Su neteisingais apkaltinimais susiduria netgi turtingieji ir galingieji. Kitaip nei dauguma žmonių, įžymybės turi užtektinai pinigų, kad tokiais atvejais galėtų tinkamai kovoti teisme. Tačiau, kita vertus, buvimas žvaigžde taip pat įtaiso didžiulį taikinį ant nugaros – į viešumą gali iškilti patys keisčiausi ieškiniai.

Grunge.com pateikia žymiausius atvejus, kuomet įžymybėms teko susidurti su kaltinimais, dėl kurių jos vėliau buvo išteisintos arba apskritai suvokta, jog šių nusikaltimų žvaigždės nepadarė.

Keanu Reevesas buvo neteisingai apkaltintas partrenkęs paparacą ir pabėgęs iš įvykio vietos

Sunku įsivaizduoti, kad K. Reevesą būtų galima apkaltinti kokia nors piktavališka veikla. Dažnai vadinamas maloniausiu vyruku Holivude, K. Reevesas garsėja labdaros akcijomis. Pavyzdžiui, aktorius atidavė dalį būsimo uždarbio filme „Matrica“ („ The Matrix“), kad būtų galima tęsti filmavimo darbus. Tačiau 2007-aisiais „Los Angeles Times“ pranešė, jog paparacas Alisonas Silva K. Reevesui pateikė kaltinimus. Kodėl? Akivaizdu, kad viskas prasidėjo, kai A. Silva sekė K. Reevesą iki gydymo įstaigos, kur aktorius lankė giminaitį. Tad tai buvo pakankamai netinkamas metas brautis prie žmogaus ir apakinti jį fotoaparato blykste. Kad ir kaip ten būtų, K. Reevesas ignoravo fotografą, įlipo į savo automobilį, pasirengęs važiuoti, ir pamažu pajudėjo. A. Silva tvirtina, kad būtent tuo metu aktorius į jį įsirėžė – sulaužė riešą, dėl ko paparacas negalėjo pakelti sunkaus fotoaparato, o jo darbe tai yra būtinybė. K. Reevesas nesutiko su A. Silvos pasakojimu apie partrenkimą ir pabėgimą, pareiškęs, kad A. Silva pats puolė po automobilio ratais.

Keanu Reevesas

A. Silva pareikalavo 700 tūkstančių dolerių (maždaug 625 tūkstančių eurų), tačiau kai šis atvejis pasiekė teismą, paparaco „įkalčiai“ subyrėjo gerokai smarkiau nei jo riešas. Pirma, radiologo įvertinimas parodė, kad A. Silvos riešo trauma yra veikiau futbolo traumos vaikystėje, o ne neseniai įvykusio incidento pasekmė. Viską dar labiau apsunkino tai, jog K. Reeveso advokatai pateikė neseniai užfiksuotus vaizdus, kuriuose matyti, kaip A. Silva lipa per tvorą, kad slapta nufotografuotų Britney Spears, o rankoje laiko sunkųjį fotoaparatą. A. Silva prisipažino, kad jo ieškinys tebuvo siekis pasipinigauti, o patirtą skausmą jis gerokai sustiprino. Byla buvo atmesta per mažiau nei dvi valandas.

Snoop Doggas buvo apkaltintas žmogžudyste

Šiandien Snoop Doggas garsėja tuo, kad yra žinomas ir mėgstamas repo atlikėjas, taip pat draugyste ir bendrais projektais su Martha Stewart bei atvira parama vienam jo mėgstamam medicininės paskirties augalui. Tačiau 1993-aisiais jis susidūrė su kaltinimu, kuris užvaldė antraštes. „Los Angeles Times“ pranešė, kad Snoop Doggas kaltinamas žmogžudyste. Liudininkai tvirtino, jog reperis ir jo apsauginis nužudė žmogų, kurio pavardė – Philipas Woldemariamas. Buvo suimti dar du įtariamieji. Pats Snoop Doggas, kurio tikrasis vardas yra Calvinas Broadusas jaunesnysis, policijos nuovadoje pasirodė drauge su savo advokatu. Jis buvo paleistas už vieno milijono dolerių dydžio užstatą.

