Filmo anonse vaizduojami B. Lee ir S. Tate, kurią vaidina Margot Robbie. S. Tate 1969 m. rugpjūčio 8 d. naktį nužudė Charleso Mansono pasekėjai. Aktorei buvo 26-eri. Leonardo DiCaprio ir Bradas Pittas vaidina išgalvotus veikėjus Ricką Daltoną ir Cliffą Boothą, rašoma people.com.

XX a. septintojo dešimtmečio gerbėjai pamena, kad B. Lee buvo vienas iš įtariamųjų S. Tate nužudymo byloje dėl aktorės vyro režisieriaus Romano Polanskio prielaidų.

Praėjusią vasarą vienoje tinklalaidės „Shoot This Now“ serijoje Matthew Polly, parašęs knygą „Bruce Lee: A Life“, atskleidė daugiau informacijos, kodėl R. Polanskis įtarė kovos menų žvaigždę.

M. Polly papasakojo, kad B. Lee ir S. Tate pirmą kartą susitiko 1965 m., kai tuometinis aktorės vaikinas Jay Sebringas, dirbęs stilistų Holivude, padėjo B. Lee gauti vaidmenų. Kai S. Tate išsiskyrė su J. Sebringu ir pradėjo susitikinėti su R. Polanskiu, ji nenutraukė ryšių su B. Lee. M. Polly teigimu, B. Lee net gavo 11 000 JAV dolerių, kad pamokytų. S. Tate kovos menų 1968 m. filmui „The Wrecking Crew“.

Per ateinančius keletą metų B. Lee tapo artimu S. Tate ir R. Polanskio (pora susituokė 1968 m.) draugu. Tinklalaidės metu M. Polly sakė, kad R. Polanskis pakvietė B. Lee į savo namelį Šveicarijos kalnuose, Gštade, kur aktorius įsigijo garsųjį geltoną kostiumą, kurį vilkėjo filme „Mirtinas žaidimas“ („Game of Death“), kaudamasis su Kareemu Abdulu Jabbaru. 1973 m. filmuojant šią juostą, kovos menų meistras žuvo.

S. Tate buvo aštuntą mėnesį nėščia, kai užpuolikai žiauriai nužudė ją, buvusį vaikiną J. Sebringą ir dar tris žmones aktorės namuose. Nors galiausiai buvo išsiaiškinta, kad žudikai buvo C. Mansono pasekėjų grupės nariai, iš pradžių R. Polanskis manė, kad dėl jo žmonos ir negimusio kūdikio mirties kaltas B. Lee.

„Nusikaltimo vietoje policija rado akinius raginiais rėmeliais ir manė, kad juos paliko kuris nors iš žudikų, tačiau režisierius buvo įsitikinęs, kad akiniai priklausė vienam iš jo draugų, – aiškina M. Polly. – R. Polanskis treniruodavosi su B. Lee. Po žmogžudystės jie buvo susitikę ne vieną kartą. Vieną dieną treniruotės metu B. Lee pasakė, kad pametė akinius. Tą akimirką R. Polanskis pagalvojo, kad kovos menų žvaigždė nužudė jo žmoną.

„Bruce’as Lee buvo pašalietis, nepritapdavo, be to, galėjo be vargo užpulti kelis žmones“, – pridūrė M. Polly.

Tačiau kai juodu nuėjo pirkti naujų akinių, R. Polanskis sužinojo, kad B. Lee akinių specifikacijos skyrėsi nuo rastų jo namuose, ir suprato klydęs. Režisieriui nepaprastai palengvėjo, tačiau jis taip ir neatskleidė B. Lee savo įtarimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)