J. Aniston pabrėžia, kaip svarbu gerti kuo daugiau vandens. Žinoma moteris nurodė kasdien išgerianti po maždaug 3 litrus vandens. Kita vertus, aktorė nurodo, kad odos būklę nemenkai lemia atitinkamas mitybos racionas ir fizinis aktyvumas.

Aišku, J. Aniston nepraleidžia progos išbandyti pažangių (dažnai toli gražu ne pigių) SPA procedūrų, tačiau kasdienė, įprasta jos odos priežiūra – stebėtinai paprasta. Toliau pateikta keletas patarimų, kuriais aktorė sutikdavo pasidalyti duodama interviu ir kalbėdama apie tai, kaip tinkamai rūpintis oda.

Visų prima, J. Aniston tiki, kad už puikią odą turi dėkoti genams: kalbėdama su portalu „Yahoo!" ji pasakė štai ką: „Mano tėvas – šimtaprocentinis graikas. Jam sukako 81-i, tačiau jis turi vos vieną kitą raukšlę. Tokia buvo ir mano senelė, mirusi 95-erių."

Žurnalui „Allure", žvaigždė nurodė negalinti pakęsti neigiamo visuomenės požiūrio į senėjimą. „Tikrai norėčiau, kad senėjimas nebūtų traktuojamas kaip kažkas negatyvaus – juk visi senstame. Tiesiog turime tinkamai elgtis su savo oda – atsakingai ją prižiūrėti, rūpintis, kad ji atrodytų sveika, ją puoselėti – kaip puoselėjame savo automobilius, įvairius įrenginius – bet ką, kas mums svarbu", – kalbėjo aktorė.

„Vogue" J. Aniston išsakė nuomonę, kurią būtų galima pavadinti jos grožio filosofija. „Svarbus emocinis ir psichologinis nusiteikimas. Turime mylėti save ir visa tai, kas mums duota, taigi, džiaugtis ir rūpintis savo oda. Turime tik vieną kūną, todėl privalome galvoti, ką valgome ir kaip prižiūrime odą. Ypač svarbu pakankamai išsimiegoti ir gerti užtektinai vandens. Jei šių taisyklių nepaisysite, apie švytinčią odą galite nė nesvajoti", – sakė ji.

Paprašyta įvardyti svarbiausius dalykus, padedančius kovoti su odos senėjimu, ji paminėjo vandenį, miegą ir kremą nuo saulės.

J. Aniston ne tik geria daug vandens, bet ir tinkamai maitinasi. „Reikia tiesiog vartoti kokybiškus vaisius ir daržoves, vengti skrudinto maisto. Skrudintas maistas, taip pat gazuoti gėrimai – tiesiog siaubingas pasirinkimas. Tinkami yra tik vaisiai ir daržovės, taip pat sveiki liesieji baltymai. Žinoma, odą labai sausina alkoholis", – sakė ji portalui „Women's Health".

Būnant tokio lygio įžymybe kaip J. Aniston, aišku, galima naudotis tam tikromis privilegijomis, pvz., lankytis pas garsius odos priežiūros specialistus ir kt., todėl nekeista, kad per savo gyvenimą aktorė yra išbandžiusi begalę įvairiausių grožio procedūrų. Kai kurias iš jų ši žvaigždė ypač pamėgo.

J. Aniston dievina mikrosrovių terapiją. Šio tipo veido masažą jis palygino su veiksminga treniruote. Atliekant procedūrą veido raumenys stimuliuojami silpnais elektros impulsais, todėl oda iš karto tampa akivaizdžiai standesnė.

„Ypač mėgstu procedūras su lazeriu, nes jos puikiai atgaivina, ypač jei nėra invazinės. Po jų tikrai neatrodai kaip nuluptas pomidoras", – sako J. Aniston.

J. Aniston noriai lepinasi infraraudonųjų spindulių saunose. Šio tipo pirtį ji įsirengusi ir savo namuose. „Turiu nuosavą infraraudonųjų spindulių sauną, nes labai mėgstu joje pabūti. Mano draugė Courteney Cox (ją tikriausiai žinote) turėjo portatyvinę infraraudonųjų spindulių sauną. Iš išvaizdos ji primena nedidelę eskimų trobelę. Seansai tokioje pirtyje – puikus sprendimas tiems, kuriuos domina odos detoksikacija ir ląstelių atjauninimas. Pati į tokią pirtį einu dukart per savaitę, iš krato po treniruotės. Kaipmat pastebėjau, kad tapau energingesnė, pagerėjo miego kokybė ir odos būklė", – sakė J. Aniston, kalbėdama su žurnalu „Shape" 2017-aisiais.

2014-aisiais J. Aniston prisipažino mėgstanti pavartoti bičių pienelio. „Tai iš avilių surenkamas produktas. Aš jo įsigijau Prancūzijoje, tačiau šiaip jau jo yra visur. Pastebėjau, kad šaukštas bičių pienelio per dieną tikrai daro teigiamą poveikį", – pasakojo aktorė.

2017-aisiais žurnale „Vogue" pasirodė interviu su J. Aniston, kuriame aktorė teigia: „Su metais viskas darosi paprasčiau. Imi suvokti, kad „mažiau" gali reikšti „daugiau". Taigi, mažiau makiažo, mažiau įtampos ir kuo daugiau natūralumo. Odą aš prižiūriu labai paprastai. Tikrai pastebėjau, kad ypač įmantrios plaukų arba odos priežiūros procedūros tik komplikuoja reikalus."

Kartą, paklausta, kas ypač kenkia grožiui, J. Aniston prisipažino ir pati kadaise elgusis taip, kad dabar belieka gailėtis. Labiausiai į jos žodžius turėtų įsiklausyti saulės vonių garbintojos. „Kaitindavausi saulėje nenaudodama jokių apsauginių priemonių. Nesuprantu, kas tada buvo mano galvoje. Tiesiog norėjau įdegti – bet kokia kaina", – sakė J. Aniston.

„Kai buvau jaunesnė, išsitepdavau kūną kūdikiams skirtu aliejumi ir degindavausi iki išprotėjimo, kad tik būčiau ruda. Visiškai nieko tada neišmaniau", – sakė ji, kalbėdama apie ydingą savo įprotį ir pridūrė, kad toms, kurios deda visas pastangas, norėdamos išlaikyti odą sveiką, įdegis tikrai neturėtų būti aktualus.

Nors ir dabar ji nesislapsto nuo saulės, kadangi tai – vitamino D šaltinis, odą stengiasi apsaugoti. Šiuo tikslu J. Aniston paprastai naudoja kremą, kurio apsaugos nuo saulės faktorius (SPF) – 50. „Jo turiu automobilyje, šalia baseino, virtuvėje, vonioje – visur. Naudoju jį kaip išprotėjusi", – sakė aktorė portalui „Refinery29".

„Jis nėra per sunkus ir ypač gerai drėkina, be to, puikiai kvepia", – pridūrė ji.

Odos priežiūrą J. Aniston laiko vienu iš svarbiausių prioritetų, todėl ja rūpinasi ir per ilgus skrydžius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)