Turtuolis vadina savo 250 mln. svarų vertės būstą brangiausiu namu Britanijoje.

„Sunday Times“ Turtingiausių žmonių sąrašo 97-oje vietoje esantis J. Caudwellas 2006 m. pardavė savo mobiliųjų telefonų kompaniją už 1,5 mlrd. svarų.

66 m. verslininkas pasakojo leidiniui „Financial News“ (FN), kad per 4 180 kvadratinių metrų ploto namo valgomąjį tekės upė. „Tai unikalus statinys, kito tokio Londone nerastumėte – kalbant tiek apie dydį, tiek apie įrangą.“

Jo pagyros tikriausiai sukels sąmyšį tarp Mayfair apribotos rizikos fondų titanų, kurie nemėgsta būti antri.

2012 m. J. Caudwellas už 81 mln. svarų nusipirko namą Chesterfield Gardens kvartale iš princo Jefri Bolkiaho, Brunėjaus sultono brolio.

2015 m. prasidėjo namo renovacija, o spalį J. Caudwellas ketina įsikelti į namą.

Prabangiame name bus 15 miegamųjų, įrengtų visuose devyniuose aukštuose, pokylių salė, galinti sutalpinti 200 svečių, tailandietiško stiliaus svetainė, per kurią tekės upė, o joje plaukios spalvotos žuvelės.

Šiame name bus ir pramogoms skirtas aukštas – jame veiks kino teatras, bus įrengtas baseinas, sauna, masažų patalpa, sporto salė ir kirpykla.

Mayfair rajone ir gretimuose St James’s, Belgravia ir Knightsbridge rajonuose gyvena turtingiausi pasaulio finansininkai. Šiais metais milijardierius Kenas Griffinas, 32 mlrd. apribotos rizikos fondo „Citadel“ įkūrėjas įsigijo už 95 mln. svarų karalių Jurgių I-IV epochos namą netoli Bakingamo rūmų.

Iš Birmingamo kilęs J. Caudwellas priklauso labdaringam fondui „Giving Pledge“, kurį įsteigė Billas ir Melinda Gatesai bei Warrenas Buffettas. Pagal įsipareigojimą šiam fondui, J. Caudwellas daugiau nei pusę savo turto atiduos labdaros tikslams.

Savo suremontuotų namų Mayfair rajone pokylių salėje milijardierius ketina rengti labdaros renginius, vakarienes, taip pat rinkti lėšas Laimo ligos tyrimams, nes su šia liga skaudžiai teko susidurti jo paties šeimai.

„Lengva užmegzti kontaktą su turtingais žmonėmis, kai kvieteisi juos pas save į namus, – teigė J. Caudwellas FN. – Galiu pakviesti 200 žmonių šventinei vakarienei pokylių salėje, prabangioje aplinkoje.“

Nekilnojamojo turto agentūros Mayfair rajone „Wetherell“ vykdomasis direktorius Peteris Wetherellis apibūdino J. Caudwello namą kaip vieną iš prašmatniausių rajono statinių.

„Neseniai tarpininkavome parduodant dviem trečdaliais mažesnį namą už maždaug 100 mln. svarų, taigi J. Caudwello pareiškimas apie ketvirtį milijardo svarų nėra toks jau įžūlus. Namas iš tiesų unikalus, vienas iš prabangiausių Mayfair nekilnojamojo turto objektų“, – sakė P. Wetherellis.

Tačiau kiti nekilnojamojo turto ekspertai tvirtina, kad kai kurių Kataro karališkajai šeimai priklausančių namų Londono centre vertė – daugiau nei 300 mln. dolerių.

„Žinome jo namą, jis – puikus trofėjus, be to, atliktas nuostabus jo restauravimo projektas. Tai vienas iš gražiausių namų Mayfair rajone“, – teigė agentūros „Beauchamp Estates“ direktorius Paulas Finchas. – Tačiau jo kaina – ne tokio paties lygio, kaip Kataro karališkos šeimos [namų], kurių vertė – iki 330 mln. svarų ir kurie priklauso kitai prabangos kategorijai.

Manau, būtų teisinga sakyti, kad Johno namas – prabangiausias namas Mayfair rajone, priklausantis privačiam Britanijos piliečiui.“

J. Caudwellas lietuviams geriausiai žinomas tapo po to, kai paaiškėjo, kad jis užmezgė santykius su lietuve dviratininke M. Vžesniauskaite. Neseniai pora atšventė penktąsias buvimo drauge metines.

„Tavo apkabinimų šiluma ir meilės galia visada suteikia man jėgų kovoti su visais negatyviais dalykais šiame pasaulyje. Laimingų sukaktuvių, mano meile“, – į savo mylimąjį socialiniuose tinkluose kreipėsi lietuvė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (290)