Kaip rašo vanityfair.com, panašu, kad dėl viso šio sujudimo ištikimam karalienės personalui teko daugybė darbo. Antradienio vakarą „The Sun“ pranešė, kad karalienė Elžbieta II kaip įvertinimo ženklą keturiems šimtams savo aptarnavimo komandos narių keturiais procentais padidina atlyginimą ir kiekvienam suteikia papildomą atostogų dieną.

„Personalas šokinėjo iš džiaugsmo. Tai geriausias atlyginimo padidinimas per ilgą laiką“, – dienraščiui sakė rūmams artimas šaltinis.

Atlyginimas bus pakeltas tik tiems darbuotojams, kurie uždirba mažiau nei 56375 svarų per metus – tai maždaug trečdalis iš 1200 karalienei Bakingamo rūmuose, Vindzoro pilyje, Balmoralo pilyje ir Sandringame dirbančių žmonių.

Karališkiesiems rūmams artimas šaltinis pridūrė, kad per pastaruosius kelerius metus išaugo darbuotojų nepasitenkinimas.

„Anksčiau sutartyse su aptarnaujančiu personalu buvo įtraukiamos įvairiausios privilegijos. Jie gaudavo nemokamų kambarių, nemokamo muilo, personalui netgi buvo leidžiama užbaigti po pokylių likusius vyno ir stipriųjų gėrimų likučius. Bet viso to neliko“, – pasakojo minėtasis šaltinis.

Pranešama, kad pasirodžius pranešimui apie atlyginimo padidinimą darbuotojai itin džiūgavo.

Daugelis karalienės personalo narių dirba specializuotus darbus, kurių kitur nėra, pavyzdžiui, karališkasis dūdmaišininkas arba karalienės pašto ženklų kolekcijos saugotojas, tad, ko gero, jie norėtų ir toliau dirbti savo darbą net ir nebelikus privilegijų. Tačiau vis vien džiugu, jog monarchė suvokia savo darbuotojų svarbą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)