Penkiasdešimtmetė šiuo metu Londone gyvenanti dainininkė sako, kad jos vyrą per 2006 metų Kalėdas pražudė kokainas, ir prašo policijos pradėti tyrimą.

Nors muzikanto mirties priežastimi buvo įvardytos širdies problemos, skrodimas atliktas nebuvo, nes to nepageidavo jo dukra Yamma Brown Lumar.

„Manau, kad jis galėjo būti nužudytas. Jie jį šėrė narkotikais, nemokėjo pinigų. Jeigu tau bent kiek rūpi žmogus, niekada jam neduosi narkotikų“, – sako T. R. Brown.

James Brown

„Tai buvo prastos kokybės narkotikai ir medicininiai preparatai. Tie narkotikai buvo visur. Vos tik išmesdavau, jų atsirasdavo ir vėl. Kalbėdavo telefonu: atvežk man žaliąjį kostiumą. Atvežk man rudąjį kostiumą. O tų kostiumų kišenėse atkeliaudavo narkotikai. Žmonės lengva ranka jį jais aprūpindavo. Kol neįžengė į penktą dešimtį, nevartojo jokių narkotikų. Jam rūpėjo edukacija, kovojo prieš rasizmą“, – teigia J. Browno žmona.

Savo karjeros pradžioje J. Brownas kartu su grupės nariais buvo sutaręs laikytis kuo toliau nuo kvaišalų, jis netgi atleido Bootsy Collinsą ir Catfish Collinsą iš savo grupės, nes jie per 1971 metų koncertą vartojo narkotikus.

„O tada atėjo diena, kai narkotikai atsirado ir jo aplinkoje. Sakiau jam: Jamesai, tu jau nebe jaunas, tau to tikrai nereikia. Žinoma, jis neklausė. Kai buvau šalia, šiaip ne taip galėjau jį nuo to apsaugoti. Šokdavome, mylėdavomės, linksmindavomės, tiesiog džiaugėmės gyvenimu. Jis buvo be proto energingas – žymiai energingesnis nei aš“, – pasakoja T. R. Brown.

James Brown žmona Tomi Rae Brown

Kūnas buvo mumifikuotas

Deja, moters teiginių patikrinti be skrodimo rezultatų nepavyks.

Gana makabriška tai, kad po mirties atlikėjas buvo mumifikuotas. Buvęs muzikos pasaulio žvaigždės asmeninis vairuotojas Williamas Murrellis „The Guardian“ 2014 metais sakė, kad J. Browno palaikams buvo atlikta senovinė mumifikavimo procedūra, neleidusi jo palaikams supūti.

Buvęs vairuotojas pasakojo, kad mumifikavimo procesas kainavo 140 tūkst. dolerių, o jo pasirinkimą galėjo lemti ir jo vaikų nesutarimai, kur derėtų palaidoti tėvą.

James Brown

Anot W. Murrellio, J. Browno mumija laikoma jo dukters Deannos Brown Thomas namuose, jis 2007 metais palaidotas moteriai priklausančioje kriptoje Pietų Karolinoje. Vėliau muzikanto kojos buvo paimtos DNR tyrimams. Nors jis turi mažiausiai devynis oficialius vaikus, atžalų jis, kaip spėjama, gali turėti ir daugiau.

Įtartinos mirties aplinkybės

„Mirties rytą J. Brownas pareiškė norintis persikelti į Niujorką ir pradėti naują gyvenimą. Jis tiesiog norėjo kurti muziką ir koncertuoti“, – teigia jo žmona.

„Sakė, kad apie tai jau informavo savo vadybininką Davidą Cannoną. Ir tada po paros jau buvo negyvas“, – įtarimais dalijasi žmona.

Kai mirė sutuoktinis, T. R. Brown buvo reabilitacijos klinikoje Majamyje, o kai parskrido namo į Augustą, Džordžijos valstijoje, rado pakeistas namų durų spynas.

Moteris teigia, kad ji dėl vyro mirties kaltina D. Cannoną, mirusį 2018 metais. 2001 metais dėl dainininko pinigų pasisavinimo jis buvo nuteistas trejiems metams namų arešto.

Žmona teigia, jog nuo tada, kai mirė J. Brownas, vyro šeima nuo jos nusigręžė.

Ji buvo išmesta iš poros namų, nes šeima pareiškė, kad jų santuoka buvo neteisėta, nors 2018 metais teismas priėjo išvados, jog santuoka galiojanti.

James Brown su žmona Tomi Rae Brown

Pora susipažino paskutinio XX amžiaus dešimtmečio viduryje, kai ji Las Vegase dainavo Janis Joplin dainas. 2001 metais porai gimė sūnus Jamesas Brownas II.

Poros santykiai buvo gana sudėtingi, 2003 metais J. Brownas paskelbė besiskiriantis su ketvirtąja žmona. Devyni oficialūs J. Browno vaikai teigia, kad T. R. Brown, pasitelkusi įvairias finansines machinacijas, bandė iš jų atimti teisėtai jiems priklausančias teises į tėvo muziką.

„Buvau šalia, kai jis sirgo vėžiu. Dešimt metų buvau artimiausias žmogus, kai reikėdavo, padėdavau ir vaikams. O galiausiai jie mane išdavė – ne tik mane, bet ir savo mažąjį broliuką. Buvau jiems mama Rae ir nebūčiau patikėjusi, kad jie manęs taip nekenčia“, – atvirauja T. R. Brown.

Netekusi namų ir pajamų, moteris tegalėjo kliautis Michaelio Jacksono jai skirta finansine parama.

„Michaelas man visada buvo labai geras. Labai geros širdies. Visada mane palaikė“, – draugystę su M. Jacksonu prisimena moteris.

Nuo to laiko ji pragyvena iš paskolų, kurias viliasi grąžinti, kai galiausiai ir vėl galės naudotis vyro turtu.

„Labai norėčiau, kad visa tai baigtųsi. Daugiau nebegaliu. Labai pavargau. Nesuprantu, kodėl jo šeima taip ant manęs pyksta. Mano vienintelė kova buvo už teisę būti savo vyro žmona. Noriu jį palaidoti; ta vieta, kur jis dabar – tikrai ne ta, kur jis norėtų būti. Aš jiems atleidžiu, noriu tik ramybės“, – savo išpažintį baigia moteris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)