Kaip rašo dailymail.co.uk, 77-erių „The Beatles“ žvaigždė prisipažino, kad jo emocinis išsiliejimas prieš du dešimtmečius buvo „beveik gėdingas, tačiau tai atrodė vienintelis dalykas, kurį buvo galima padaryti“ po žmonos mirties nuo krūties vėžio Arizonoje 1998-ųjų balandį.

Seras Paulas apie savo netektį papasakojo prieš didžiulę jo mirusios žmonos fotografijų parodą, šeštadienį atidarytą Glazge, Kelvingrovo meno galerijoje ir muziejuje. Parodą kuruoja L. McCartney artimieji.

„BBC News“ P. McCartney sakė: „Man regis, maždaug metus aš verkiau: liaudavausi ir vėl pradėdavau. Tikiesi, kad tavo mylimas žmogus įžengs į kambarį – juk esi taip prie jo pripratęs. Verkiau daug. Tai buvo beveik gėdinga, tačiau iš tiesų atrodė vienintelis dalykas, kurį begalėjau daryti“.

Seras Paulas taip pat papasakojo apie savo motinos Mary mirtį. Ji mirė būdama 47-erių, kai Paului buvo vos 14. Muzikantas sakė: „Ir mano mama, ir Linda mirė nuo krūties vėžio. Tuomet neturėjome supratimo, nuo ko mirė mano mama, nes niekas apie tai nekalbėjo. Ji tiesiog mirė“.

„Baisiausias su tuo susijęs dalykas buvo tai, kad visi elgėsi labai stoiškai ir nedemonstravo savo jausmų. O tuomet vieną vakarą išgirdome, kaip gretimame kambaryje verkia tėtis. Tai buvo tiesiog tragiška, nes niekuomet neregėjome jo verkiančio“, – prisiminė P. McCartney.

Apie savo išgyvenimus seras Paulas papasakojo prieš didžiulės fotografijų parodos atidarymą. Tai pirmas kartas, kai L. McCartney fotografijų – nuo populiarių nuotraukų iki jaukių jos vyro ir vaikų portretų – paroda pristatoma Jungtinėje Karalystėje.

Seras Paulas ir dukterys Mary bei Stella surengė „Lindos McCartney fotografijų retrospektyvą“ („The Linda McCartney Retrospective“), kuri vyks iki kitų metų sausio 12 dienos.

„Visa šeima džiaugiasi galėdama pagerbti Lindos darbą. Jai tai būtų patikę, mat Glazgas buvo jos mėgstama vieta. Jai patiko Škotija, nes su ja mus siejo daugybė puikių prisiminimų, čia patyrėme didžiulę laisvę ir išgyvenome gausybę laimingų akimirkų. Šaunu, kad galime visa tai tarsi sudėti į savotišką kapsulę“, – sakė seras Paulas.

Linda profesionalia fotografe tapo septintojo dešimtmečio viduryje: be kitų, ji įamžino Jimi Hendrixą, „The Rolling Stones“ ir „The Beatles“.

1968-aisiais Linda tapo pirmąja fotografe moterimi, kurios nuotrauka atsidūrė ant žurnalo „Rolling Stone“ viršelio – tai buvo Erico Claptono portretas. Ištekėjus už P. McCartney, jos darbai tapo orientuoti daugiausia į gamtą, šeimyninį gyvenimą ir socialinę kritiką.

L. McCartney duktė Stella kalbėjo: „Šios nuotraukos padeda išvysti tikrąją mamą – tokią, kokią aš ją pažinojau. Matyti jos atviras ir gilus talentas bei aistra savam menui – fotografijai. Aplenkusi savo laiką visais atžvilgiais, ši keturių vaikų motina visuomet šalia turėjo bendražygį – fotoaparatą. Ji fiksavo aplinkinį pasaulį, kurį regėjo savo akimis – visa tai dabar galima pamatyti šioje parodoje“.

„Jos humoro jausmas, meilė šeimai ir gamtai, jai svarbios akimirkos buvo įrėminti truputį siurrealiai. Škotija buvo viena jos mėgstamiausių vietų pasaulyje – todėl čia padaryta daugybė nuotraukų“, – tęsė Stella.

Retrospektyva taip pat apima vieną iš L. McCartney dienoraščių, kuris buvo rašytas septintajame dešimtmetyje, ir jos fotoaparatų bei fotografijos įrangos kolekciją. Anksčiau paroda buvo rodoma Vienoje, Seule ir Monpeljė.