„Dirbau kokteilių padavėja striptizo klube, – prisiminė 50-ies metų „Oskaro“ laureatė. – Vienas ponas kiekvieno apsilankymo metu palikdavo man 100 JAV dolerių arbatpinigių. Manau, kad jam būdavo manęs gaila. Jis suprato, jog esu vargšė studentė. Tačiau gailėti visai nereikėjo.“

„Ar graužiau save? Nė karto, – sakė aktorė. – Galimybė išlaikyti save studijų metais buvo labai svarbi. Be to, išmokau nešykštėti arbatpinigių.“

„Tiesą sakant, dabar jų palieku išties nemažai, nes žinau, kaip tai gali pakeisti darbuotojo dieną.“

2003 m. R. Zellweger sakė laidai „60 Minutes“, kad „nė kiek nesigėdija“ darbo striptizo klube ir kad jis ją „labai daug ko išmokė“.

Beje, jei jums išties smalsu: dirbdama kokteilių padavėja būsimoji žvaigždė visuomet būdavo apsirengusi.

„Aš gerai pažįstu save, žinau savo įsitikinimus ir vertybes, todėl niekaip nebūčiau galėjusi nusimesti drabužius ir šokti ar kitais veiksmais pažeisti savo moralines nuostatas“, – CBS pasakojo ji.

Kai R. Zellweger išgarsėjo, striptizo klubo vadovas bulvariniam laikraščiui atskleidė, kad jai siūlė dirbti apsinuoginus iki pusės, tačiau ji atsisakė.

Savo darbo striptizo klube patirtį aktorė pavadino „neįkainojama“.

„Tiesą sakant, manau, jog nešiodama kokteilius išmokau ne mažiau svarbių dalykų, nei studijuodama Teksaso universitete.“

Studijų metais R. Zellweger ėmė vaidinti nedidelio biudžeto filmuose, pavyzdžiui, „Išmuštieji iš vėžių“ („Dazed and Confused“), „Tikrovė kandžiojasi“ („Reality Bites“). Universiteto baigimo metais ji gavo vaidmenį juostoje „Kruvinos skerdynės Teksase: kita karta“ („Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation“), o sulaukusi 24-erių persikėlė į Holivudą, nusprendusi siekti aktorės karjeros.

2004 m. ji gavo „Oskarą“ už vaidmenį filme „Šaltasis kalnas“ („Cold Mountain“).

R. Zellweger nepamiršo mokslų ir sulaukusi šlovės. 2010 m. ji padarė pertrauką nuo Holivudo ir vėl ėmė studijuoti.

„Mane žavi viešoji politika, – prisipažino aktorė žurnalui „AARP The Magazine“. – Todėl grįžau mokytis tarptautinės teisės. Labai įdomu! Smagu suprasti, kas motyvuoja žmones. Be to, skirtingai nei tada, kai man buvo 18-a, dabar kuo puikiausiai suvokiu, kad pasaulis nesugrius net jei negausiu geriausio balo.“

R. Zellweger taip pat sakė, kad pertrauka nuo Holivudo išėjo į naudą jos sielai.

„Visuomet turėjau daug galimybių dirbdama su įvairiais žmonėmis“, – kalbėjo ji. Tačiau galiausiai aktorė „įstrigo užburtame įsipareigojimų ir spaudimo vis imti kitą vaidmenį rate“. Pertrauka buvo proga „šį tą sužinoti apie save“ ir „kitaip pažvelgti į gyvenimą bei darbą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)