Apsilankymo metu princesė paspaudė ranką AIDS sergančiam vyrui – tačiau buvo be pirštinių. Tuo metu daug kas manė, kad AIDS galima užsikrėsti tiesioginio odos kontakto metu.

Dokumentinėje „Netflix" juostoje „Karališkieji Vindsoro rūmai" atskleidžiama, kad Diana savo veiksmais „griovė nusistovėjusią karališkąją tvarką".

Dianos apsaugos pareigūnas Kenas Wharfe'as papasakojo, kad pamatė verkiančią Dianą, išeinančią iš susitikimo su karaliene, rašoma express.co.uk.

Princesės Dianos gyvenimo akimirka

Jis prisimena: „Aš ten kaip tik buvau, kai Diana išėjo iš susitikimo su karaliene, ir Diana verkė."

„Aš jos paklausiau: „Kas atsitiko?", o ji atsakė: „O, nepatikėsite, kas nutiko."

„Ji papasakojo: „Karalienė pasakė: „Kodėl tu nesiimi kokios nors subtilesnės veiklos? Ko nors malonesnio?"

Diana dažnai lankydavosi AIDS ir ŽIV aukoms padedančiose labdaros organizacijose, taip pat hospisuose ir labdaringuose renginiuose, kuriuose jiem buvo renkamos lėšos. Savo karališkąjį statusą ji naudojo skleisdama žinią apie gerus darbus.

Patrickas Jephsonas, kuris 1989-1996 buvo asmeninis Dianos sekretorius, prisimena, kad princesei vis buvo patariama užsiimti labiau tradicine labdara.

Princesės Dianos gyvenimo akimirka

Jis papasakojo: „Aplinkiniai manė, kad ji jausis laimingesnė, užsiimdama labiau tradicinėmis labdaringomis veiklomis, pavyzdžiui, padėtų organizacijoms, besirūpinančiomis gyvūnais."

„O ji man vieną dieną pasakė: „Patrickai, rūpinsimės gyvūnų labdaros organizacijomis, kai nebeliks žmonėmis besirūpinančių labdaros organizacijų poreikio."

Princesė Diana žuvo tragiškoje automobilio avarijoje 1997 m. Avarijoje jai buvo pradurtas plautis. Iškart po avarijos princesė dar sugebėjo komunikuoti su atskubėjusiais greitosios pagalbos gydytojais, bet greitosios pagalbos automobilyje neteko sąmonės ir jai sustojo širdis. Dianai buvo atlikta sudėtinga operacija, bet, deja, operacinėje ji mirė.

Princesei buvo 36 m. Avarijoje žuvo ir jos artimas draugas Dodi Fayadas.
Princesės Dianos gyvenimo akimirka
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)