Snoop Doggas

Kas nutiko po to? Byla buvo nagrinėjama trejus metus. „Los Angeles Times“ pranešė, kad prisiekusieji patikėjo Snoop Doggo gynyba. Reperis tvirtino, kad, nors jo apsauginis nušovė Ph. Woldemariamą, tai buvo savigyna, mat Ph. Woldemariamas grasino jam ginklu. C. Broadusas buvo paskelbtas nekaltu. Teismo salę jis paliko ant rankų laikydamas savo dvimetį sūnų.

Ne, Nicolas Cage‘as nepavogė šuns

Šis neteisingas apkaltinimas – vienas keistesnių. Žinoma, N. Cage‘as yra prikrėtęs kvailysčių, tačiau aktorius visiems įrodė, kad daugelį papiktinusį istorija apie šuns vagystę buvo netiesa. Jeigu neteko apie tai girdėti, nutiko štai kas: tokį kaltinimą pateikė aktorė Kathleen Turner, kuri 1986-aisiais drauge su N. Cage‘u vaidino filme „Peggy Sue Got Married“. K. Turner savo memuaruose teigė, kad N. Cage‘as sykį „Į savo švarką įsikišo jam patikusį čihuahua veislės šunelį“. Ji taip pat tvirtino, jog keistenybėmis pagarsėjęs aktorius buvo du kartus suimtas už tai, kad vairavo neblaivus.

Nicolas Cage

Šiandien N. Cage‘as garsėja ne tik ekscentriškumu, bet ir savo meile gyvūnams, tad tokie teiginiai jį nemenkai įsiutino. Jis padavė K. Turner į teismą ir, ko gero, pasielgė teisingai, nes aktorė galiausiai prisipažino, kad knygoje išdėstyti kaltinimai buvo neteisingi. Tad N. Cage‘as nebuvo suimtas už vairavimą išgėrus ir tikrai nepavogė kažkieno numylėto čihuahua veislės šunelio.

Amy Winehouse buvo pripažinta nekalta dėl šokėjos sumušimo

A. Winehouse buvo viena žymiausių ir ryškiausių praėjusio dešimtmečio dainininkių, o jos liūdna gyvenimo istorija nagrinėjama iki šiol. Visgi verta pažymėti, kad, kai visa „trenkimo šokėjai į veidą“ istorija virto tikra byla, A. Winehouse buvo pripažinta nekalta. Pasak „The Telegraph“, A. Winehouse buvo Berklio aikštėje Londono centre vykusioje princo Charleso labdaros fondo „Prince's Trust“ šventės užkulisiuose, kai burleskos šokėja Sherene Flash mėgino su ja nusifotografuoti. Kaip pranešama, A. Winehouse jautėsi šokėjos „išgąsdinta ir išbaidyta“ ir paprašė jos prieš nusifotografuojant luktelėti kelias minutes, kad galėtų užbaigti pokalbį su draugu. Kaip teigiama, Sh. Flash nepaisė tokio prašymo ir tiesiog metėsi ant A. Winehouse. Kaip pasakojo dainininkė, atsakydama į tokį veiksmą, ji iš baimės nustūmė Sh. Flash, o pati Sh. Flash tvirtino sulaukusi smūgio į akį.

Amy Winehouse

Kas įvyko iš tiesų? Panašu, kad beveik visi liudininkai susidūrimo metu buvo girti, o tai apsunkino padėtį. Tad teisėjas atsižvelgė į ant Sh. Flash kūno buvusius įrodymus. Medicininė Sh. Flash veido apžiūra neparodė, kad buvo „tokio pobūdžio sužeidimų, kurių atsiranda smarkiai trenkus į akį“. Tokia išvada leido patikėti A. Winehouse pateikta įvykių versija. Galiausiai kaltinimai dėl užpuolimo buvo atšaukti.

