Trijų vaikų mama buvo padabinusi savo baltą suknelę mėlynos, raudonos ir baltos spalvų juosta, kurios iki šiol niekada nesegėdavo. Būtent todėl daugeliui kilo klausimas, ką tokia juosta reiškia ir kodėl hercogienė ja pasipuošė.

Kaip rašo People.com, juosta rodo jos statusą – neseniai ji tapo Karališkojo Viktorijos ordino Didžiojo Kryžiaus dama. Tai aukščiausias apdovanojimas, asmeniškai įteikiamas karalienės Elžbietos II už nuopelnus.

37-erių metų amžiaus K. Middleton šį garbingą apdovanojimą gavo balandžio 29 d. Tą dieną K. Middleton ir princas Williamas kaip tik šventė aštuntąsias vestuvių metines.

Dar vienas ordino atributas – Maltos kryžius, kurį K. Middleton segėjo juostos apačioje.

Karališkąjį Viktorijos ordiną 1896 m. įsteigė karalienė Viktorija, kad galėtų pagerbti žmones, kurie jai padėjo ar atstovavo. Kaip ir anksčiau, valdovas pats išsirenka, kam įteikti šį ordiną.

Po apdovanojimo K. Middleton pateko į puikią draugiją. Tarp Didžiojo Kryžiaus damų ir riterių yra karalienės sūnūs princas Andrew ir princas Edwardas, taip pat Kornvalio kunigaikštienė Camilla. Ordino didžiojo magistro postas buvo įsteigtas 1937 m. Jį iki pat mirties 2002 m. užėmė karalienė Elžbieta. 2007 m. Elžbieta II į šias pareigas paskyrė savo dukrą princesę Anne.

Camilla, princesė Anne ir Vesekso grafienė Sophie į banketą taip pat atėjo pasipuošusios mėlynomis juostomis.

Karališkosios šeimos moterims paprastai įteikiamas Karališkasis Viktorijos ordinas arba Elžbietos II karališkosios šeimos ordinas. Laikui bėgant ir atsižvelgiant į nuopelnus karališkajai šeimai, jos gali gauti kitų ordinų. Kalbant apie karališkosios šeimos vyrus, princas Williamas yra Keliaraiščio ordino riteris, o princas Charlesas – net septynių ordinų savininkas.

Kiekvienas ordinas turi savo juostą, kuri skiriasi spalva ir pločiu. Ordinų juostomis puošiamasi nedažnai, paprastai, oficialių renginių proga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)