Pagalbą siūlo ir kolegos

Daugybę metų su Anastasija draugaujantis Sergėjus Majorovas papasakojo, kokios būklės aktorė yra šiuo metu. Jos vyras Piotras Černyšovas ir kiti šeimos nariai praktiškai neišeina iš jos palatos ligoninėje. Tačiau prie ligoninės pastato, kur šiuo metu yra gydoma garsenybė, budi jos gerbėjai, ekstrasensai ir žurnalistai.

„Ji nieko nemato, nieko negirdi ir su niekuo nebendrauja. Jos palatoje nėra net telefono ar televizoriaus“, – pasakojo bičiulis.

Jau anksčiau rengtose televizijos laidose buvo kalbama, kad galbūt reikėtų pradėti rinkti lėšas gydymui ar surinkti kitą reikalingą pagalbą, tačiau to atsisakė A. Zavorotniuk artimieji. Jos gydymą šeima kol kas apmoka pati, rašoma bb.lv.

Tačiau prie jos gydymo išlaidų jau dabar yra pasirengę prisidėti ir kolegos iš serialo „Mano puikioji auklė“.

„Pastarosiomis dienomis stengiamės sutarti dėl Anastasijos gydymo su jos artimaisiais. Tačiau jie atsisako jos draugų bei kolegų pagalbos. Jie sako, kad patys gali susitvarkyti su situacija. Net ir koncertų organizatoriai siūlė rengti palaikymo koncertus tiek Maskvoje, tiek ir kituose miestuose. Lieka tik melstis“, – pasakojo serialo prodiuseris Andrejus Zagorskis.

Liga tapo išbandymu šeimai

Kol kas visoje Rusijos žiniasklaidoje sklinda pačios įvairiausios teorijos, kas galėjo nutikti visada žaviai ir gyvybingai serialų žvaigždei. Bandoma spėti, kad jo pasireiškimą lėmė dirbtinio apvaisinimo in vitro procedūra. Auglys taip išvešėjo, kad nugalėti jo – jokios vilties, tačiau A. Zavorotniuk artimieji nepaliauja melstis. Moterį negailestingai besiglemžianti liga – ypač skaudus išbandymas jos sūnui ir dviem dukroms (mažajai dar nėra nė metų).

Sūnus Maiklas ir dukra Ana – A. Zavorotniuk ir verslininko Dmitrijaus Striukovo santuokoje gimę vaikai. Aktorė nesirinko, ką daryti – siekti karjeros, ar auginti vaikus, nes šeimą laikė didžiausia gyvenimo vertybe, be to, vaikų auklėjimą jai sekėsi suderinti su darbu teatre, rašoma portale starhit.ru.

Maiklas ir Ana tapo motinos skyrybų liudininkais, matė, kaip ji išgyveno dėl nenusisekusio romano su Sergejumi Žigunovu, kiek nervų jai kainavo išgarsėjimas vaidmeniu seriale „Mano puikioji auklė". Visus likimo išbandymus A. Zavorotniuk atlaikė būdama tvirtai įsitikinusi, kad niekada neliks viena, nes šalia – mylimi vaikai.

Pernai spalį A. Zavorotniuk šeima pasipildė dar viena atžala. Anot gandų, mažoji Mila – ypač mielas ir ilgai lauktas aktorės ir Piotro Černyševo kūdikis – į šį pasaulį atėjo ne natūraliu keliu, o per dirbtinį apvaisinimą in vitro. Praėjus keliems mėnesiams po rizikingos procedūros – kūdikio gimimo, aktorė ėmė praleidinėti spektaklius, o šią savaitę daug ką sukrėtė žinia, kad ji paguldyta į ligoninę ir kad jos būklė – kritinė. Padėtis neva buvusi tokia prasta, kad teko dirbtinai sukelti komą. A. Zavorotniuk nelaimė suneramino begalę žmonių, tačiau užvis labiausiai kenčia jos vaikai.

Vaikai – visų svarbiausia

Su savo pirmu vyru, verslininku Olafu Schwarzkopfu, A. Zavorotniuk pragyveno vos metus. Užtat atsitiktinė pažintis su kitu verslininku – D. Striukovu, tapo net dešimt metų trukusios santuokos pradžia. Įvykiai vijo vienas kitą: D. Striukovas paliko ankstesnę sutuoktinę, persikėlė gyventi pas A. Zavorotniuk, o neilgai trukus ją vedė. Palyginti greitai pasaulį išvydo poros pirmagimė Ana.

A. Zavorotniuk tiesiog dievino savo kūdikį, tačiau užsisklęsti tarp keturių sienų jokiu būdu neketino. Aktorė neilgai teišbuvo motinystės atostogose ir labai greitai grįžo į sceną. Sutuoktinis tokiam žingsniui nepritarė: jis niekaip nepateisino profesinių žmonos ambicijų ir manė, kad ją turi tenkinti namų šeimininkės dalia. A. Zavorotniuk yra tvirtinusi, kad vyras kartais elgėsi tiesiog žiauriai: vertė ją atsiskaityti už kiekvieną praleistą kapeiką, kėlė scenas, privesdavo iki skandalų. Ji jau ketino skirtis, tačiau suprato, kad vėl laukiasi. „Apsispręsti gyventi vienai su dviem vaikais – nelengvas žingsnis, – yra sakiusi aktorė, – tačiau ryžtis atsikratyti vaiko aš tiesiog negalėjau."

