Duodamas interviu „The Hollywood Reporter", H. Grantas paatviravo, kad nesuskaičiuojama daugybė pagrindinių vaidmenų garsiose juostose sukėlė nevisavertiškumo kompleksą. Tiesa, prieš dvejus metus nusprendęs nebevaidinti romantinėse komedijose, aktorius ėmė labiau pasitikėti savimi.

„Pasenau, esu bjaurus ir storas, kad jose filmuočiausi, todėl ėmiausi kitų vaidmenų, ir truputį mažiau save graužiu", – sakė jis.

Tiesa, nepaisant prisipažinimo, kad, atlikdamas pagrindinį vaidmenį romantinėse komedijose, jautėsi tarytum „dėžėje", H. Grantas linksmai pareiškė negalintis skųstis uždirbtais honorarais.

Jis paaiškino: „Gavau krūvą pinigų. Man labai pasisekė. Be to, esu patenkintas daugeliu romantinių komedijų, išskyrus kelis mažiau nusisekusius filmus. Žiūrovų reakcija taip pat buvo teigiama. Aš tvirtai manau, kad mūsų darbas – linksminti žmones."

Paklaustas, kokia informacija būtų pravertusi karjeros pradžioje, kad nepamestų galvos sulaukęs šlovės ir sėkmės, aktorius tiesiog prisipažino apgailestaująs, jog neišbandė savo jėgų kitų žanrų filmuose.

„Galėjau pasirinkti įdomesnius vaidmenis ir filmuotis kitokiose juostose, užuot vaidinęs beveik identišką personažą bemaž 17 kartų iš eilės."

Per savo karjerą H. Grantas suvaidino 15-oje romantinių komedijų, įskaitant „Ketverios vestuvės ir vienerios laidotuvės" („Four Weddings and a Funeral", 1994 m.), „Noting Hilas" („Notting Hill", 1999 m.) ir „Tegyvuoja meilė" („Love Actually", 2003 m.). Paskutinioji aktoriaus romantinė komedija – „Seni užrašai" („The Rewrite", 2014 m.).

Žiūrovų džiaugsmui kovo mėnesį labdaros organizacija „Comic Relief" parodė 12 min. trukmės vaizdo siužetą, parodijuojantį filmą „Ketverios vestuvės ir vienerios laidotuvės". H. Grantas vėl įkūnijo Charlesą po 25 metų pertraukos.

Socialinius tinklus užplūdo fanų komentarai, giriantys „nuostabų" vaizdo siužetą, kuriame H. Grantas meistriškai atliko nelaimėlio Charleso vaidmenį ir vedė dukterį (ją vaidino aktorė Lily James) prie altoriaus.

Vėliau „Noting Hilo" scenarijaus autorius Richardas Curtisas atskleidė planus pasikalbėti su 1999 m. filmo žvaigždėmis apie galimą tęsinį ir prisipažino, kad norėtų pratęsti nuostabiąją Annos ir H. Granto personažo Williamo Thackerio meilės istoriją.

Tačiau panašu, kad 51-erių metų amžiaus Julia Roberts, kuri vaidino Anną, laikosi panašios nuomonės, kaip ir H. Grantas, t. y. nebenori atlikti pagrindinio vaidmens romantinėje komedijoje.

Ji yra sakiusi: „Mano karjeroje buvo romantinių komedijų etapas... Aš jas mėgstu, mėgstu žiūrėti ir jose filmuotis, tačiau sulaukus tam tikro amžiaus joms tiesiog nebetinki."

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)