Jamesas Middletonas atvirai dalijasi savo sunkios kovos su depresija ir nerimu istorija. Visai neseniai jis prisipažino, kad sunkiausiomis akimirkomis buvo atsiribojęs netgi nuo savo šeimos.

Verslininkas iš Berkšyro visuomenės akiratyje atsidūrė, kai jo vyresnioji sesuo Kate Middleton 2003 metais pradėjo susitikinėti su Jungtinės Karalystės princu Williamu – jaunas žmogus tokiam išbandymui viešumu nebuvo pasiruošęs.


„Staiga atsidūriau visuomenės dėmesio centre. Jutau, kad visi seka kiekvieną mano žingsnį – tiek sėkmingą, tiek ne. Tai buvo nepakeliamas spaudimas, nes esu toks, koks esu – nepriklausomai nuo to, su kuo draugauja mano sesuo, ir kokie įvykiai nutiko mūsų šeimai“, – „Tatler“ žurnalui per interviu sakė 32 metų vyras.

Nors sesers ir jos vyro rūpestis psichine sveikata bei veikla fonde „Heads Together“ ir paskatino jo sprendimą pagaliau viešai prabilti apie savo problemas, jauniausia Middletonų šeimos atžala apie savo ir karališkąją šeimas kalba labai atsargiai, pasveria kiekvieną žodį.

„Mano gyvenimas atskiras. Jeigu domimasi manimi, šaunu. Jeigu aš įdomus tik dėl jų, tai visai kas kita“, – teigia jis.


„The Daily Mail“ sausį J. Middletonas taip pat papasakojo apie itin intymią savo kovą su depresija ir tai, kaip pagaliau kiek daugiau nei prieš metus kreipėsi pagalbos į specialistus. Jau nekalbant apie depresiją, kurią J. Middletonas pavadino „proto vėžiu“, Jamesas, kurį nuo vaikystės vargina disleksija, išgirdo ir dar vieną nedžiuginančią diagnozę – dėmesio trūkumo sutrikimas.

„Depresija mane luošino. Tai liga, kuri neleidžia pakilti iš lovos, o nerimas verčia dėl to jausti kaltę. Nuolat vargino mintys „Kodėl depresuoju?“ Juk man gyvenime viskas klostosi kaip sviestu patepta, užaugau puikioje šeimoje. Turėjau viską, ko norėjau. Nebuvo taip, kad norėjau daugiau, bet neapleido jausmas, kad man kažko stinga... Kuo intensyviau bandžiau tą jausmą ignoruoti ir užgniaužti, tuo sunkiau sekėsi“, – pasakoja J. Middletonas.

J. Middletono tėvai Carole ir Mike‘as „žinojo, kad kažkas ne taip, tačiau aš nenorėjau, kad jie prie manęs artintųsi. Užsisklendžiau, atsiribojau net ir nuo artimiausių žmonių. Bendravimas su šeima nutrūko. Tik sulaikęs kvėpimą labai ilgai neišgyvensi, tiesa?“, – dėsto K.Middleton brolis.


Verslininkas, kuris už pagalbą gyjant dėkingas savo keturkojams bičiuliams Ellai, Lunai, Zulu ir Mabel, sako, kad pagalbos, kurios jam taip reikėjo, jis pagaliau sulaukė 2017 metų pabaigoje – jis specialistui paskambino iš šalia darbo stovinčio automobilio, supratęs, kad neturi jėgų išlipti lauk.

„Gydytojas paklausė: Jamesai, ar viskas gerai? Ne, negerai, atsakiau jam“, – prisimena J. Middletonas.

Užleidęs savo verslo „Boomf“ vairą kitiems, J. Middletonas pradėjo lankyti terapiją ir daugiau laiko leisti „Glen Affric“ – tai rezidencija Škotijoje, priklausanti sesers Pippos vyro Jameso Matthewso šeimai. Dabar J. Middletonas laimingai kuria santykius su prancūzų kilmės Alizee Thevenet ir sako, kad pagaliau eina išgijimo keliu.

„Esu laimingas – pagaliau vėl jaučiuosi kaip Jamesas Middletonas. Jaučiuosi taip, kaip būdamas trylikos – gyvenimas domina ir džiugina. Vėl jaučiuosi savimi, negalėčiau iš gyvenimo šiuo metu norėti daugiau“, – sako jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)