Atvykęs į penktąsias „Invictus“ žaidynes princas Harry išlipęs pats uždarė automobilio dureles ir... apie tai rašė viso pasaulio naujienose, informuoja bravotv.com.

Meghan Markle

Penktosios jubiliejinės žaidynės „Invictus“ vyko rugsėjo 10 d. Londone. Iš automobilio išlipęs princas pats trinktelėjo dureles ir sukėlė didžiulę apkalbų audrą.

2018 metais, atliekant pirmą savo, kaip karališkosios šeimos atstovės, pareigą, jo dar tuomet tik būsima žmona Meghan Markle pasielgė taip pat - išlipo iš ją atvežusio automobilio ir nelaukė, kol už ją dureles uždarys atlidėję apsaugininkai.

Meghan Markle

Po abiejų šių atvejų imta svarstyti - kažin ar princas Harry bei Meghan Markle maištavo prieš karališkojo etiketo taisykles? Gal norėjo pasirodyti kuklūs, eiliniai, o gal tiesiog automatiškai uždarė dureles apie tai daug negalvodami?


Pasirodo, karališkosios šeimos nariams draudžiama patiems uždaryti automobilio dureles ne dėl etiketo, o dėl galimos grėsmės jų saugumui. Karališkosios šeimos atstovai keliauja, atlieka visuomenines pareigas, dalyvauja įvairiuose renginiuose, visur atvyksta prabangiais automobiliais. Pastarieji pagaminti pagal specialius užsakymus ir jų durelės automatiškai užsirakina vos tik yra uždaromos.

Šaltinis pasakojo leidiniui „The Sun“: „Dieve saugok, jei kas nors atsitiktų, karališkosios šeimos nariams vykdant savo pareigą, kita vertus, jei prireiktų ir pastebėtų grėsmę, apsaugininkai turėtų per kelias sekundes susodinti juos atgal į automobilį. Jei durelės būtų uždarytos ir užrakintos, tai būtų neįmanoma.“

Tad dabar tapo aišku – šie karališkosios šeimos narių poelgiai nebuvo maištas ar bandymas „nusileisti ant žemės“, kaip manyta iki šiol. O taip galvoti iš tiesų buvo galima, mat princas Harry su žmona ne kartą yra sulaužę seniai susiklosčiusias tradicijas. Kita vertus, kai kurie Britanijos ekspertai teigia, jog toks yra naujasis monarchijos veidas, kuriam išties atėjo laikas tapti gerokai modernesniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)