Tai yra labai stiprus aktorės ir filmų prodiuserės pareiškimas. Juk pati ji vaikystėje savo tėvui, legendiniam aktoriui Jeanui-Claude'ui Van Damme‘ui, vadintam „raumenimis iš Briuselio“, bei kultūrizmo čempionei Gladys Portugues nuolat kartojo, kaip „nekenčia“ kovos menų.

Šiuo atveju būtų galima kalbėti apie norą įkąsti tave maitinančiai rankai. Juk būtent kovos menai leido jos tėvui tapti tikra žvaigžde ir užtikrinti šeimai labai patogų gyvenimą.

„Mano tėvai mums leido užsiimti savo reikalais. Kai buvau maža, mano mama spaudė mane užsiimti kovos menais dėl disciplinos. Man buvo kokie septyneri ir aš pakęsti jų negalėjau, – pasakojo Bianca. – Aš pasirinkau baletą ir dailųjį čiuožimą.“

Galiausiai šeima iš Los Andželo persikėlė į Vankuverį. „Paauglystėje aš taip aktyviai užsiėmiau greituoju čiuožimu, kad net norėjau dalyvauti olimpiadoje“, – sakė Bianca.

Tačiau patirta trauma privertė keisti planus.

„Iš pradžių buvau sutrikusi, – pripažino ji. – Čiuožimas buvo mano visas gyvenimas. Ir tuomet staiga man teko ieškotis kažko naujo.“

Bianca ėmėsi vaidybos ir galiausiai – kovos menų. O vėliau ji net nusifilmavo su savo tėvu 2008 metų juostoje „The Shepherd: Border Patrol“.

Tačiau nors ši patirtis jai patiko, į vaidybą ji nežiūrėjo labai rimtai.

„Man nepatiko tai, ką mačiau ekrane, kai žiūrėjau savo pirmąjį filmą. Tuomet suvokiau, kad jeigu tai bus tai, kuo aš užsiimsiu, man reikės viską daryti gerai“, – sakė ji.


Vėliau kartu su tėvu ji nusifilmavo dar šešiuose filmuose bei kelis jų kartu prodiusavo. Iš pradžių titruose ji buvo įvardijama kaip Bianca Van Varenberg (tai tikroji jos tėvo pavardė). Tuomet atsirado Bianca Bree (Bree – jos antrojo vardo Brigitte sutrumpinta versija). Vaidindama šalia garsiojo tėvo ji tiesiog jautė poreikį atsiriboti.

„Tai sudėtinga, – sakė ji. – Prie manęs nuolat prieina žmonės ir man sako, kad jiems patinka mano tėvas. Tai malonu, bet ką tai turi bendro su manimi?“

Padėtį komplikavo ir tai, kad tėvo pavardė buvo reguliariai minima laikraščių antraštėse, ir dažnai ne tik kalbant apie filmus: skandalai, narkotikai, muštynės su paparaciais...

1992 metais Jeanas-Claude‘as Van Damme'as išsiskyrė su Biancos motina ir trumpam buvo vedęs manekenę Darcy LaPier, su kuria susilaukė sūnaus. O 1999 metais aktorius ir G. Portugues vėl susituokė.

Paklausta apie santykius su tėvu, Bianca atsakė: „Priklauso, apie kokį laikotarpį kalbėsime. Taip, buvo tikrai sunku. Tikrai nebuvo taip, kad buvau tėtuko mažoji princesė“.

„Mūsų santykiuose su tėvu tikrai buvo pakilimų ir nuosmukių, tačiau dabar yra viskas gerai. Mes daug kalbame ir leidžiame kartu laiką, tačiau tikrai nėra taip, kad paskambinu jam ir sakau: „Labas, tėti, gal lekiam kur užkąsti ir pasikalbėti apie gyvenimą?“. Mes kartu einame į sporto salę ir paspardome kriaušę“, – pasakojo garsiojo aktoriaus dukra.

Bianca tikrai paveldėjo savo tėvo įgūdžius. Kaip ir jis, ji gali padaryti ore suktuką ir tikrai puikiai apsigintų kokiame tamsiame tunelyje užkalbinta įkyrių vyrukų. Ji taip pat moka padaryti ir legendiniu tapusi špagatą, kokį tėvas padarė 2013 metų „Volvo“ reklamoje.


Dabar Bianca profesinėje srityje naudoja savo tėvo pavardę ir kuria filmus be jo. Galiausiai ji susitaikė ir su „šeimyniniu kovos menų verslu“ ir net pakonkuruoja su garsiuoju tėvu.

„Jis perfekcionistas, kaip ir aš, ir dažnai pakritikuoja mano formą, – pasakojo Bianca. Jis dažnai mano pasako: „Žiūrėk, galiu spirti aukščiau!“. Bet aš jam atsakau: „Tėti, tu rimtai? Aš akivaizdžiai esu geresnė už tave!“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)