Deja, žvaigždės, tokios kaip princas Harry, Harry Stylesas, Naomi Campbell ir Bradley Cooperis buvo išjuoktos ir apkaltintos veidmainiškumu dėl to, kad sutiko skristi į Italiją gelbėti planetos, ir paliko didžiulį anglies pėdsaką.

300 svečių, tarp kurių buvo ir Katy Perry bei Orlando Bloomas, susirinko į uždarą renginį ir pramogavo 400 mln. dolerių (apytikriai 362 mln. eurų) vertės prabangiose jachtose, važinėjo po Siciliją 200 tūkst. dolerių (apytikriai 180 tūkst. eurų) vertės automobiliais, klausėsi „Coldplay“ atlikėjo Chriso Martino pasirodymo senoviniuose griuvėsiuose – o jų nuoma kainavo dar 100 tūkst. dolerių (apytikriai 90 tūkst. eurų).

Žvaigždės, vykusios į "Google Camp"

„Google“ žvaigždėms apmokėjo visas išlaidas už skrydžius, apgyvendinimą ir pramogas trijų dienų „Google Camp“ renginyje, o jų susidarė tikrai nemažai.

Tačiau, atsižvelgiant į gamtai padarytą šio grandiozinio renginio žalą – svečiai į Palermą atvyko privačiais lėktuvais, Italijoje vėžinosi „Maserati“ automobiliais, žaidė gausiai laistomuose golfo laukuose, plaukiojo baseinuose, nakvojo prabangiame kurorte, kuriame numeris nakčiai kainuoja 903 dolerius (apytikriai 820 EUR) – tai tikra aplinkosaugos renginio parodija.

Šaltinių teigimu, princas Harry pasakė aistringą kalbą apie planetos gelbėjimą, tačiau Bakingamo rūmai atsisakė patvirtinti, kad jis dalyvavo šiame renginyje.

„Šios informacijos mes nekomentuosime“, – pasakė Bakingamo rūmų atstovė.

Pasak šaltinių, „Google“ organizavo princui privatų lėktuvą, kuris atgabeno jį į Siciliją, ir sraigtasparnį, kuriuo iš Palermo oro uosto jis buvo atskraidintas į prabangų Verduros kurortą pietinėje salos pakrantėje.

Į prašymą pakomentuoti, „Google“ neatsiliepė.

Paklaustas, ar Harry atskrido komerciniu, ar privačiu lėktuvu, Palermo oro uosto vadovas Giovanni Scalia atsakė: „Kadangi jis karališkasis asmuo, galite nesunkiai atspėti, kuriuo.“

Jei Harry išties į prabangųjį renginį skrido ne komerciniu, o privačiu lėktuvu, skraidinančiu penkis keleivius, toks skrydis sugeneravo apytikriai dešimt kartų daugiau anglies dvideginio emisijų – į atmosferą buvo išmesta apie tris tonas CO2. Aplinkosaugos grupės „Trees For The Future“ apskaičiavimu, tam, kad kompensuotų skrydžio privačiu lėktuvu į Palermą (vieną pusę) žalą aplinkai, princui reikėtų pasodinti 190 medžių.

Vienas iš tų, kurie pastebėjo ironiją šio renginio organizavime, yra BBC laidų vedėjas Andrew Neilas, kuris pasakė: „Daugybė garsenybių ir turtuolių suvažiavo į „Google“ konferenciją į Siciliją. Jie atvyko 114 privačių lėktuvų ir flotile prabangių jachtų. Konferencija skirta pasaulinio atšilimo temai.“

Harry Styles vyksta į "Google Camp"

Pranešama, kad iš viso šis renginys „Google“ galėjo kainuoti apie 20 mln. dolerių (apytikriai 18 mln. EUR). Nėra žinoma, iš kur atvyko kiekvienas svečias, tačiau įvertinus dešimčių skrydžių privačiais lėktuvais iš „Google“ būstinės Los Andžele į Verduros kurortą anglies pėdsaką, į atmosferą iš viso pateko apie 780 tonų CO2.

K. Perry ir O. Bloomas į kurortą buvo atgabenti prabangia, 400 milijonų dolerių (apytikriai 362 mln. EUR) vertės Davido Geffeno jachta.

Kurorte įrengti talasoterapijos baseinai su jūros vandeniu, taip pat puikiai prižiūrimi, nuolat laistomi golfo laukai, daug įvairių kitokių baseinų ir spa.

Už vieną naktį brangiausiuose apartamentuose kurorte gali tekti pakloti apie 2 tūkst. dolerių (apytikriai 1,8 tūkst. EUR), tad sąskaita už visus 300 renginio svečių turėjo sudaryti kelis šimtus tūkstančių dolerių.

Žvaigždės, vykusios į "Google Camp"

Renginio metu senoviniuose griuvėsiuose surengtas Chriso Martino koncertas taip pat sugeneravo nemažai energijos – ryškių spalvų apšvietimui.

