„Majesty“ žurnalo redaktorė Ingrid Seward tokią nuomonę išsakė „Channel 4“ dokumentiniame filme apie karališkąją šeimą „Meghan and Harry: The Baby Years“.

Ji teigia, kad, nors princesė Diana ir labai nerimavo, kad Harry nesijaustų gyvenantis vyresnio brolio Williamo šešėlyje, kiti šeimos nariai šiuo klausimu turėjo labai konkrečią ir griežtą nuomonę.

I.Seward prisimena: „Karalienė Motina mėgdavo sakyti: Williamai, ateik ir prisėsk šalia. Mažojo Harry tarsi nebūdavo“.

Karališkosios šeimos korespondentės teigimu, princesė Diana iš visų jėgų stengėsi pasirūpinti, kad princas Harry nesijaustų antrarūšis.

„Harry nuo mažų dienų žinojo, kad jis antraeilis. Akivaizdu, kad mama nerimavo ir norėjo, kad jis taip nesijaustų“, – pridūrė korespondentė.

Nepaisant to, princesei visgi nepavyko savo sūnaus apsaugoti nuo akivaizdaus fakto, jog jo vyresnysis brolis vieną dieną užims Jungtinės Karalystės sostą. Juo labiau, kad šeimos nariai net nebandė slėpti, jog princo Harry vieta antrame plane.

Šiuo metu princas Harry yra šeštas eilėje prie sosto, o princas Williamas – trečias (po karalienės ir tėvo princo Charleso).

Nors brolius ir visada jungė artimas ir šiltas ryšis, spėjama, kad būta ir sunkumų.

Sklandė gandai, kad Harry labai nuliūdo, kai vyresnysis brolis ėmė samprotauti, ar Meghan Markle jam tinama pora. Be jo, jis mano, kad brolis su žmona Kate Middleton per menkai stengėsi priimti Meghan į šeimą.

Iš karto po Harry ir Meghan sužadėtuvių atrodė, kad poros ne tik bando, bet ir tikrai randa bendrą kalbą. Visi kartu įsteigė „Royal Foundation“ fondą, deja, gyvavusį tik 16 mėnesių.

Birželį buvo paskelbta, kad Harry ir Meghan oficialiai pasitrauks iš jungtinio labdaros fondo ir steigs savąjį. Prieš tai poros apsigyveno skyrium – Sasekso kunigaikščiai Kensingtono rūmus iškeitė į „Frogmore“ kotedžą. Be to, poros kaip reikiant konkuruoja dėl populiarumo ir socialinėje erdvėje.

Karališkosios šeimos ekspertė Camilla Tominey gegužę dalyvavo televizijos laidoje „This Morning“, kur išreiškė nuomonę, jog ir ateityje gresia nemalonumai, nes Williamas ir Kate iš paskutiniųjų stengiasi nesileisti užgožiami Harry ir Meghan. Anot C. Tominey toks stumdymasis socialinėje žiniasklaidoje kelia nemenką įtampą, prognozuojama, kad artimoje ateityje situacija gali ir nepasikeisti.

Kaip ten bebūtų, ekspertė samprotauja, kad tokie nesutarimai nėra iš esmės piktavališki: „Princas Willimas ir Kate – būsimieji karalius ir karalienė, tad nieko keisto, jog siekia būti svarbūs ir nesileidžia užgožiami“.

„Saseksai nesitraukia iš dėmesio centro dėl savo meilės istorijos išskirtinumo ir Meghan žavesio. Bet jie pernelyg nutolę nuo tradicijų. Taigi, kaip jiems išlikti aktualiems? Taigi, viena pora nenori būti užgožta, o kita pora nenori būti nustumta į šalį. Tai reiškia, kad tam tikra prasme jie ir toliau lips vieni kitiems per galvas“, – sako C. Tominey.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)