Aktorės artimieji šio pranešimo kol kas nekomentuoja.

Priminsime, kad apie tai, jog serga smegenų vėžiu, A. Zavorotniuk sužinojo pavasarį. Tada jai buvo atlikta trepanacija (kaukolės ertmės atvėrimas). Paaiškėjo, kad susiformavęs auglys – piktybinis. Buvo padaryta operacija, tačiau ji, deja, nepadėjo. A. Zavorotniuk ir toliau kankinosi: ją nuolatos pykino iki vėmimo. Prieš porą savaičių aktorė buvo hospitalizuota – paguldyta į Maskvos klinikas. Ji iki šiol yra ligoninėje, informuoja mk.ru.

Vakar į gydymo įstaigą, kurioje paguldyta A. Zavorotniuk, sugebėjo patekti paparacas. Po šio incidento palatą imta kiaurą parą saugoti.

Tokį sprendimą priėmė aktorės artimieji. A. Zavorotniuk jokiu būdu nenorėtų, kad kas ją pamatytų dabartinės būklės, ir giminaičiai šitai puikiai žino. Aktorės gerbėjai viliasi, kad po kurio laiko žavingoji A. Zavorotniuk vėl bus puikiai nusiteikusi ir kuo linksmiausiai pasakos, kaip nugalėjo vėžį, kurioje nors pokalbių laidoje. Tačiau gydytojai daug vilčių neteikia.

Pastaruoju metu buvo perduodama informacija apie medikamentais sukeltą komą: taip, esą, A. Zavorotniuk organizmas dar sugebės sukaupti jėgų kovoti už gyvybę. Anot vėlesnių pranešimų, aktorės sveikata tolydžio prastėja, kyla vis naujų problemų. Bet remiantis naujausia iš ligoninės gauta žinia, A. Zavorotniuk atgavo sąmonę ir geba savarankiškai kvėpuoti (savaitgalį buvo skelbta, kad aktorė prijungta prie dirbtinės plaučių ventiliacijos aparato).

Nors A. Zavorotniuk paguldyta į reanimacijos skyrių, prie jos kasdien budi jos vyras, dailiojo čiuožimo meistras Piotras Černyševas. Iš ligoninės jis išvyksta tik numigti ir persirengti. Aktorę taip pat lanko jos motina Valentina Borisovna ir vyresnioji duktė Ana.

Komentuoti pranešimus apie A. Zavorotniuk būklę giminaičiai atsisako. Dalytis su spauda žiniomis apie aktorės ligą uždrausta ir jos atstovams.

Pirmų išsamių tyrimų rezultatai

Rusijos mokslų akademijos narys, Nacionalinio Burdenkos neurochirurgijos tyrimų centro mokslo dalies vadovas ir prezidentas Aleksandras Konovalovas sutiko papasakoti apie pirmuosius A. Zavorotniuk atliktus tyrimus.

Kalbėdamas su Rusijos kanalu „Moskva 24“ specialistas sakė, kad medicininė apžiūra artistei buvo skirta iš karto – vos tik ėmė reikštis pirmieji ligos simptomai. Kai buvo nustatyta diagnozė, A. Zavorotniuk išvyko gydytis į Vokietiją.

Toje šalyje jai buvo atlikta sėkminga operacija.

Pasak A. Konovalovo, operacija – labai svarbi, tačiau ne esminė gydymo procedūra. Po operacijos būtinas tolesnis gydymas, skiriama chemoterapija.

Akademikas paminėjo ir tai, kad navikas, kurio pavadinimas – glioblastoma, yra vienas iš pavojingiausių ir sunkiausiai pasiduodančių gydymui, nes, kai susiformuoja, iš karto būna ketvirtos stadijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)