Gimus Maiklui, D. Striukovo rūstybė staiga išgaravo: jo būdas tapo ypač malonus ir sukalbamas. Verslininkas neabejojo, kad dabar žmona tikrai atsisakys darbo. Tik taip toli gražu nebuvo: aktorė pasiimdavo vaikus į teatrą ir palikdavo grimo kambaryje, kol pati su trupe repetuodavo. Taigi, namie ir vėl kas vakarą kartojosi skandalai.


Viskas pasikeitė tik tada, kai A. Zavorotniuk tapo serialo „Mano puikioji auklė" aktorių komandos nare. Pasijutusi finansiškai nepriklausoma, aktorė ryžtingai paliko tirono vyro namus, pasiimdama kartu ir vaikus. Tada jos horizonte pasirodė S. Žigunovas – ne tik kaip partneris filmavimo aikštelėje, bet ir kaip mylimasis. Deja, netruko paaiškėti, kad jis taip pat yra linkęs despotiškai kontroliuoti kitą žmogų. Kai šis romanas pagaliau baigėsi, aktorė sutiko žmogų, su kuriuo pasijuto laiminga ir nesuvaržyta.

Dalyvaudama „Šokių ant ledo" projekte A. Zavorotniuk susipažino su P. Černyševu. Santykiai su šiuo dailiojo čiuožimo meistru netrukus įgavo pagreitį. Mažai kas tikėjo, kad aktorės ir sportininko santykiai gali turėti perspektyvų, tačiau 2008-aisiais įsimylėjėliai susituokė.

„Susituokėme turėdami jau ne po 18 metų – gerai žinodami, ko norime. Gali būti, kad tiesiog tinkame vienas kitam. Puikūs santykiai – neabejotinas vyro nuopelnas. Turint tokį charakterį kaip jo, supykti tiesiog neįmanoma. Petia geba susitvardyti, yra kantrus, moka nugludinti aštrius kampus", – kartą pasakojo aktorė.

Vargu ar poros santykiai būtų tokie sėkmingi, jei P. Černyševas nebūtų susibičiuliavęs su A. Zavorotniuk vaikais, tačiau čiuožėjui ši užduotis nepasirodė iš sunkiųjų. „Labai mėgau vaikus, tik pats jų dar neturėjau, o čia – iš karto du. Nemėginau dirbtinai su jais suartėti ar pelnyti prielankumą, – prisiminė vėliau P. Černyševas. – Viskas įvyko savaime. Maiklas – atviro būdo žmogus. Su juo iš karto radome bendrą kalbą. Ana yra vyresnė. Ji ilgai mane stebėjo, laikėsi nuošaly. Tačiau galop patvirtino mano kandidatūrą."

Taigi, delikatumas ir įgimtas takto jausmas padėjo P. Černyševui tapti savu žmogumi A. Zavorotniuk dukters bei sūnaus akyse. „Suprantu, kad vaikai turi tikrąjį tėvą, todėl kartais, kai žinau, kad galėčiau būti griežtesnis, stengiuosi susivaldyti. Savo nuomonę geriau pasakau Anastasijai – leidžiu jai spręsti, kaip pasielgti", – aiškino P. Černyševas.


Žinojo, kaip vyras nori vaiko

Aktorės vaikai jau, galima sakyti, buvo užaugę, o štai Piotras Černyševas savų vaikų neturėjo. Ar tai jį slėgė? Vargu ar vyras darė mylimai moteriai kokį nors spaudimą, tačiau A. Zavorotniuk yra prasitarusi apie ne vienus metus puoselėtą viltį kada nors susilaukti mažylio. Dėl siaubingo užimtumo pora vis nesiryžo įgyvendinti svajonės. Lemtingu atsitikimu, paskatinusiu žengti svarbų žingsnį, tapo prieš trejetą metų tarp A. Zavorotniuk ir jos sūnaus įvykęs pokalbis.

„Iš pradžių kalbėjo užuolankomis, o tada tiesiai šviesiai paklausė, ar planuojame susilaukti vaikų. Sėdėjau suglumusi – negalėjau net įsivaizduoti, kad jis išdrįstų su manimi taip atvirai kalbėti: aptarinėti panašių temų mums nebuvo įprasta. Tačiau jis tęsė kalbą: „Jei nieko nesupranti, privalau tau paaiškinti. Ania – Niujorke, aš taip pat išvažiuosiu. Vienai tau bus blogai." Aš, žinoma mėginau prieštarauti, sakydama, kad būsiu ne viena, kad su manimi Petia. Tada sūnus pažėrė ypač brandžių minčių. „Gal nė pati nesuvoki, kaip stipriai esi prie mūsų prisirišusi. Be to, pagalvok ir apie Petią! Jis mumis rūpinasi ir labai myli, tačiau jisai juk nori vaiko!" – pasakojo aktorė.

