Visgi kitos aktorės laikosi gerokai griežtesnės pozicijos nuogumo klausimu. Pavyzdžiui, Natalie Portman 2007 metais televizijos kanalui MTV sakė, kad nesigaili vienam filmui apsinuoginusi, tačiau jai nerimą kėlė tai, kad kai kurios filmo scenos vėliau atsidūrė... pornografijos tinklalapiuose.

„Tai turėjo būti dramatiška scena ir dalis istorijos. Dėl to man labai pikta“, – sakė ji.

Dalis aktorių netgi labai griežtai pasisako prieš bet kokį nuogumą ir tam turi labai konkrečių priežasčių.

Mila Kunis: gauni viena arba kita

Pirmąjį vaidmenį Mila Kunis gavo būdama vos keturiolikos. Nuo tada ji nusifilmavo daugybėje filmų ir 2011 metais netgi buvo nominuota „Auksiniam gaubliui“ už geriausią antraeilį vaidmenį filme „Juodoji gulbė“. Dėl vaidmens šiame filme ji numetė nemažai svorio, nes turėjo „atrodyti kaip balerina“, ir dėl to susilaukė didžiulio žiniasklaidos dėmesio.

Mila Kunis

Kai po metų ji filmavosi juostoje „Draugiškas seksas“, M. Kunis pasakojo, kad spauda vėl susidomėjo jos kūnu. Filmuojantis šioje juostoje Milai teko suvaidinti sekso sceną su Justinu Timberlake‘u. Tuomet jie buvo tiesiog draugai, ir ta scena tiesiog buvo „juokinga ir mechaniška“, be menkiausio erotikos prieskonio.

Tačiau nuogumo klausimas kilo ir tuomet. „Tik parodžiau šiek tiek krūties iš šono. Neturiu rodyti savo užpakalio, – sakė aktorė. – Gauni viena arba kita. Nereikia abiejų.“

Mandy Moore nenori žinoti, kad nepažįstami žmonės ją matė nuogą

2007 metais Mandy Moore aktyviai filmavosi ir darėsi vis garsesnė Holivude. Vien 2006-2007 metais ji nusifilmavo dešimtyje filmų. Tačiau vieno interviu metu aktorė prisipažino, kad vaidmenų galėjo turėti dar daugiau, jeigu tik būtų sutikusi apsinuoginti.

„Prodiuseriams ar režisieriams nenusileidus šiuo klausimu, atsisakiau net kelių vaidmenų“, – sakė aktorė. Ji atskleidė, kad ją nuo apsinuoginimo labiausiai atgrasė mintis, jog gatve einantys nepažįstami žmonės bus matę ją nuogą.

Mandy Moore

„Man būtų be galo nemalonu eiti gatve ir žinoti, kad va tas pro šalį praėjęs žmogus mane matė be drabužių“, – sakė ji.

Tokios pozicijos ji laikosi ir vyrams skirtų žurnalų klausimu. Nors M. Moore nelaiko savęs kokia nors šventeiva, tiesiog ji nenori prieš kameras ar fotoaparatą nusimesti drabužių. „Nesakau, kad tai iš principo negerai, tačiau manau, kad yra būdų atrodyti seksualiai, moteriškai, bet nebūti pusnuogei“, – sakė ji.

Sarah Jessica Parker paklausė savo agento patarimo

Sarah Jessicos Parker karjera tęsiasi jau keturis dešimtmečius, aktorė garsėja tuo, nė viename projekte nėra sutikusi apsinuoginti. Praėjusiais metais žurnalui „People“ ji pasakojo apie savo karjeros pradžią: „Tuomet buvo didžiulis spaudimas, kad nusimesčiau drabužius“. Tada aktorei pasisekė, nes ji turėjo gerą agentą.

