Visuomenės pyktį sukėlė faktas, jog už mokesčių mokėtojų pinigus Harry šeima skraido kur tik panorėję, o viešai kalba apie ekologiją ir Žemės išsaugojimą. Niekam ne paslaptis, kaip orlaiviai teršia orą, tad kiekvienas lėktuvo pakilimas tikrai turi įtakos klimato kaitai.

Harry antradienį dalyvavo renginyje Amsterdame, kur atvirai papasakojo apie vasaros atostogų skrydžius į Ibisą ir Eltono Johno vilą Pietų Prancūzijoje.

„Mes visi galime labiau pasistengti, ir nors nė vienas mūsų nėra tobulas, kiekvienas esame atsakingas už asmeninį poveikį aplinkai, – pasakė jis. – Svarbiausias klausimas – ką darome, kad išlygintume pusiausvyrą.“

Neseniai tėčiu tapęs Harry į Amsterdamą atvyko pirmadienį keleiviniu lėktuvu ir pradėdamas kalbą pajuokavo: „Kadangi teko praleisti čia naktį, galiu pasakyti: nežinau, kaip jūs, bet aš šiąnakt išsimiegojau kaip niekad gerai – geriausiai per pastaruosius keturis mėnesius!“

Vėliau, atsakydamas į klausimus, princas papasakojo plačiau apie skrydžius privačiu lėktuvu.

„Čia atvykau komerciniu keleiviniu lėktuvu. 99 proc. laiko skraidau keleiviniais lėktuvais. Kartais, susiklosčius ypatingoms aplinkybėms, turiu turėti galimybę užtikrinti savo šeimai saugumą. Viskas labai paprasta.“

Amsterdame princas pristatė naują partnerystę tarp didžiausių kelionių pramonės atstovų – tvarių kelionių iniciatyvą „Travalyst“.

Pasak Harry, tai pirmoji tokio pobūdžio koalicija, jungtinis verslo atstovų frontas, kurio tikslas – paversti keliavimą tvarumo varikliu.

„Ji sukurta siekiant mobilizuoti turizmo pramonę, kad keliavimas taptų tvarus“, – pranešė princo Harry atstovai.

34 m. Sasekso kunigaikštį įkvėpė jo paties kelionės ir darbas „The Queen's Commonwealth Canopy“ projekte (kurio pagrindu teikiama pagalba vertingų miškų išsaugojimui) ir „African Parks“ nevyriausybinėje organizacijoje.

Daugumoje kylančios ekonomikos šalių tik 5 proc. turistų išleistų pinigų sugrįžta vietos bendruomenei. Harry siekia pakeisti sistemą, kad ji taptų palankesnė turistinėms vietovėms ir vietos bendruomenės galėtų klestėti, sako šaltinis iš karališkosios labdaros organizacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)