Pamačius nuotraukas, daugeliui kilo klausimas, kodėl Harry su Meghan buvo „nugrūsti“ į galą. Ar jie taip norėjo patys? O gal tai statuso klausimas? Galų gale, gal toks buvo karalienės noras parodant, jog laužyti tradicijas mėgstanti pora niekada nebus tokia svarbi kaip ta, kuri tradicijas puoselėja?

Praėjusiais metais šiose iškilmėse Sasekso kunigaikščiai taip pat nebuvo tokie svarbūs balkone, kaip princas Williamas ir Kate.

Pasirodo, tokias taisykles numato karališkasis protokolas ir noras, kad šioje šventėje didelis dėmesys būtų skirtas vaikams.

„Ji nebuvo tokia ryški, kaip galėjo tikėtis kai kurie žmonės, tačiau tokia yra įsakymo tvarka, – žurnalui „Majesty“ vadovaujantis redaktorius Joe Little anksčiau sakė „People“. – Williamas, būdamas vyresnis, vyresnysis brolis, be to, pretenduojantis į sostą, su žmona turėjo išeiti į priekį.“

Praėjusiais metais karališkųjų rūmų šaltinis „People“ teigė: „Nėra taip, kad jai (Meghan) kažkas pasako kur stovėti. Ten buvo daug vaikų, kuriuos visi norėtų matyti priekyje.“

Metinėje šventėje, kuri pagerbia karalienės Elžbietos II gimtadienį, Meghan atvyko kartu su Harry. Karietoje savo draugija pora dalijosi su Kembridžo kunigaikštiene Kate ir Konrnvalio kunigaikštiene Camilla.

Princas Harry ir Meghan savo sūnaus Archie Harrisono susilaukė prieš beveik penkias savaites ir įsikūrė gyventi Vindzore.

Per karalienės gimtadienio iškilmes sutuoktiniai savo pirmagimį paliko prižiūrėti auklėms, nes jis dar labai mažas, o iškilmėse buvo nemažai triukšmo dėl skraidančių lėktuvų.

Tiesa, vos vienerių metukų princas Louisas ne tik dalyvavo šventėje, bet ir ja mėgavosi iš balkono, visai netoli karalienės. Jis buvo apsuptas savo sesers princesės Charlotte ir brolio princo George’o. Lėktuvų pasirodymą danguje stebėję mažyliai, kaip dažnai nutinka, atsidūrė dėmesio centre dėl savo nesuvaidintų, vaikiškų emocijų.

Pasižiūrėti įspūdingo reginio susirinko tūkstančiai žmonių, išsirikiavusių palei parado maršrutą ir šalimais esančiame Šv. Jokūbo parke.

Pagal karališkąją tradiciją, gyvuojančią 250 metų, karalienė švenčia du gimtadienius.

Tikrasis Elizabeth gimtadienis yra balandžio 21-oji, bet kurį nors birželio šeštadienį minimas ir jos oficialus gimtadienis, kai rengiamas karinis paradas. Šiemet jame dalyvauja Britų armijos karaliaus divizija – septyni pulkai, tradiciškai laikomi oficialiais monarcho sargybiniais.

Per karalienės gimtadienį kasmet rengiama Vėliavos pagerbimo ceremonija; ši tradicija yra likusi nuo laikų, kai ruošiantis mūšiui, pulkų vėliavos būdavo lėtai nešamos prieš rikiuotę, kad kariai galėtų jas atpažinti. Šiemet buvo nešama Grenadierių gvardijos 1-ojo bataliono vėliava.

Apie 1 400 karių, dėvinčių paradinius skaisčiai raudonus mundurus ir aukštas meškos kailio kepures, pražygiavo stebint 93 metų monarchei per ceremoniją Vestminsteryje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)