Vis dėlto prieš daugiau nei dešimtmetį K. Heigl vardas nuskambėjo gerokai garsiau nei dabar, ir taip nutiko dėl tam tikrų aktorės komentarų, išsakytų dalijantis įžvalgomis apie savo vaidmenį kino teatrų ekranams skirtoje komedijoje, – komentarų, kurie, kaip tada atrodė, per vieną dieną sužlugdė jos karjerą.

Skandalas įvyko 2007-aisiais, akivaizdaus K. Heigl pripažinimo metais. Tuometinė serialo „Grei anatomija“ („Grey‘s Anatomy“) žvaigždė ne tik laimėjo „Emmy“ apdovanojimą kaip geriausia metų antro plano aktorė dramos seriale, bet ir bandė skintis kelią į didžiuosius ekranus. Šitai jai, atrodo, puikiai sekėsi: K. Heigl pasirodymas Juddo Apatow režisuotoje komedijoje „Užkibo“ („Knocked Up“) šalia kolegos aktoriaus Setho Rogeno buvo pripažintas gana sėkmingu žingsniu, primenama portale „Nicki Swift“.

Kadras iš filmo "Užkibo"

Deja, po staigaus aktorės iškilimo į populiarumo zenitą laukė ne mažiau staigus krytis žemyn. Dėl visko kaltas kitų metų sausį žurnalui „Vanity Fair“ duotas interviu. Tai buvo išties miglotų motyvų paskatintas žingsnis: atsakydama į leidinio klausimus, aktorė be jokių užuolankų sukritikavo savo pačios darbą.

„Seksizmo tenai iš tiesų esama, – sakė K. Heigl kalbėdama apie filmą. – Moterys vaizduojamos kaip furijos, nesuprantančios humoro ir nuolatos susiraukusios, o vyrai – kaip mieli, kvailoki, linksmybes mėgstantys individai. Aš persūdžiau vaidindama personažą ir kartais taip daryti buvo nelengva. Vaidinau tokią kalę, kuri nuolat gadina kitiems nuotaiką. Tačiau kodėl reikia taip vaizduoti moterį? 98 proc. per filmavimą praleisto laiko pavadinčiau neįtikėtinai vertinga patirtimi, tačiau pamėgti šį filmą man sunku.“

Būtina paminėti, kad vos prieš kelis mėnesius tinklalapyje „Rotten Tomatoes“ komedija „Užkibo“ gavo įspūdingą 90 proc. teigiamą įvertinimą, o už parduotus bilietus gautas pelnas siekė 219,1 mln. dolerių (194,4 mln. eurų pagal dabartinį kursą).

Turint omeny nepaneigiamą filmo sėkmę, atviri K. Heigl komentarai sukėlė priešiškumo bangą tiek tarp žiūrovų, tiek tarp Holivudo kolegų, kuriuos papiktino aktorės nedėkingumas.

2009-aisiais režisierius J. Apatow ir aktorius S. Rogenas sudalyvavo pokalbių laidoje „The Howard Stern Show“ ir pasistengė neapeiti šios temos. Didžiai mėgstamas scenaristas ir režisierius pripažino, kad K. Heigl komentarai jį nustebino.

„Niekada nekilo jokių nesutarimų, – sakė jis. – Sethas [Rogenas] tvirtino, kad tai nesuprantama, nes pusę to, ką vaidino, ji improvizavo. Manote, aš sulaukiau skambučio, kad man pasakė, jog pavargo? Bet tokio skambučio nebuvo.“

S. Rogenas, savo ruožtu, K. Heigl kritiką prilygino veidmainiavimui ir atkreipė dėmesį į tai, kokią moterį ji suvaidino vėlesnėje romantiškoje kino juostoje „Bjauri tiesa“ („The Ugly Truth“).

