Praėjusiais metais Rihana Oksana Veovodina ištekėjo už sultono Muhammado V, kuris sausį dramatiškai atsisakė sosto, jusdamas vis didėjantį spaudimą dėl jų santykių.

Kelantano provincijos valdytoju išlikęs sultonas tvirtina išsiskyręs su žmona, tačiau šis atvejis kupinas painiavos ir neaiškumų, o karališkieji rūmai dabar sureagavo paskelbdami precedento neturintį oficialų pranešimą.

Kritikuodamas savo žmoną, su kuria nebepalaiko ryšių, dėl, jo teigimu, „melo socialiniuose tinkluose“, sultonas teigė, kad buvusi „Mis Maskva“ „visa virtine įrašų, įplieskusių skyrybų kivirčus, apšmeižė karališkąją šeimą“.

Pora taip pat turi keturių mėnesių sūnų Leoną, tačiau sultonas užsiminė, kad kūdikis gali būti ne jo.


Oficialiame rūmų pranešime teigiama, kad sultonas „išreiškia apgailestavimą dėl asmeninių pasirinkimų, įvykusių jo gyvenime, kurie sukėlė sumaištį tarp rakyat [žmonių] ir paskatino kivirčus socialiniuose tinkluose bei pakurstė niekuo neparemtus gandus“.

„Kelantano rūmai labai liūdi ir smerkia asmeninių Jo Karališkosios Didenybės sultono Muhammad V nuotraukų platinimą socialiniuose tinkluose ir juose pasirodžiusius visus nepriimtinus įrašus apie Jo Karališkosios Didenybės asmeninius ir privačius reikalus. Kelantano rūmai tvirtai neigia drauge su nuotraukomis paskelbtus bet kokius ir apskritai visus komentarus, kurie yra neteisingi ir šmeižikiški“, – tęsiama pranešime.

„Todėl Kelantano rūmai nusprendė nuo šiol nukrypti nuo įprastų normų ir atsakyti į melagingus ir šmeižikiškus pareiškimus socialiniuose tinkluose, kad išsklaidytų sumaištį, kurią tokie pareiškimai sukėlė tarp rakyat [žmonių]“, – toliau aiškinama pranešime.

Pora susituokė slaptos islamiškos ceremonijos metu praėjusių metų birželio 7-ąją, kai Muhammadas V dar buvo Malaizijos karalius.


2018-ųjų lapkritį sekė dar viena vedybų ceremonija, vykusi Maskvoje, kurios detalės nutekėjo į žiniasklaidą.


Nerimauti Malaizijoje imta vis labiau po to, kai pasirodė itin nemalonių pranešimų apie grožio karalienės praeitį, pavyzdžiui, apie jos pasirodymą rusiškame realybės šou, kuriame, kaip pranešama, mergina nufilmuota besimylinti baseine.

Taip pat pasklido vulgarios nuotraukos, kuriose pozuoja grožio karalienė. Konservatyvioje Malaizijoje tai paskatino dar didesnį nepasitenkinimą.

Susidūręs su augančiu spaudimu, sultonas Muhammadas V šių metų sausį pasitraukė iš sosto, kad, nepaisant nieko, galėtų būti drauge su rusų modeliu.

Tai buvo pirmasis sosto atsisakymo atvejis nuo 1957-ųjų, kai šalis įgijo nepriklausomybę nuo Didžiosios Britanijos.

Tačiau santykiai greitai subyrėjo, nors buvusios „Mis Maskva 2015“ stovykla neigia, kad jiedu išsiskyrė, o visą skyrybų procesą gaubia paslaptis.

Pastarajame savo įraše mergina teigia, kad tėvai „turėtų kaip įmanoma daugiau laiko praleisti su savo vaiku“ – tai, panašu, buvo priekaištas vaiko nepripažįstančiam sultonui.

Ji taip pat užsiminė atskleisianti apie jų santykius daugiau ir teigė: „Žinau, kad visi nori sužinoti, kas iš tiesų mums nutiko. Anksčiau aš buvau nepasirengusi atskleisti savo istorijos. Galbūt, jei papasakosiu tiesą, jausiuosi geriau“, – prie judviejų asmenukės rašė mergina.

Manoma, kad Oksana dabar gyvena kaime netoli Maskvos su keturių mėnesių kūdikiu.


Ją įsiutino buvusio karaliaus advokato iš Singapūro pareiškimas. Liepą jis sakė: „Kol kas objektyvių įrodymų dėl biologinio vaiko tėvo nėra“.

Oksana tikino iš savo buvusio vyro negavusi jokių skyrybų dokumentų.
Vėliau ji teigė, kad sultonas jai sakė, jog „moterys visuomet juo naudodavosi dėl pinigų“ ir „nė viena nepagimdė jam vaiko“.

„Jis man sakė niekuomet neturėjęs vaikų, o tai buvo didžiausia jo gyvenimo svajonė“, – pridūrė Oksana.

Po to, kai Muhammadas V atsisakė sosto, naujuoju Malaizijos karaliumi specialiame šalies karališkųjų asmenų susirinkime buvo išrinktas sultonas Abdullah Sultanas Ahmadas Shahas – sporto organizacijose garsi figūra.

Malaizija pasižymi unikalia santvarka, kai šalies sostas kas penkeri metai atitenka vis kitam karališkajam islamiškajam valdytojui iš vienos iš devynių valstijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)