Kitą savaitgalį kūdikis Archie bus pakrikštytas toje pačioje Vindzoro pilies koplyčioje, kur pakrikštytas jo tėtis ir senelis bei 2018 m. susituokė jo tėvai.

Tačiau jauniausiojo karališkosios šeimos nario tėvai griežtai laikosi savo troškimo auginti Archie Harrisoną Mountbatteną-Windsorą kaip „privatų pilietį“ ir nusprendė krikštynų ceremoniją padaryti privačią, praneša dailymail.co.uk.

Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė, kurie praėjusią savaitę susilaukė kritikos už prašmatnią savo Frogmoro rezidencijos renovaciją, mokesčių mokėtojams kainavusią 2,4 mln. svarų sterlingų, savo sūnaus krikštynas ketina paversti visiškai privačia švente.

Kate ir Williamas leido žurnalistams dalyvauti visų trijų vaikų krikštynose, nors ceremonijos ir buvo privačios. Karalienė neatvyks į Archie krikštynas, tačiau jose pasirodys Charlesas ir Camilla.

Krikštynos bus „labai nedidelis susibūrimas“, teigia karališkosios šeimos šaltinis. Nuotraukos bus paskelbtos sekmadienį žiniasklaidoje bei Harry ir Meghan „Instagram“ paskyroje.

Nors Archie nuotraukų, įskaitant žavingą nuotrauką Tėvo dienos proga, buvo paskelbta karališkosios poros oficialioje „Instagram“ paskyroje „SussexRoyal“, dviejų mėnesių amžiaus berniukas viešumoje pastebėtas tik kartą – netrukus po gimimo.

Mažylis, kuris yra septintasis eilėje į sostą, krikštynų metu dėvės nėriniuotų krikšto drabužių, kuriuos vilkėdamas buvo pakrikštytas jo tėtis, kopiją. Archie krikštynų ceremonija vyks Vindzoro pilies Šv. Jurgio koplyčioje, kur Harry buvo pakrikštytas 1984 m.

Šv. Jurgio koplyčia yra įtraukta į Vindzoro pilies lankytojo bilieto kainą. Oficialioje pilies interneto svetainėje rašoma, kad bilietą turintys lankytojai gali nemokamai dalyvauti koplyčioje rengiamose pamaldose.

Sukritikavo sprendimą slėpti ceremoniją

Vindzoro pilies lankytojo bilietas kainuoja 22,5 svaro sterlingų. Kol kas nėra žinoma, ar žmonėms, ketinusiems apsilankyti koplyčioje krikštynų dieną, bus grąžinti pinigai.

Kai kurie griežtai sukritikavo karališkąją porą už sprendimą padaryti krikštynų ceremoniją privačią ir pareiškė, kad, kol „jie gyvena iš mokesčių mokėtojų pinigų“, negali taip elgtis.

Vienas socialinių tinklų naudotojas rašė: „Reikalauja privačių krikštynų? Keista, juk jie gyvena iš mokesčių mokėtojų kišenės. Tegul atsisako šios privilegijos ir galės reikalauti, kiek širdis geidžia.“
Kitas papildė: „Mokesčių mokėtojai sumokėjo Harry ir Meghan beveik 3 mln. svarų sterlingų už jų naujuosius namus, tačiau karališkoji pora nori privačių krikštynų? Tuomet tegul patys ir moka už renovaciją. Paskelbkime viešą balsavimą šiuo klausimu.“

„Twitter“ naudotojas Mariko parašė tokią žinutę: „Privačios krikštynos, bet finansuojamos valstybės lėšomis.“

Lynn Mildner pareiškė: „Viskas gerai, jei mums nereikės už jas mokėti. Dviejų zuikių vienu šūviu nenušausi. Jei esate privatūs piliečiai, nenorėkite būti finansuojami valstybės lėšomis.“

Karališkosios šeimos krikštynos paprastai yra privatūs renginiai, į kuriuos kvietimus gauna tik šeimos nariai, artimi draugai ir krikšto tėvai.

Sasekso kunigaikščiai augina septintąjį eilėje į sostą Archie Frogmoro rezidencijos prieglobstyje. Tai naujieji jų namai Vindzoro parke Berkšyre, netoli karalienės rezidencijos – Vindzoro pilies.