Sarah Jessica Parker

„Mano agentas (Kevinas Huvane‘as) atsiuntė automobilį ir lėktuvo bilietą į filmavimo aikštelę ir pasakė: „Jeigu kas nors vers tave daryti tai, ko tu nenori, nedaryk“, – pasakojo aktorė. – Atsižvelgiant į tai, kas vyksta dabar, ir visas tas istorijas iš to konkretaus laikotarpio, žinau, kad man labai pasisekė, kad šalia manęs buvo kažkas (šiuo atveju vyras), kuris mane apgynė.“

Aktorė taip pat pabrėžė, kad jos pozicija dėl nuogumo – tik asmeninis apsisprendimas. „Tai nėra kažkoks vertybinis dalykas, nieko nesmerkiu... Manau, kad puiku, jeigu moteris puikiai jaučiasi tai darydama, jeigu tai yra jos asmeninis apsisprendimas“, – sakė S. J. Parker.

Julia Roberts: nusirenginėjimas nėra vaidyba

Julia Roberts išgarsėjo dešimtajame dešimtmetyje filme „Graži moteris“ suvaidinusi prostitutę. Tačiau net ir seksualines paslaugas teikiančią moterį vaidinusi aktorė... neapsinuogino. Tiesą sakant, ji neapsinuogino nė viename filme. Ir tvirtos pozicijos šiuo klausimu laikosi per visą savo karjerą.

Julia Roberts

„Filmui tikrai nepasinuoginčiau. Vaidinti apsirengus – tai vaidyba. Vaidinti be drabužių yra dokumentika“, – yra pasakiusi ji.

2009 metais aktorė ištekėjo ir susilaukė vaikų, ir tokie gyvenimo pokyčiai dar labiau sustiprino jos poziciją. „Žinote, tiesiog aš to nedarau. Ir jeigu manęs paprašysite tai padaryti, turite suprasti, kad atsisakysiu. Esu trijų vaikų mama ir būtent taip jaučiuosi“, – sakė ji.

Megan Fox gailisi sprendimo apsinuoginti

Megan Fox niekada nesidrovėjo prieš kameras demonstruoti savo kūną. 2007 filme „Transformeriai“, po kurio ji išgarsėjo, aktorė iš esmės vilkėjo kaip galima mažiau drabužių, tačiau nebuvo nuoga, ir būtent tokį kelią renkasi M. Fox. 2016 metais laikraščiui „The Mirror“ ji sakė nenorinti, kad jos sūnūs matytų ją be drabužių. „Tiesiog yra dalykų, kurių berniukai neturėjo matyti darant savo mamą“, – sakė aktorė.

Megan Fox

M. Fox pozicija dėl nuogumo yra tokia tvirta, jog netgi kainavo kelis svarbius vaidmenis. „Buvo nemažai gerų projektų su talentingais žmonėmis, talentingais režisieriais, tačiau iš moterų reikalaujama filme daryti dalykų, kurių negaliu leisti savo sūnums matyti ar žinoti“, – sakė ji.

Jessica Alba nenori, kad jos seneliai matytų jos krūtis

Dabar Jessica Alba veikiausiai yra geriau žinoma dėl savo gamtos apsaugos kompanijos „The Honest“, o ne vaidybos, nors karjerą kine ji pradėjo dar 1994 metais būdama vos
dvylikos metų. Nuo tada ji suvaidino daugybėje filmų, kuriuose dažniausiai vaidino patrauklų meilės objektą. Ir kai kuriuose filmuose ji vilkėjo labai mažai drabužių, tačiau niekada nėra nusifilmavusi visiškai nuoga. Ir viskas dėl šeimos.

„Nenoriu, kad mano seneliai matytų mano krūtis, – 2014 metais žurnalui „Glamour“ sakė ji. – Tiesiog būtų keista per Kalėdas.“

Jessica Alba

Aktorė taip pat užsiminė ir apie idėją, jog nuogumas gali pagerinti tam tikrą vaidmenį ar siužetinę liniją.

Tada ironiškai pridūrė: „Na, tiesą pasakius, jeigu pažiūrėtumėte filmus, kuriuose vaidinau, apsinuoginimas vargiai „pakylėtų“ juos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)