A. Kepishas, kuriam diagnozuota mirtina liga, buvo išspirtas iš šalies atgal į Lietuvą, skelbia chroniclelive.co.uk. Nors Jungtinėje Karalystėje lietuvis pragyveno 13-ika metų, teismas nurodė Aleksandrą deportuoti iš šalies.

Toks teismo sprendimas buvo priimtas jam pačiam nedalyvaujant posėdyje, kuomet A. Kepishui buvo pareikšti įtarimai neteisėtu ginklo ir sprogmenų laikymu.

Posėdyje, kuriame buvo nagrinėjamas šis galimas nusikaltimas, lietuvis nedalyvavo dėl sveikatos priežasčių – jis neturėjo galimybės atvykti į teismą, nes gydėsi vėžį, teigė jo bičiuliai.

Iš Lietuvos kilęs Aleksandras dirbo ginkluotosiose pajėgose Jungtinėje Karalystėje ir tarnavo kaip asmeninis Kembridžo kunigaikščio Harry virėjas Otenburno treniruočių stovykloje Nortumberlande.

Kiek vėliau įsakymas dėl deportacijos buvo atšauktas, o teismas, gavus apeliaciją, pripažino, kad deportuoti lietuvį buvo klaida. Nepaisant šio sprendimo, A. Kepishas net ir labai norėdamas grįžti į Niukaslą negali, nes neturi pinigų.

Kaip skelbia chroniclelive.co.uk, lietuvis, būdamas uždarytas Durhamo kalėjime, patyrė insultą. Nepaisant šio fakto, kuris įvyko prieš metus, jis vis tiek buvo deportuotas iš šalies.

Po šių sveikatos problemų sekė kitos – Aleksandras patyrė dar vieną insultą, dabar jam yra paralyžiuota pusę kūno.

Laiške, kurį lietuvis atsiuntė chroniclelive.co.uk, A. Kepishas sakė, kad nori grįžti į Jungtinę Karalystę, kur ir toliau tęstų vėžio bei insulto gydymą Niukaslo ligoninėje. Taip pat pridūrė: „Šiuo metu esu ketvirtoje vėžio stadijoje ir vilties pasveikti turiu labai mažą arba visai neturiu“.

Britų kilmės Aleksandro bičiulius Markas Chiveras, kuris taip pat gyvena Niukasle, pasirūpino, kad deportacijos nuosprendis būtų atšauktas. Jis teismui įrodė, kad A. Kepishas Jungtinėje Karalystėje gyveno ilgiau nei 5-erius metus ir deklaravo dokumentus, nurodančius sunkią lietuvio sveikatos būklę.

Šiuo metu M. Chiveras reikalauja, kad Jungtinė Karalystė kompensuotų jo draugo Aleksandro sugrąžinimo išlaidas, suteikiant gydymą ir galimybę paskutines gyvenimo dienas praleisti šalia artimų bičiulių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)