Jis traukia žmones, nes neišsiskiria iš minios ir su visais elgiasi kaip su sau lygiais. Nesvarbu, ar esate benamis, ar atsitiktinė moteris metro (taip, K. Reevesas tebesinaudoja metro). Toliau pateiktas istorijas papasakojo portalo „Reddit“ naudotojai, kurie savo akimis regėjo kilniaširdiškąją K. Reeveso pusę ir nusprendė savo potyriais pasidalyti su visais.

K. Reevesas reguliariai mokėjo už kitų žmonių priešpiečius
„XX a. dešimtojo dešimtmečio pabaigoje baigiau koledžą ir susiradau pirmą darbą – buvau priimtas jaunesniuoju muliažų dizaineriu filmo „Grandininė reakcija“ („Chain Reaction“) filmavimo aikštelėje. Filme vaidino tokios žvaigždės kaip Morganas Freemanas ir Keanu Reevesas. Paskutinėmis filmavimo dienomis K. Reevesas visiems filmavimo grupės nariams, įskaitant ir mane, pirkdavo maistą. Tiesą sakant, jis buvo nuoširdžiausias žmogus iš visų, su kuriais dirbau. Po to teko dirbti su keliais kitais aktoriais, tačiau taip ir nesutikau už K. Reevesą malonesnio ir labiau užjaučiančio žmogaus. Beveik visi aktoriai, kuriuos pažįstu, yra labai nemalonūs, nes jie mano esą viršesni už kitus, tačiau K. Reevesas buvo labai draugiškas ir nuoširdus“, – rašė vienas iš Reddit vartotojų.

Padėjo filmavimo komandos nariui išspręsti šeimos problemą
„Kartą K. Reevesas sužinojo, kad vienas jo filmavimo grupės narys turi problemų šeimoje ir iš karto jam papildomai sumokėjo 20 000 JAV dolerių kaip Kalėdinę dovaną. Jis buvo draugiškas, norėjo sužinoti žmonių vardus, kasdien su jais sveikindavosi ir su visais bendravo kaip su lygiais, nors jie tik įrenginėjo filmavimo aikštelę. Nė karto negirdėjau neigiamų atsiliepimų apie K. Reevesą“, – pasakojo kitas.

Parvežė namo moterį, kurios automobilis buvo sugedęs
„Mano draugė pasakojo, kad vienui viena įstrigo greitkelyje, kai sugedo jos automobilis. Ji negalėjo niekam paskambinti ir paprašyti pagalbos, nes tuo metu mobilieji telefonai dar nebuvo tokie populiarūs. Staiga sustojo juodas automobilis. Prie vairo sėdėjo ne kas kitas, o pats K. Reevesas. Aktorius pamėgino sutaisyti automobilį, tačiau jam nepavyko ir jis iškvietė techninės pagalbos kelyje tarnybą bei pasiūlė parvežti mano draugę namo (ji gyveno už 80 km). K. Reevesas taip pat jai paliko savo kontaktinę informaciją, jei prireiktų papildomos pagalbos“, – pasakojo dar vienas.

Pasirūpina, kad visi netoliese esantys žmonės gerai jaustųsi
„Mano brolis dirba kavinėje Niujorke, kurios darbuotojai turi savo kavos virimo būdą. K. Reevesas joje lankydavosi ir klausdavo brolio, kaip jie verda kavą. Nors kava nebuvo labai gardi, tačiau aktorius įdėmiai stebėdavo procesą, girdavo gėrimą ir atrodė nuoširdžiai susidomėjęs kavinės veikla“, – tikino kitas vienas.

Ištiesė pagalbos ranką benamiui
„Tai nutiko 1997 m. K. Reevesas buvo pastebėtas vienoje iš Holivudo gatvių kalbantis su benamiu vyru. Aktorius buvo vienas ir su benamiu pasidalijo maistu bei išklausė jo istoriją. Niekas nebūtų pastebėjęs, jei ne žiniasklaidos padaryta nuotrauka“, – rašė kitas Reddit skaitytojas.

Kad užtikrintų filmavimo komandos narių atlyginimus filmuojant „Matricą“, K. Reevesas panaudojo dalį savo honoraro
Anot Rogerio Friedmano, K. Reevesas niekam nedavė savo čekio, tačiau dalis jo honoraro buvo panaudota filmui kurti, kad filmavimo komandos nariai galėtų tęsti darbą aikštelėje. Jis taip pat pasielgė ir kitų filmų kūrimo metu, pavyzdžiui, „Velnio advokatas“ („The Devil’s Advocate“) ir „Atsarginiai“ („The Replacements“), kad kino studija galėtų pasamdytų daugiau garsių aktorių.

Pasižymi geromis manieromis
Aktoriai paprastai nevažiuoja metro, o kai važiuoja – dažniausiai niekam neužleidžia vietos, tačiau šiame vaizdo įraše K. Reevesas užfiksuotas leidžiantis atsisėsti moteriai, kuri ką tik įlipo į vagoną.

Stengiasi niekam nekelti rūpesčių
Aktorius niekuomet nesielgia kaip išlepintas vaikėzas net jei mirksta lietuje. Vieną kartą jam teko laukti lyjant lietui atvykus į filmo, kuriame filmavosi, užbaigimo proga surengtą vakarėlį. Kaip sakė prie klubo buvęs vairuotojas Ronnie’is Sunshine’as: „Reevesas yra labai kantrus žmogus ir net negalvojo pasinaudoti savo tapatybe ir sukelti problemų. Jis stovėjo lietuje laukdamas, kol atvyks jo draugai, ir nesinaudojo žvaigždės statusu.“
„Įėjęs į vidų, K. Reevesas paprašė diskžokėjo pranešti apie kredito kortelę, kurią aktorius rado šokių aikštelėje“, – prisiminė klubo savininkas Noelis Ashmanas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)