ITV žurnalistas Timas Ewartas teigia, kad karališkosios šeimos nariui nebelieka jokio privatumo, kai viešumoje visi yra apsiginklavę išmaniaisiais telefonais su kamera, rašo dailymail.co.uk.

Kartą 37-erių Sasekso kunigaikštienė buvo išvadinta besielgiančia vaikiškai, kai jos apsauginiai perspėjo teniso sirgalius nefotografuoti jos Vimbldone.

Dar visai neseniai Meghan netikėtai apsilankė Vimbldone, kad su draugėmis palaikytų savo bičiulę Sereną Williams. Jos apsilankymas sukėlė aršias diskusijas, mat buvo tvirtinama, kad kunigaikštienės vizitas yra privatus, nors Vimbldone buvo 12 tūkstančių žmonių, o per televiziją turnyrą stebėjo milijonai.

Karališkiesiems rūmams artimas šaltinis tvirtino, jog draudimas fotografuoti buvo taikomas tam, kad kunigaikštienė galėtų „bendrauti su gyvais žmonėmis, o ne su telefonų kameromis“.

„Yahoo News“ dokumentiniam serialui „Royal Box“ T. Ewartas pasakojo: „Dabar kiekvienas žmogus, kurį sutinka karališkosios šeimos nariai, turi išmanųjį telefoną. Tad jokio privatumo nebeliko“.

Sasekso ir Kembridžo kunigaikštienės dalyvavo ir Vimbldono turnyro finale – tai buvo retas abiejų kunigaikštienių pasirodymas drauge.

Nepaisant Meghan palaikymo, jos draugė S. Williams moterų vienetų finale pralaimėjo rumunei Simonai Halep.

Prieš metus Meghan ir Kate drauge lankėsi Vibledono turnyre – tai buvo pirmasis bendras judviejų pasirodymas. Pastarąjį kartą drauge jas buvo galima išvysti prieš keletą dienų Saryje, kur kunigaikštienės dalyvavo labdaringose polo varžybose.

Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė taip pat buvo kritikuoti už tai, kad po devyniais užraktais laikė savo sūnaus Archie krikštynų detales ir, pasinaudoję spraga karališkosiose taisyklėse, užtikrino, kad jo krikštatėvių vardai būtų laikomi paslaptyje.

Toks sprendimas sukėlė pasipiktinimą, kai paaiškėjo, kad jų namų Vindzore remontas kainavo 2,4 milijono svarų, kuriuos teko pakloti mokesčių mokėtojams.

Archie krikštynų detalės laikomos atskirame registre, kurį karališkoji šeima saugo karalienės vardu. Šis registras nėra prieinamas visuomenei.

Karališkiesiems rūmams artimas šaltinis sakė: „Žmonėms gali pasirodyti, kad už visus šiuos privatumo reikalus atsakinga Meghan, tačiau tam vadovauja Harry. Jis nori, kad sūnus kiek įmanoma labiau būtų privatumą išsaugojęs pilietis“.

T. Ewartas, kalbėdamas toliau, tvirtino, kad Saseksai ir Kembridžai sukūrė tikrą stebuklą modernizuodami monarchiją ir „labai šauniai“ padarydami ją patrauklesnę jaunesnėms kartoms.

„Karalienė labai troško, kad karališkoji šeima žengtų priekin ir būtų aiškiai susijusi su aktualiais šiandienos klausimais. Viešumoje jie yra labai žavūs žmonės, o visi dalykai, kuriais jie rūpinasi – benamystė, psichinės sveikatos problemos, iš skurdžios aplinkos kilę ir sunkumų turintys vaikai – yra svarbūs ne tik Didžiojoje Britanijoje, bet ir visur kitur“, – „Royal Box“ aiškino T. Ewartas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)