Princesė Diana ir princas Charlesas susituokė 1981 metais, šventė pakerėjo visą pasaulį. Pirmą kartą princas drovią ir niekuo neišskiriančią šešiolikmetę išvydo jos šeimos namuose Althorpe 1977 metais, kai mergino jos seserį ledi Sarah. Nepaisant to, per kitą jų susitikimą 1980 metais užsimezgė ypatingas ryšys, neilgai trukus pasibaigęs vestuvėmis šv. Pauliaus katedroje.

2017 metais pasirodžiusioje biografijoje „The Dutchess: The Untold Story“ karališkoji biografė Penny Junor atskleidė, kad tą kartą privertė princą Charlesą suteikti antrą šansą, kaip vėliau paaiškėjo, būsimai žmonai.

1979 metais princas Charlesas neteko savo dėdės lordo Louiso Mountbatteno. Jį Airijos Slaigo grafystėje nužudė IRA. Šis įvykis labai giliai sukrėtė visą Jungtinės Karalystės karališkąją šeimą, tačiau bene didžiausią smūgį patyrė jaunasis princas, kuriam L. Mountbattenas buvo „itin brangus asmuo“.

Štai ką knygoje rašo P. Junor: „Ledi Dianą Spencer jis antrą kartą sutiko dar po metų. Tai, ką ji pasakė apie M. Moutbatteno mirtį, privertė jį atkreipti į ją dėmesį“.

Abu tuomet buvo Roberto ir Phillipos de Pass svečiai Petvorte, Sasekso grafystėje.

Princas Charlesas ir princesė Diana su vaikais

„Charlesas parke žaidė polą, o vėliau sugrįžo į dvarą, kur lauke buvo surengtas kepsnių vakarėlis. Prisėdusi greta Charleso Diana jį užkalbino: „Per lordo Mountbatteno laidotuves bažnyčioje atrodėte labai liūdnas. Nieko tragiškesnio nebuvau mačiusi gyvenime. Žiūrint į jus, širdis sruvo krauju. Pamaniau, kaip blogai, kad jūs tokią sunkią minutę esate vienas – greta turėtų būti žmogus, galintis jumis pasirūpinti“.

P. Junor taip pat rašė, kad tuo metu princo Charleso stiprybės ir paguodos šaltinis buvo Camilla Parker Bowles.

„Laurensas van der Postas ir Karalienė Motina darė, ką galėjo, paguodą teikė ir Camilla, kuri gana greitai užėmė pagrindinės guodėjos ir patikėtinės vaidmenį. Ji buvo žymiai daugiau nei meilužė, jis ja labai pasitikėjo“, – teigia biografė.

Netrukus paaiškėjo, kad Velso princo Charleso ir ledi Diana Spencer santuoka – toli gražu ne ideali. Autorė teigia, kad princas Charlesas „padarė didelę klaidą“ prieš piršlybas nepapasakodamas Dianai apie savo santykių su Camilla pobūdį.

„Jis viską pasakė jau įvykus oficialioms sužadėtuvėms. Prastai sutvarkė tuos reikalus. Kažkodėl nesusiprotėjo jai visko papasakoti anksčiau, nei tai padarė kas nors kitas“, – teigia biografė.

„Labai lengva suprasti Dianą, o taip. Niekam nekyla abejonių, kad tai jis buvo tos nelaimės kaltininkas“, – konstatuoja biografė.

Karališkoji pora pradėjo pyktis jau per medaus mėnesį, kai Diana savo vyro dienoraštyje aptiko Camillos nuotrauką. Be to, jis noriai segėjo sąsagas su dviem persipynusioms C raidėmis – tai buvo C. Parker Bowles dovana.

„Charlesas visur peržengė ribas. Jis neturėjo žalio supratimo nei kai elgtis su žmona, nei kaip ja rūpintis“, – sako biografė. Nežinojo ir kaip rūpintis savimi, nes jam to niekada nereikėjo. Jis nemokėjo net savarankiškai apsirengti“, – rašo biografė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)