Pajuokdamas renginį JAV televizijos veikėjas Bostonas Robbas pasakė: „Medžius apkabinti mėgstančios garsenybės susirinko į ekstravagantišką „Google“ renginį. Ak, taip, jie diskutuos apie klimato kaitą, kai tik atskris privačiais lėktuvais ir atplauks prabangiomis jachtomis.“

Buvusi kandidatė į JAV Atstovų Rūmus Elizabeth Heng taip pat nesusilaikė nesukritikavusi renginio: „Kaip ironiška. Tam, kad garsenybės pasikalbėtų apie klimato kaitą, į orą buvo pakelta 114 privačių lėktuvų. Bus kalbama apie į atmosferą išmetamo anglies dvideginio mažinimą?“

Kitas tviterio vartotojas parašė: „Žiūrėkit, teoriškai, „Google Camp“ renginys yra šauni idėja, tačiau ironiška tai, kad į jį visos tos garsenybės susirinko privačiais lėktuvais ir prabangiomis jachtomis.... kad dekadentiškai ekstravagantiškame Italijos kurorte pasikalbėtų apie pasaulio gelbėjimą. Tikiuosi, jie nepamirš padiskutuoti apie tai, kaip sumažinti savo pačių poveikį aplinkai.“

Vienas komentatorius renginio svečius pavadino „Greenerati“ (ironiškas žodžio „green“ (žalias) ir prabangios automobilių markės „Maserati“ plakinys) ir taip pat sukritikavo juos už tai, kad susirūpinimą dėl klimato jie išreiškia skraidydami privačiais lėktuvais.

Žvaigždės, vykusios į "Google Camp"

Gregory Tayloras sukritikavo „turtuolius, kurie skraido privačiais lėktuvais ir pamokslauja apie klimato kaitą“.

Kitas tviterio vartotojas pasakė: „Ar yra kas labiau veidmainiško šiame pasaulyje, nei grupė turtuolių, privačiais lėktuvais skrendančių į kitą pasaulio pusę tam, kad susėdę jachtose padiskutuotų apie mūsų planetos ateitį?“

Tarp kviestinių svečių buvo ir supermodelis Naomi Campbell, kuri, pranešama, uždarame renginyje pasakė kalbą apie Nelsoną Mandellą.

Kalbama, kad renginyje dalyvavo ir buvęs JAV prezidentas Barackas Obama, vis dėl to tai kol kas nepatvirtinta.

Verduros kurorte Sicilijoje renginio atidarymo vakarienėje taip pat buvo pastebėti Orlando Bloomas, Stella McCartney, Diane Von Furstenberg ir Gayle King.

Vėliau į kurortą atvyko dar daugiau svečių – su Nicku Jonasu ir naująja jo žmona Priyanka Chopra priešaky.

Harry Stylesas buvo pastebėtas už prabangaus automobilio vairo, kartu su Jeffu Azoffu ir Benu Winstonu važiuojantis į koncertą šventyklos griuvėsiuose.

Ispanų dainininkė Rosalia, kuri antradienį pasirodė renginio scenoje, socialiniuose tinkluose paskelbė savo nuotrauką, kurioje yra užfiksuota besiruošianti renginiui ir vaikštanti aplink šventyklos griuvėsius.

Paskutinę renginio dieną šventyklos griuvėsiuose koncertavo „Coldplay“.

Princas Harry šiame renginyje dalyvavo ir 2017 m., ir, tuomet greičiausiai, vežėsi su savimi ir Meghan Markle.

Tų metų gegužę pora pirmą kartą pasirodė kartu polo rungtynėse Askote, o praėjus savaitei po „Google“ konferencijos ji buvo pastebėta Londone su savo motina švenčianti jos gimtadienį.

Šį renginį inicijavo „Google“ bendraįkūrėjai Larry Page‘as ir Sergey‘us Brinas, jame turtingiausi pasaulio verslo pasaulio lyderiai ir technologijų guru rytais diskutuoja įvairiais klausimais, o po pietų ilsisi ir deginasi Italijos saulėje.

Šių metų renginio, kuris yra uždaras – neviešinamas socialiniuose tinkluose, jo darbotvarkė paslėpta svetainėje su slaptažodžiu – pagrindinė tema yra pasaulinis atšilimas.

„Giornale di Sicilia“ duomenimis, numatyta, kad Palerme iki rugpjūčio 4 dienos nusileis 114 degalus gausiai ryjančių lėktuvų.

Pakrantėje pastebėta prabangi megajachta „Andromeda“, priklausanti milijardieriui Kiwi Graeme‘ui Hartui, taip pat ir Barry Dillerio jachta „Eos“.

Kurorte yra golfo laukai, teniso akademija ir vienas didžiausių spa kompleksų visoje Europoje, kuris yra įsikūręs privačiame beveik dviejų kilometrų paplūdimio ruože.

Jame daugybė apartamentų ir privačių kambarių, taip pat trys vilos, kuriose gali apsistoti svečiai.

Kiekviena šių vilų turi atskirą baseiną, be to, kurorte yra didžiulis bendras baseinas ir stulbinamo grožio privatus paplūdimys su atvežtiniu baltu smėliu, prieplauka ir kilimas, kuriuo lepios žvaigždės gali neišsismėliuodamos pėdų pasiekti krištolo skaidrumo vandenį.

Baigiamąjį renginio vakarą „Google“ už 100 tūkst. dolerių (apytikriai 90 tūkst. EUR) surengė vakarienę ir koncertą išnuomotuose 2 500 m. senumo šventyklos griuvėsiuose, kuriuose praeitą vasarą koncertavo Stingas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)