Princas Harry ir Meghan Markle nudžiugino visuomenę, šių metų gegužės mėnesį pranešę apie savo sūnaus Archie Harrisono Mountbatteno Windsoro gimimą. Sasekso kunigaikščio transformacija iš „vakarėlių princo" į vyresnįjį karališkosios šeimos atstovą ir tėvą yra nuostabi. Kita vertus, Harry svarba karališkosios šeimos ateičiai niekada nebuvo nuvertinama. Ši tema buvo plačiau aptarta 2012 m. „BBC Radio 4" laidoje „Beyond Belief".

Politikos filosofas Philipas Blondas kalbėjosi su laidos vedėju Ernie Rea apie tai, kaip princas Harry atspindi labai svarbią šalies monarchijos funkciją.

Ponas Blondas sakė: „Monarchija yra institucija, gebanti drausminti ir keisti žmones, kad jie tinkamai atliktų savo pareigą. Tai charakterį formuojanti ir nustatanti institucija – tik pažiūrėkite į princą Harry. Prisiminkite, kaip jis elgėsi vos prieš keletą metų, ir palyginkite."

Tuo metu, 2012 m., Harry pamažu ėmė atsikratyti karališkosios šeimos „maištaujančio princo" įvaizdžio.

2011 m. Williamo ir Kate vestuvėse jis buvo vyriausiasis pabrolys. Šios pareigos ir 10 kariuomenėje ištarnautų metų daug prisidėjo prie visuomenės nuomonės pasikeitimo apie princą.

Ponas Blondas tęsė: „Manau, kad mūsų visuomenėje labai svarbu turėti ne paprastus reikalavimus, kurie žmonėms nesuteikia jokios naudos, bet pareigos supratimą. O būti monarchu – didžiulė pareiga."

Princas Harry kalbėjo apie savo vidinius sunkumus, atsiradusius dėl priklausymo monarchų šeimai, ir kaip galiausiai jis pasirinko karališkąsias pareigas.

2017 m. Harry prisipažino, kad 10 kariuomenėje praleistų metų buvo proga „pabėgti" nuo karališkojo gyvenimo ir kad jis net svarstė atsisakyti titulo.

Princas sakė: „Norėjau atsiskirti nuo karališkosios šeimos, tačiau vėliau nusprendžiau pasilikti ir rasti sau tinkamą vaidmenį."

Karališkoji biografė Penny Junor sakė: „Manau, kad vienu metu buvo rimtas pavojus, jog Harry atsukus nugarą karališkajai šeimai bei savo pareigoms ir kur nors sau tyliai, ramiai gyvens." Laimei, įsikišo jo močiutė karalienė Elžbieta II ir įkalbėjo Harry neatsisakyti karališkųjų pareigų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)