Rugpjūčio mėnesį žiniasklaidoje pasirodė straipsnių apie sunkią aktorės ligą. Prodiuseris Andrejus Razinas papasakojo, kad A. Zavorotniuk serga smegenų vėžiu (glioblastoma).

Vėliau žiniasklaida pranešė, jog vienoje iš sostinės klinikų A. Zavorotniuk buvo sukelta dirbtinė koma. Taip pat moteris buvo prijungta prie dirbtinio kvėpavimo aparato.

Nei aktorė, nei jos atstovai spaudai nepatvirtino informacijos apie ligą. A. Zavorotniuk koncertų direktorius Stasas Christovas paskelbė apie jos pasirodymą vieno iš pagrindinių televizijos kanalų eteryje, kurio metu ji papasakos apie savo sveikatos būklę.

Tiesa, jis nepatikslino pasirodymo datos. Vakar S. Christovas pareiškė, kad jam uždraudė komentuoti pranešimus apie A. Zavorotniuk savijautą.

Pirmadienį Rusijos spauda skelbė, jog aktorės būklė šiuo metu ypač kritinė: smegenyse susiformavęs auglys taip sparčiai išvešėjo, kad gydytojai bejėgiai ką nors padaryti.

Kaip informuoja portalas mk.ru, A. Zavortniuk paguldyta į privačią ligoninę ir yra apsupta artimųjų. Apie kokį nors gydymą niekas jau nebekalba. Panašu, kad su komplikacijomis moters būklė dar labiau pablogėjo.

Neurochirurgijos specialistas, atsakydamas į žurnalistų klausimus, sutiko paaiškinti, kodėl buvo priimtas sprendimas atsisakyti piktybinio galvos smegenų auglio – glioblastomos – šalinimo operacijos. Pasak neurochirurgo Viačeslavo Rako iš N. V. Sklifosovskio mokslinių tyrimų instituto Radiochirurgijos centro, toks smegenų auglys paprastai įsiskverbia į sveikus audinius, todėl faktinio jo dydžio nustatyti neįmanoma. Jam gydyti skiriama chemoterapija ar kt., tačiau tai daroma tik siekiant nors kiek pailginti paciento gyvenimą.

„Nugalėti šio tipo auglio praktiškai neįmanoma“, – konstatavo gydytojas ir pridūrė, kad išimtiniais atvejais pacientai, kuriems nustatoma tokia diagnozė, išgyvena penketą metų, tačiau taip nutinka ypač retai.

Prasidėjęs paralyžius (jis, remiantis tam tikra informacija, jau pasireiškė ir aktorei) rodo, kad auglys pažeidė kritiškai svarbias galvos smegenų struktūras. Specialistas įsitikinęs, kad, rutuliojantis šiam scenarijui, jau po kelių dienų situacija bus pablogėjusi iki kritinės.

DELFI primena, kad A. Zavorotniuk baigė Maskvos meninio teatro mokyklą-studiją, vaidino teatre vadovaujant Olegui Tabakovui. Didelį populiarumą jai atnešė serialas „Mano puikioji auklė“, kuriame aktorė atliko pagrindinį vaidmenį. Be to, A. Zavorotniuk dažnai vesdavo televizijos laidas („Šokiai su žvaigždėmis“, „Ledynmetis“, „Geros dainos“ ir kt.).

Garsi aktorė taip pat yra trijų vaikų mama. Jauniausiai jos dukrelei dar nėra nė metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)