Princesė Diana žuvo 1997 m. rugpjūčio 31 d. Paryžiuje įvykusioje automobilio avarijoje. Jai buvo vos 36-eri. Velso princesė vis dar garbinama visame pasaulyje už stiliaus pojūtį ir bendradarbiavimą su vienais garsiausių pasaulio dizainerių. Jos draugystė su Gianni Versace prasidėjo po fotosesijos žurnalo „Harper's Bazaar" viršeliui 1991 m. Tuomet Diana vilkėjo įspūdingą melsvą „Atelier Versace" suknelę.

Dar viena įsimintina Dianos akimirka mados pasaulyje – stulbinamos Mario Testino padarytos nespalvotos nuotraukos, paskelbtos žurnale „Vanity Fair" 1997 m. liepos 1 d.

Liepos mėnesio straipsnyje, išspausdintame prieš Dianos ir G. Versace mirtį, buvo keletas jo žodžių apie princesę, kurie dabar yra tokie skausmingai taiklūs, nors garsusis dizaineris tada nė neįtarė artėjančios tragedijos.

G. Versace sakė: „Ji dvelkia ramybe. Praėjusią savaitę Diana atvyko pasimatuoti naujų kostiumėlių ir pavasario drabužių. Ji buvo labai rami. Manau, kad dabar jos gyvenime toks etapas, kai ji atrado save, savo gyvenimo būdą."

Princesės Dianos gyvenimo akimirka

Pati Diana pasakė Cathy Horyn iš „Vanity Fair": „Niekas man nesuteikia daugiau malonumo, nei galimybė mylėti pažeidžiamus mūsų visuomenės atstovus ir jiems padėti. Jei galiu bent kažkiek prisidėti, pasijuntu be galo laiminga."

Praėjus kelioms dienoms po straipsnio pasirodymo, 1997. m. liepos 15 d. serijinis žudikas Andrew Cunananas nužudė G. Versace ant jo namų Majamyje laiptų – paleido du šūvius į galvą. Dizaineriui buvo 50 m.

Princesė Diana apie savo gero draugo mirtį sužinojo plaukiodama jachta „Conical" su Dodi al-Fayedu.

Realiais įvykiais pagrįstame FX televizijos seriale „Gianni Versace nužudymas" rodomas archyvinis įrašas, kuriame užfiksuota princesė Diana, atvykusi į Milaną, į G. Versace laidotuves 1997 m. liepos 22 d.

Princesė, apsirengusi gedulo drabužiais. Milano Duomo katedroje stovi šalia kito savo draugo, Eltono Johno.

Princesės Dianos gyvenimo akimirka

Deja, mažiau nei po šešių savaičių Diana pati žuvo automobilio avarijoje.

Pastaraisiais metais jos sūnūs princas Williamas ir princas Harry atvirai pasisakė apie tai, kaip jie gedėjo netekę mamos būdami dar vaikai. Kai žuvo mama, jiems buvo, atitinkamai, 15 ir 12 m.

Gegužės mėnesį Kembridžo kunigaikštis atvirai išsakė savo sielvartą „Royal Team Talk" laidoje: „Aš apie tai daug galvojau [...] Manau, kad kai netenki mamos būdamas labai jaunas, jauti tokį skausmą, kuriam niekas neprilygsta."

Princesės Dianos gyvenimo akimirka
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)