Monroe fotografavosi nuoga, nes neturėjo už ką susimokėti sąskaitų

Žinoma, tokia situacija su M. Monroe ir H. Hefneriu nutiko dėl to, kad nė vienas, nė antras dalykas teisiškai nebuvo privalomas. 1949 metais skolų smaugiama darbo neturinti M. Monroe pozavo nuoga fotografui Tomui Kelly. Jis jai sumokėjo 50 dolerių, kurių jaunai gražuolei verkiant reikėjo pinigų įmokai už automobilį. Bent jau taip savo 1995 metų knygoje „Marilyn: Her Life in Her Own Words“ teigia jos bičiulis fotografas George‘as Barrisas. Jis rašo, kad fotosesija truko porą valandų, o M. Monroe privertė T. Kelly prisiekti, kad nuotraukoje ji bus neatpažįstama.

„Red Velvet“ (būtent taip pavadintos nuotraukos) viešinimo dokumentuose aktorė pasirašė kaip Mona Monroe. Kodėl? „Nežinau, kodėl. Tikriausiai paprasčiausiai norėjau save apsaugoti. Labai nervinausi, kuklinausi, galbūt netgi gėdijausi to, ką padariau. Tikrai nenorėjau, kad prie nuotraukų ar dokumentuose būtų mano tikrasis vardas ir pavardė“, – G. Barrisui sakė M. Monroe.

Kad ir kaip ten bebūtų, galiausiai T. Kelly nuotraukas už 900 dolerių pardavė „Western Lithograph Co“. Jos atsidūrė „Golden Dreams“ pinup stiliaus kalendoriuje. Praėjus vos metams po pozavimo tokioms atviroms nuotraukoms, kurias paskatino desperatiškas pinigų stygius, M. Monreo aplankė sėkmė kine.

Vien 1950 metais ji nusifilmavo dvejose juostose – „All About Eve“ ir „Asphalt Jungle“. 1952 metais ji kūrė vaidmenį juostoje „Monkey Business“, o 1953 metai pateko į kino istoriją su „Niagara“, „Gentlemen Prefer Blondes“ ir „How to Marry a Millionaire“.

„Playboy“ įkūrėjas buvo pakerėtas M. Monroe

H. Hefneris labai greitai atkreipė dėmesį į sparčiai kylančią M. Monroe žvaigždę. 1953 metų rudenį iš Čikagoje veikiančios bendrovės jis už 500 dolerių įsigijo teises į nuogos M. Monroe nuotraukas. Štai kas buvo rašoma pirmame „Playboy“ numeryje: „1949 metais buvo nufotografuotos dvi autentiškos pozos – prieš pat žaviajai blondinei sulaukiant proveržio didžiajame ekrane. Pasirodžiusios kalendoriuke, šios nuotraukos tapo jos kelio į sėkmę pradžia. Mes iš tų dviejų pasirinkome vieną, ir ji tapo pirmąja „Playboy“ zuikyte“.

Pirmą kartą istorijoje „Playboy“ žurnalas pardavimo vietose atidūrė 1953 metų gruodį, kainavo 50 centų. Nespalvota nesišypsančios ant dramblio užsilipusios (ne nuogos) M. Monroe nuotrauka atrodo tarsi pažadas skaitytojui, kad jo laukia viena spalvota nuogos aktorės nuotrauka, o „to nebuvo dar nė viename žurnale“.

Kaip „E! News“ 2008 metais paaiškino H. Hefneris: „Daug žmonių buvo apie tai girdėję, bet praktiškai niekas nematė. Ir nematė todėl, kad paštas laikėsi tokios pozicijos, jog paštu nuogybių siųsti nevalia. O aš tas vaikis, kuris nežinojo, kad paštas turi tokią teisę ir ja naudojasi. Taigi, išspausdinome tą nuotrauką, ir jo sulėkė tikrą sensaciją“.

Ir tikrai – M. Monroe įtaka buvo nepaneigiama. Bičiuliui G. Barrisui ji piktinosi, kad „ buvo priversta pati pirkti žurnalą, kad galėtų į save jame pasižiūrėti“. M. Monroe ir H. Hefneris niekada taip ir nesusitiko (nors pastarasis yra sakęs, kad su ja kalbėjosi telefonu ir gyrėsi, kad ji lankė jo brolio aktorinio meistriškumo pamokas). „Iš tų, kurie iš nuogos Marilyn fotografijų susikrovė milijonus, nesulaukiau net menko ačiū“, – G. Barrisui tulžį liejo aktorė.

Prasidėjo detektyvas - Holivudo įtakingieji norėjo, kad M. Monroe paneigtų pozavusi toms nuotraukoms

„Playboy“ nuotraukos galėjo sukelti realų pavojų įsisiubuojančiai M. Monroe karjerai. Bent jau taip atrodė agentams. Kino studija, kur ji tuo metu dirbo, „20th Century Fox“, pradėjus sklisti gandams, kad tai jos nuotraukos, patarė jai neigti kadrų autentiškumą.

Buvo sukurpta istorija apie tai, jog iš tiesų nuotraukoms pozavo visai kita mergina, tik panaši į M. Monroe ir daugelis tuo būtų patikėję. O tuo metu situacija virto tikru detektyvu. Visiems labai rūpėjo išsiaiškinti, kas gi ta neįtikėtinai drąsi gražuolė, sutikusi fotografuotis ir tapti pirmojo vyrams skirto žurnalo žvaigžde.

Tik M. Monroe turėjo kitų planų.

„Prisipažinau, kad tai aš pozavau tam pikantiškam kalendoriui. Nepabūgau prisipažinti net ir tada, kai „Fox“ vadovybė ėmė kaip reikiant nervintis, manydami, kad dabar tai jau mano karjerai galas – visi filmai, kur dirbsiu, bus pasmerkti. Žinoma, kad visi jie klydo. Mano gerbėjai, publika, labai džiaugėsi, kai prisipažinau, kas tame kalendoriuje aš. Pirmasis „Playboy“ numeris taip pat labai padėjo mano karjerai“, – yra sakiusi M. Monroe. Tai buvo savotiškas kerštas ir mainai: Hefnerio žurnalas tapo populiarus, o Monroe tai akimirksniu atnešė šlovę.

Hefneris ir Monroe nebuvo susitikę

M. Monroe tragiška mirtis 1962 metais taip ir neleido H. Hefneriui susitikti su jam išgarsėti padėjusia moterimi: „Su ja jaučiu keistą dvilypį ryšį, nes ji suvaidino labai svarbų vaidmenį „Playboy“ istorijoje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)