Didysis rezultatų paskelbimas įvyko tiesioginės transliacijos metu. Laidoje dalyvavo grupė žmonių, tarp kurių buvo ir B. Crane'o sūnus, bylą tiriantis prokuroras, prisiekusiųjų kolegijos pirmininkas ir galiausiai dėl aktoriaus žmogžudystės išteisinto Johno Henry Carpenterio advokatas.

„Ant Johno Carpenterio išsinuomoto automobilio durelių rasta DNR nėra R. Crane'o, – paskelbė J. Hookas. – Iš tiesų tyrimai parodė, kad tai yra du DNR profiliai. Pagrindinis yra vyro, kurio tapatybė nežinoma. O antrasis DNR profilis yra tik dalinis ir tiek sunykęs, kad sunku daryti kokias nors išvadas."

R. Crane'o sūnus Robertas Crane'as jaunesnysis be garso ištarė „oho", kai buvo skaitomi rezultatai. „Esu tiesiog šokiruotas, – sakė jis. – Mano mintyse visuomet buvo du žmonės: Johnas Carpenteris ir mano pamotė, tik dėl skirtingų priežasčių. Tačiau tai buvo ant Johno automobilio."

Minėtame populiariame seriale pulkininką Hoganą vaidinęs R. Crane'as buvo rastas mirtinai uždaužytas savo bute Skotsdeile, Arizonos valstijoje, 1978 metais. Byla netruko atsidurti visų laikraščių antraštėse. Vėliau taip pat paaiškėjo ir R. Crane'o seksualinio gyvenimo detalės: jis mėgo filmuoti ir fotografuoti savo intymius pasimatymus su moterimis.

Bob Crane

Jo draugas J. Carpenteris jau pačioje pradžioje susilaukė teisėsaugos dėmesio, o 1994 metais jis stojo prieš teismą dėl aktoriaus nužudymo, kai byla buvo atnaujinta. Galiausiai J. Carpenteris buvo išteisintas ir 1998 metais mirė.

Pagal šią bylą 2002 metais net buvo sukurtas filmas „Auto Focus", kuriame suvaidino Gregas Kinnearas ir Willemas Dafoe.

Atsiradus naujiems DNR tyrimo metodams, J. Hookas tikėjosi, kad ant J. Carpenterio išsinuomoto automobilio rastas kraujas pateiks kai kurių atsakymų.

J. Carpenterio advokatas Steve'as Avilla visuomet sakė, kad jo klientas buvo nekaltas. „Tai yra puiki žinia jo šeimai, – sakė jis. – Tai yra puiki žinia ir Johnui, kuris mirė ir nesužinojo, kad galiausiai buvo išteisintas. Ne tik teisme, bet ir visuomenės akyse."

Iki šios dienos svarstoma, kas iš tiesų galėjo nutikti šiai kino žvaigždei ir kokios buvo jo gyvenimo detalės, kurios ir atvedė prie tragedijos, sukrėtusios visą Holivudą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)