Štai po šio pokalbio A. Zavorotniuk mintyse vis grįžinėjo prie klausimo apie šeimos pagausėjimą. Noras padovanoti gyvybę dar vienam mažyliui ypač sustiprėjo po ledo šou „Ruslanas ir Liudmila". P. Černyševas ir Tatjana Navka puikiai pasirodė per premjerą, tačiau visą savo dėmesį A. Zavorotniuk buvo prikausčiusi prie visiškai kitos artistės.

A. Zavorotniuk suprato, kokią atsakomybę tektų prisiimti, tačiau kad išsipildytų viltis turėti dukrą, ryžosi dirbtinio apvaisinimo procedūrai in vitro. Baimindamasi, kad gali patirti nesėkmę, tiesą apie nėštumą artistė pasistengė nuslėpti.

„Visi mane ramino, sakė, kad viskas bus gerai ir nerimauti nėra pagrindo. Stengiausi, kad šitai liktų paslapty ir tiesiog kuriam laikui dingau. Bijojau, kad jei iškils kokių problemų, visi aktyviai ims manęs gailėtis", – aiškino A. Zavorotniuk.

Aktorė tikina, kad jai buvo atlikti visi būtini tyrimai, ir tokiam žingsniui daktarai pritarė. Tik penktą nėštumo mėnesį serialo „Mano puikioji auklė" žvaigždė pranešė vaikams, kad laukiasi. Dukra ir sūnus žinią sutiko su džiaugsmu. Ana tuo metu buvo Niujorke, o Maiklas nė per žingsnį nesitraukė nuo motinos: stengėsi, kad jai netektų užsiimti jokiais buities darbais ir rūpesčiais.

Mila gimė pernai spalį, tačiau tik kovą A. Zavorotniuk nutarė pasidalyti savo džiaugsmu su gerbėjais. Ji ėmė duoti interviu ir noriai pasakoti apie mažylę. Minėtina, kad ne tik tėvai, bet ir brolis bei sesuo labai rūpinosi kūdikiu.

„Kai mus išrašė iš ligoninės, sūnus pasiimdavo mažylę ant rankų ir žemu balsu skaitydavo antraštes iš romėnų teisės vadovėlio. Kūdikis kaipmat nurimdavo ant jo krūtinės ir atidžiai klausydavosi. Ana tuo metu buvo Amerikoje ir grįžo tik tada, kai mažylė jau buvo trijų mėnesių. Norėjau kartu su Mila pasitikti ją oro uoste, bet pagailėjau kūdikio. Ana įlėkė į namus ir nieko nelaukdama paklausė: „Kur?" Tada paėmė Milą ant rankų, apžiūrinėjo, verkė", – atvirai pasakojo A. Zavorotniuk.


Ji buvo įsitikinusi, kad pagaliau susikūrė tikrą laimę. „Turiu tris visiškai skirtingus vaikus! Kai laikau ant rankų Milą, matau joje ir Aną, ir Maiklą. Jaučiuosi neįtikėtinai apdovanota", – tikino aktorė.

Gerbėjai taip pat nuoširdžiai džiaugėsi. Jie apibėrė garbinamą aktorę sveikinimais ir pranešimais. A. Zavorotniuk atskleidė visas kortas: pasirodė su dukrele televizijos laidoje, sudalyvavo su ja fotosesijoje, papasakojo apie pirmuosius mėnesius po gimimo. Stebėdami jaukioje virtuvėje prie pietų stalo susėdusią šeimą žiūrovai negalėjo įtarti, kaip greitai šiai idilei ateis galas.

Netrukus A. Zavorotniuk ėmė praleidinėti spektaklius ir rečiau rodytis visuomenėje. Jos atstovai spaudai kalbėjo, kad ji tvarko dokumentus arba sirguliuoja, tačiau labai greitai sugrįš prie darbų. Dukters salono atidaryme A. Zavorotniuk taip pat nepasirodė. Tylūs kuždesiai apie rimtą ligą netruko peraugti į triukšmingą klegesį.

Greitai paaiškėjo ir artistės dingimo priežastis: ji, pasirodo, buvo išvykusi į Lenkiją ir lankėsi chemoterapijos procedūrose su viltimi pasitaisyti. Rugsėjo 13 d. buvo išplatintas pranešimas, kad A. Zavorotniuk paguldyta į Maskvos ligoninę ir kad jos būklė – itin sunki. Aktorės sveikata tolydžio prastėja: galvos smegenų pabrinkimas, dirbtinai sukelta koma, dalinis paralyžius... Ar įmanoma patikėti, kad šitos baisios kančios yra kaina, kurią tenka mokėti už motinystę?

Aktorės vyras apleido darbą prie spektaklio „Ruslanas ir Liudmila": jis nesitraukia nuo žmonos patalo. Kol chirurgai svarsto ypač pavojingos operacijos riziką, artimiesiems belieka melstis. Gerbėjai tiki, kad aktorė pasveiks – juk tai neva privaloma – vien dėl sūnaus ir dviejų dukterų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)