Kadras iš filmo "Bjauri tiesa"

Visiškai netrukus po minėto akibrokšto K. Heigl ėmė deginti visus tiltus su „Grei anatomiją“ prodiusavusia įmone „Shondaland“: 2008-aisiais ji sukėlė šoką pasitraukdama iš „Emmy“ nominantų sąrašų.

„Nemanau, kad šį sezoną turėjau galimybę padirbėti su medžiaga, verta „Emmy“ nominacijos, – pareiškė aktorė tada išplatintame, dienraštyje „The New York Times“ apžvelgtame pranešime. – Siekdama nepažeisti akademijos organizacijos principų, aš pasitraukiu iš varžovų gretų.“

Išgirdusi K. Heigl pastabas, už serialo kūrimą atsakinga Shonda Rhimes, savaime suprantama, pasijuto įžeista. Vėliau, duodama interviu Oprah‘ai Winfrey, Sh. Rhimes pasakė: „Viena vertus, buvau ganėtinai įskaudinta, kita vertus, nenustebau. Kai žmonės pademonstruoja, kokie yra iš tikrųjų, reikia jais tikėti.“

2010-aisiais K. Heigl, kaip ir reikėjo tikėtis, atsisveikino su serialo kūrėjų komanda, be to, įtvirtino savo, kaip asmenybės, su kuria sunku dirbti, reputaciją, taigi, atsidūrė labiausiai nekenčiamų kadaise liaupsintų žvaigždžių sąrašo viršuje.

Kai K. Heigl profesinė karjera ėmė riedėti nuokalnėn, aktorės asmeniniame gyvenime – atvirkščiai – įsivyravo džiaugsmingos nuotaikos.

2007-aisiais už muzikanto Josho Kelley ištekėjusios moters šeimą papildė trys vaikai: 2009-aisiais pora įsidukrino Pietų Korėjoje gimusią Naleigh, 2012-aisiais – Adelaide, o 2016 metų birželį K. Heigl pagimdė sūnų Joshua. Laiminga penkių asmenų šeima šiuo metu gyvena Jutos valstijoje.

Tarp K. Heigl ir S. Rogeno nusistovėjusiai nesantaikai, atrodo, taip pat atėjo galas. Per pokalbį su laidų vedėju Howardu Sternu 2016-ųjų rugpjūtį komedijų aktorius su džiaugsmu prisiminė savo ir K. Heigl bendradarbiavimą.

„Kai filmavomės, aš iš tiesų maniau, kad galėčiau dirbti su ja prie begalės filmų, – sako S. Rogenas, – Tai buvo nuostabus metas. Vėliau sužinojau, kad ji buvo nepatenkinta, kad tas procesas jai nepatiko, kad nepatiko ir galutinis produktas. Kai taip nutinka, manau, kiekvienas jaučia apvilto pasitikėjimo kartėlį.“

Visgi bėgant metams S. Rogeno užuojauta dėl keblios padėties, į kurią buvusi kolegė vėliau pateko, akivaizdžiai sustiprėjo. „Ji veikiausiai suvokia, kaip tai pakenkė karjerai, ir man visai nepatinka, kad jai nutiko būtent taip“, – sakė aktorius.

Tikra tiesa, kad praėjus tam tikram laikui K. Heigl prisipažino apgailestaujanti dėl to, ką pasakė „Vanity Fair“. Per vieną pokalbį, įvykusį laidoje „The Howard Stern Show“ (tik keliais mėnesiais anksčiau nei joje dalyvavo S. Rogenas), aktorė papasakojo apie jai skirtą psichologinę terapiją, turėjusią padėti susidoroti su stresu, kurio priežastis – jos, kaip sudėtingos asmenybės, reputacija.

Vėliau, reaguodama į pozityvius S. Rogeno atsiliepimus, ji pasakė: „Manau, jis ypač puikiai su viskuo susitvarkė. Jaučiu jam pagarbą ir meilę. Dabar visa tai – tolima praeitis. Linkiu jam vien geros kloties. Jaučiu, kad ir man jis to paties linki.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)