2-ai kategorijai (itin svarbūs pastatai) priskiriamas namas, turintis 10 miegamųjų, stovi visai netoli Frogmoro sodų vingiuojančių ežerų, laukymių, takų ir tiltų.

Praėjusią savaitę paaiškėjo, kad rezidencijos renovacija mokesčių mokėtojams kainavo 2,4 mln. svarų sterlingų.

Taip pat teigiama, kad karališkoji pora namą papildė prabangiais priedais (irgi mokesčių mokėtojų sąskaita), įkvėptais viešbučių tinklo „Soho Farmhouse“, kurio viešbučiuose Harry ir Meghan dažnai lankosi.

Remiantis šaltiniais, sekmadienį kalbėjusiais su „Daily Mail“, vienas iš madingų interjero elementų, puošiančių Frogmoro rezidenciją – žėrinti varinė vonia, kurią iškalti rankomis užtrunka 120 valandų.
Kol kas nežinoma, kas bus kūdikio krikšto mama ir krikšto tėtis. Ilgalaikiai karališkosios poros draugai – buvęs princo asmeninis patarnautojas Markas Dyeris ir kunigaikštienės artima draugė Jessica Mulroney – yra vieni iš galimų kandidatų.

Nepaisant Harry ir Meghan akivaizdžių ketinimų nukrypti nuo tradicinių karališkųjų papročių, kalbant apie socialinių tinklų naudojimą, krikštynos, regis, vis dėlto bus tradicinės.

Krikštynų detalės

Aštuntasis karalienės proanūkis, gimęs gegužės 6 d., bus dviejų mėnesių amžiaus, kai iš Jordano upės atvežtas vanduo bus koplyčioje užpiltas jam ant kaktos iš krikšto indo.

Ceremoniją greičiausiai atliks Vindzoro dekanas, vyskupas Davidas Conneris ir Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby.

Manoma, kad Meghan užmezgė artimą draugystę su arkivyskupu, kai jis ją pakrikštijo likus dviem savaitėms iki vestuvių.

Princas Charlesas ir Kornvalio kunigaikštienė turėtų būti pagrindiniai šios intymios karališkosios šventės dalyviai.

Taip pat krikštynose dalyvaus Archie dėdė ir teta Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė, tačiau karalienė neatvyks, nes bus užimta kitais reikalais.

Ji dalyvavo princo George’o ir princesės Charlotte krikštynose, tačiau praėjusiais metais praleido princo Louiso krikštą.

Mažylis vilkės Honitono nėriniuotų krikšto rūbelių, kuriuos karalienė Viktorija užsakė pasiūti savo pirmojo vaiko krikštynoms, kopiją.

Drabužėliai, pirmą kartą apsivilkti 1841 m., puošė 62 karališkuosius kūdikius, įskaitant Harry ir jo vyresnįjį brolį Williamą, tačiau karalienė nusprendė, kad drabužėliai yra pernelyg nusidėvėję tolesniam naudojimui, todėl buvo pasiūta kopija. Pirmasis ją vilkėjo princas Louisas savo krikštynų metu.

Tikimybė, kad kokios nors Holivudo garsenybės, pavyzdžiui, Amal Clooney, kuri dalyvavo nėščios Meghan garbei surengtame vakarėlyje, bus pasirinktos krikšto tėvais, yra mažiau tikėtina.

Toje pačioje gotikinėje koplyčioje Velso princas ir princesė 1984 m., likus keturioms dienoms iki Kalėdų, pakrikštijo trijų mėnesių amžiaus princą Harry.

Pasakojama, kad mažasis Harry snaudė ir privačios ceremonijos metu elgėsi nepriekaištingai, tačiau priėmimo metu paleido dūdas, ir jį turėjo nuraminti prosenelė karalienė Elžbieta.

Padūkęs princas Williamas, kuriam tada buvo vos dveji su puse metų, davėsi aplink ir lakstė tarp po ceremonijos pilyje besišnekučiuojančių svečių, o galiausiai dalyvavo oficialioje fotosesijoje.

Koplyčia stovi vos už 800 metrų nuo Sasekso kunigaikščių Frogmoro rezidencijos Vindzore, be to, joje Harry ir Meghan susituokė.

Kunigaikštienė ir buvusi amerikiečių kino aktorė Meghan surengė įspūdingas karališkąsias vestuves praėjusių metų gegužės 19 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)