Susišaudymas, dėl kurio buvo apkaltintas P. Diddy

Reperis Seanas Combsas, geriau žinomas tokiais vardais kaip P. Diddy ar Puff Daddy, su kaltinimais padarius nusikaltimą susidūrė XXI a. pradžioje. Pasak „New York Times“, Manhatano naktiniame klube įvykęs susidūrimas tarp S. Combsui dirbusių vyriškių ir nusikaltėlio pavarde Michaelas Allenas baigėsi susišaudymu, kurio metu buvo sužeisti trys žmonės. S. Combsui, jo apsauginiui ir globotiniui buvo pareikšti kaltinimai. Prokuroras tvirtino, kad S. Combsas mėgino papirkti savo vairuotoją – siūlė jam 50 tūkstančių dolerių už tai, jog pasakytų, kad ginklas priklausė jam.

S. Combsas tvirtino susišaudyme nevaidinęs jokio vaidmens, o vėliau pareiškė, kad tuo metu, kai nuaidėjo šūviai, jis išsigando, jog gali būti taikinys. „Los Angeles Times“ 2001-aisiais pranešė, kad galiausiai buvo paskelbta, jog tiek S. Combsas, tiek jo apsauginis yra nekalti, o S. Combsui šis nuosprendis suteikė pastebimą palengvėjimą.

Seanas Combsas

Po 10 metų S. Combsui teko susidurti jau su gerokai keistesniu ir painiai suklastotu ieškiniu: tuomet jį į teismą padavė moteris pavarde Valerie Turks. Ji ne tik apkaltino P. Diddy esant jos 24-erių sūnaus tėvu ir niekad neprisidėjus prie vaiko išlaikymo, bet ir pavogus kazino žetoną, vertą „milijardų dolerių“. Toliau viskas buvo dar keisčiau: moteris taip pat tvirtino, kad S. Combsas drauge su savo buvusia partnere Kim Porter ir Rodney Kingu (taip, tuo pačiu vyruku, kurį 1991-aisiais žiauriai sumušė Los Andželo policijos pareigūnai) suplanavo Rugsėjo 11-osios teroristinius išpuolius ir jiems vadovavo. Nenuostabu, kad ši byla jokio teismo nepasiekė.

Du dešimtmečius kalėjime praleidęs nekaltas boksininkas

Kai pirmą kartą sudrebino vidutinio svorio kategorijos boksininkų ringą, Rubinas Carteris, pramintas Uraganu, tiesiog užbūrė televizijos žiūrovus savo greičiu ir nuožmumu ringe. Pasak CNN, kai R. Carteris įveikė 11 iš 15 savo pirmųjų svarbiausių oponentų, „Ring Magazine“ pavadino jį vienu geriausių 1963-ųjų vidutinio svorio kategorijos varžovų. Tačiau 1964-aisiais jis pralaimėjo čempionatą, o paskui bokso žvaigždę ištiko dar liūdnesnė lemtis. 1966-aisiais jis buvo apkaltintas triguba žmogžudyste „LaFayette Bar and Grill“ ir triskart buvo nuteistas iki gyvos galvos. Įtarimai, kad R. Carterio bylai įtakos turėjo rasinis šališkumas, paskatino aršias diskusijas, įžymybės nuo Muhammado Ali iki Burto Reynoldso ėmė pasisakyti apie tai, kad R. Carteris turėtų būti išlaisvintas. Bobas Dylanas netgi parašė dainą, skelbiančią R. Carterio nekaltumą, o pats buvęs boksininkas, sėdėdamas kalėjime, parašė autobiografiją. Ir tik 1985-aisiais JAV federalinis teisėjas galiausiai nusprendė, kad 1966-aisiais vykusiam teismo procesui įtaką darė rasiniai prietarai, ir sutiko išleisti R. Carterį į laisvę. Tuo metu kalėjime jis buvo praleidęs 19 metų.

Rubinas Carteris

R. Carteris tapo kalinių, kurie, visai kaip ir jis pats, buvo neteisingai apkaltinti, teisių gynėju. Jis 11 metų buvo Neteisingai apkaltintų asmenų gynybos asociacijos vykdantysis direktorius. 1999-aisiais jo istorija buvo papasakota didžiajame ekrane. Filme R. Carterį suvaidino Denzelis Washingtonas. 2014-aisiais nuo prostatos vėžio miręs R. Carteris daugeliui buvo tapęs įkvėpimo šaltiniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją