Princo Harry ir jo sutuoktinės Meghan Frogmoro rezidencija, esanti Vindzoro pilies teritorijoje, buvo iš pagrindų renovuota. Penkių būstų pastatas buvo vėl paverstas vienai šeimai skirta rezidencija, kurioje apsigyveno pora su savo naujagimiu sūnumi Archie. Viktorijos laikų pastato įrangos, elektros ir šildymo sistemos renovacijos ir apstatymo išlaidas padengė karališkoji pora.

Šios išlaidos atsispindi karališkosios šeimos išlaidų ataskaitose. Iš jų matyti, kad britų mokesčių mokėtojams karališkosios šeimos išlaikymas 2018-2019 metais kainavo 67 mln. svarų (95,41 mln. eurų) – 41 proc. daugiau nei praėjusiais finansiniais metais.

„Šiame dvare kurį laiką nieko nebuvo daroma, tačiau jau buvo numatyta jo renovacija, nes esame atsakingi už užimamos karališkųjų rūmų nuosavybės priežiūrą“, – sakė karališkosios šeimos išlaidų tvarkytojas Michaelas Stevensas.

„Darbai, atlikti paverčiant pastatą į vieną oficialią rezidenciją ir Sasekso kunigaikščio, kunigaikštienės ir jų naujos šeimos namus, buvo apmokėti iš Monarcho dotacijos“, – nurodė jis.

Suma išaugo pirmiausia dėl didesnių išlaidų, skirtų Bakingamo rūmų Londone būtiniems renovacijos darbams. Karalienės Elizabeth II Londono rezidencijos 10 metų renovavimo projektas vyksta jau antrus metus. Jis buvo pradėtas Iždui paskelbus ataskaitą, kurioje sakoma, kad pasenusi pastato šildymo sistema, elektros instaliacija ir vamzdžiai yra pavojingos būklės.

Monarcho dotacija, padengianti karalienės Elizabeth II ir jos namų ūkio oficialias išlaidas, šiemet siekė 82,2 mln. svarų (92 mln. eurų). Vienam Jungtinės Karalystės gyventojui tai atsiėjo po 1,24 svaro per metus. Į šią sumą įskaičiuota 15,2 mln. svarų (17 mln. eurų), kurie bus skirti ir kitiems Bakingamo rūmų renovacijos etapams.

Remiantis karališkųjų rūmų pateiktais duomenimis, 2018–2019 metais karališkosios šeimos nariai dalyvavo 3 200 oficialių renginių, o karališkuose rūmuose ir jų organizuojamuose renginiuose sulaukė 160 tūkst. svečių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)