečių koncertų įrašų.

Nebuvo leidžiama daryti kopijų, ir humoristui teko savo rankomis sunaikinti savo kūrybą. „95 proc. to, ką XX a. devintajame ir dešimtajame dešimtmečiuose sukūriau televizijoje, prarasta, sudarkyta ir išvaistyta", – piktinosi J. Petrosianas.

Užtat žiūrovai iki šiol gali mėgautis jo pasirodymais humoro laidoje „Anšlagas", kuri buvo transliuojama nuo XX a. devintojo dešimtmečio pabaigos. Internete lengva rasti ir kitą šou, galutinai įtvirtinusį humoristo pirmo ryškumo žvaigždės statusą – „Juoko panorama".

J. Petrosianą taip pat išgarsino laida „Kreivas veidrodis", kurią jis vedė. Į šou jis pakvietė tokius humoristus kaip Igoris Christenko, Aleksandras Morozovas ir Karenas Avanesianas.

Slaptos meilužės, skyrybos ir sunki priklausomybė: ką slepia „Kreivo veidrodžio" artistas

Negalima sakyti, kad J. Petrosiano kūryba patiko visiems. XX a. devintajame dešimtmetyje jis praktiškai neturėjo konkurentų, tačiau kitais dešimtmečiais humoras stipriai pasikeitė, ir „heiteriai" pradėjo komiko juokelius vadinti absurdiškais.

J. Petrosianą užgriuvo kritikos banga tiek KVN, tiek socialiniuose tinkluose. 2009 m. komikas pavargo nuo populiariausių tinklaraštininkų pajuokų ir pakvietė juos susėsti prie apskritojo stalo. Po diskusijų su legendiniu pramogų verslo atstovu daugelis straipsnių apie jo talento stoką autorių pareiškė, kad tikrovėje artistas sudaro geresnį įspūdį nei televizijos ekrane.

Šeimyninis gyvenimas

Sulaukęs 16-os, J. Petrosianas persikėlė į Maskvą ir beveik iš karto susipažino su balerinos Viktorinos Kriger seserimi. Sklandė gandai, kad pradedantysis artistas suviliojo mergaitę ir praktiškai nusitempė prie altoriaus – taip stipriai jam reikėjo gyvenamosios vietos sostinėje. Kad ir kaip ten buvo, J. Petrosiano išrinktoji iš aukštuomenės komikui padovanojo ne tik butą Maskvoje, bet ir dukrą. Galbūt ši santuoka būtų trukusi ilgiau, jei J. Petrosianas nebūtų sutikęs Anos Kozlovskajos.

Su operos dainininko dukra artistą suvedė scena: estrados koncertuose J. Petrosianas pasirodydavo sakydamas monologus, o Ana skelbdavo pasirodymus. A. Kozlovskaja už jį buvo septyneriais metais vyresnė, tačiau jiedu kartu mokėsi pas Riną Zelionają: tėvas paprieštaravo dukters norams siekti artistės karjeros, todėl pirmiausia ji įgijo filologės specialybę.

Sutuoktiniai kartu važinėjo po šalį ir vaidino spektaklyje „18-a būna tik kartą gyvenime", vaikščiojo į restoranus, kūrė planus. Deja, viskas sugriuvo, kai A. Kozlovskaja susidomėjo proza ir įstojo į Rašytojų sąjungą. Ten ji susipažino su graiku Kostasu Varnalisu ir jį įsimylėjo. „Ženia labai kentėjo, tačiau aš nieko negalėjau padaryti. Tai mano neatleistina kaltė. Mano iniciatyva santuoka buvo nutraukta", – po daugelio metų pasakojo Ana Ivanovna.

Atsigavęs po antrųjų skyrybų, J. Petrosianas netrukus rado naują išrinktąją – meno kritikę Liudmilą. Aristokratė iš Sankt Peterburgo vienu metu net pasirodydavo scenoje su vyru, nors ir skundėsi, kad jis pernelyg apsikrovęs darbais.

Jevgenijaus Petrosiano bičiulis papasakojo apie jo daugybę draugių

Vis dėlto svarbiausias J. Petrosiano meilės istorijos skyrius prasidėjo atidarius „Estrados miniatiūrų teatrą". Į atranką atėjo Rusijos teatro meno instituto absolventė Jelena Stepanenko. Jiedu ne iš karto pajuto šiltus jausmus vienas kitam ir iš pradžių bendravo tik darbo reikalais. Be to, J. Petrosianas tikino, kad yra laimingas su Liudmila. Tačiau po humoristo gastrolių su J. Stepanenko Semejuje kažkas smarkiai pasikeitė.

„Mus kažkodėl vienu metu patraukė vienas prie kito. Ten, poligone, vyko branduoliniai bandymai, tai ir pas mus sprogo meilės bomba", – prisiminė J. Stepanenko.

Jevgenijaus Petrosiano advokatas: „Už Stepanenko svarbesnės moters nebuvo."

Grįžęs namo, J. Petrosianas viską papasakojo žmonai. Įvykiai pasipylė vienas po kito: skyrybos su meno kritike, vedybos su aktore. J. Petrosianą ir J. Stepanenko vadino idealia pora. Pats humoristas ne kartą sakė, kad ketvirtoji santuoka – pati sėkmingiausia. 2018 m. kaip perkūnas iš giedro dangaus trenkė žinia apie judviejų skyrybas.

Skyrybos ir gandai apie naują išrinktąją

Visuose duotuose interviu garsenybių šeima pasakojo apie harmoniją namuose. Neva per tiek bendrų gyvenimo metų nebuvo rimtų barnių. Įdomu, ar tai tiesa, ar pora truputį pagrąžino savo istoriją?

Nėra dūmų be ugnies: kokia iš tikrųjų buvo J. Petrosiano ir J. Stepanenko santuoka?

Apie sutuoktinių problemas pradėta kalbėti dar 2008 m., kai pasigirdo gandų apie J. Petrosiano neištikimybę. Retkarčiais J. Petrosianas į svarbius renginius ateidavo be žmonos ir sakydavo, kad ji išvykusi į gastroles, tačiau beveik tuo pačiu metu komiką pastebėdavo kitų palydovių kompanijoje. Pamažu gandai aprimo, kai staiga po 10 metų J. Stepanenko ne tik pateikė skyrybų prašymą, bet ir iš vyro pareikalavo didelės turto dalies, kurios vertė siekė 1,5 mlrd. rublių, arba 21 269 000 eurų.

Humoristas norėjo reikalus išspręsti taikiai, tačiau J. Stepanenko nenusileido ir reikalavo pasidalyti ne tik bendrą turtą, bet ir butą, užregistruotą trečiojo asmens vardu. Už paslaptingos formuluotės slėpėsi užuomina į J. Petrosiano padėjėją Tatjaną Bruchunovą. Iš Tulos kilusi moteris komikui dirba jau daug metų ir per tą laiką spėjo tapti dviejų nekilnojamojo turto objektų Maskvoje savininke.

Praėjusių metų lapkričio mėnesį J. Petrosianas ir J. Stepanenko išsiskyrė. Poros gerbėjai dėl subyrėjusios santuokos apkaltino T. Bruchunovą. Komiko padėjėja patyrė žiaurų „heiterių" puolimą, kurie ją vadino artisto palikimo medžiotoja.


„Aš 12 metų dirbu J. Petrosianui. Jei būčiau tokia, viskas būtų įvykę kur kas greičiau, ir visa istorija jau seniai būtų pasibaigusi. Svarbiausia mano užduotis – išsaugoti jo sveikatą. 73-ejų metų amžiaus žmogui reikalingas dėmesys ir priežiūra. Kadangi taip nutiko, kad atsidūriau šalia, J. Petrosianą turiu ne pajauninti, bet neleisti jam per daug atsipalaiduoti. Jis turi lipti ant scenos tol, kol plaks jo širdis", – televizijos laidoje „Ekskliuziv" kalbėjo T. Bruchunova.

Jevgenijaus Petrosiano mūza: „Prireikė daug mėnesių, kad priimčiau save tokią, kokia esu"

Nors J. Petrosianas skundėsi, kad dėl užsitęsusio skyrybų proceso atsidūrė ant finansinės krizės slenksčio, jaunajai padėjėjai artistas nieko nešykštėjo.

T. Bruchunova lydėjo komiką atostogų Ispanijoje metu, o Dubajuje kartu su juo atšventė savo 30-ąjį gimtadienį. Moteris ir toliau neigia romantiškus ryšius su J. Petrosianu.

Tiesa, jau dabar pasklido gandai, kad prieš kiek daugiau nei savaitę žinomas humoristas neva vedė penktą kartą. Kaip skelbia gazera.ru, gandai apie naują santuoką pradėjo sklisti po to kai T. Bruchunova socialiniame tinkle išpublikavo vestuvinę puokštę, kuri tapo diskusijų objektu.


Tačiau po to kai ši žinia pasklido socialiniuose tinkluose, Tatjana pasidalijo dar vienu įrašu, kuriame griežtai viską paneigė.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)