Pagal parduodamų įrašų skaičių Alizee yra tarp geriausių XXI a. prancūzų atlikėjų. Nuo debiuto muzikos pramonėje 2000 m. ji išleido šešis studijinius albumus.

Alizee Jacotey vaikystė ir išsilavinimas

Alizee Jacotey gimė 1984 m. rugpjūčio 21 d. Ažaksjo mieste, Prancūzijos Korsikos saloje, po Liūto ženklu. Scenoje yra žinoma kaip Alizee, o draugai ją vadina Lilli.

Nors Alizee yra vienintelė dukra savo tėvų šeimoje, tačiau ji turi jaunesnį brolį. Nuo ankstyvos vaikystės ją domino šokis – būdama 4 m. Alizee jau mokėjo šokti. Vėliau ji įstojo į Monique Mufraggi šokių mokyklą ir joje mokėsi iki 15 m.

Ji visuomet traukė aplinkinių dėmesį. Būdama 11 m. Alizee laimėjo Prancūzijos oro linijų surengtą konkursą, ir jos vardu buvo pavadintas oro linijų lėktuvas.

Mergina yra „AC Ajaccio“ (Korsika) sirgalė ir kartą buvo pakviesta pradėti vieną iš jų rungtynių.

Alizee Jacotey karjera

Alizee karjera prasidėjo po dalyvavimo televizijos šou „Graines de Star“ 1999 m. Šou ji atliko Jennifer Lopez dainą „Waiting for Tonight“ ir Axelle Red dainą „Ma Priere“. Televizijos šou ji iškovojo pirmąją vietą ir tapo daugiausiai vilčių teikiančia rytojaus žvaigžde.

1999 metais po pasirodymo televizijos šou, ją ėmė globoti prancūzų muzikos pasaulio veteranai Mylene Farmer ir Laurent‘as Boutonnat. Jiedu prodiusavo 2000 m. pasirodžiusį Alizee albumą „Gourmandises“, kuris jai padėjo įsitvirtinti šou pasaulyje. Ypač išpopuliarėjo debiutinis Alizee singlas „Moi ...Lolita“.

2003 m. ji išleido antrąjį albumą, „Mes Courants Electriques“.

Ketvirtas jos albumas „Une enfant du siecle“ buvo išleistas 2010 m. kovo mėn., penktas albumas „5“ – 2013 m., o po metų ji išleido šeštą studijinį albumą „Blonde“.

Po „Alizee En Concert“ ir „Psychedelices“ sėkmės ji užmezgė bendradarbiavimą su „Universal Music“ ir išleido albumą „Tout Alizee“, kuris užkopė į 62 vietą Meksikos albumų 100-uke. Vėliau ji pasirodė keliuose prancūzų kanaluose.

Alizée šokis iš „J‘en Ai Marre“ įkvėpė „Blizzard Entertainment“ labiausiai parduodamo žaidimo „World of Warcraft“ naktinių elfų šokį.

Seksualios nuotraukos

Mergina yra pozavusi fotografams apsvilkusi tik bikinį. Taip pat yra nemažai kitokių seksualių jos nuotraukų. Alizee tapo seksualiausiu 2011 m. modeliu, internetinėse svetainėse galima rasti daug gundančių jos kadrų. Tačiau ji niekada nėra pozavusi nuoga. O komentuodama įvairiuose internetiniuose puslapiuose figūruojančias nuotraukas, kuriose ji neva pozuoja apsinuoginusi, dainininkė sako: „Jos akivaizdžiai suklastotos. Tokių nuotraukų internete pilna, šią problemą patiria daugelis kitų atlikėjų. Tai absurdiška. Gyvenime niekada nesu pozavusi nuoga.“

Merginai buvo bandoma priklijuoti blogos meraitės etiketę, tačiau to padaryti nepavyko, nes jos manymu, ji pernelyg kukli.

„Niekada nesu vartojusi narkotikų, negeriu, nerūkau, ir nors iš pradžių man norėjo įpiršti blogos mergaitės įvaizdį, bet nieko neišėjo, nes aš tiesiog per kukli. Nežinau, kaip gyvena blogos mergaitės, kaip jos išlaiko tokį įvaizdį. Aš buvau auklėta kitaip. Galbūt dabar tai kažkiek kenkia mano įvaizdžiui, bet žvelgiant iš ilgalaikės perspektyvos, taip geriau. Noriu pramogų pasaulyje išsilaikyti ilgai.

Alizee Jacotey santuoka, vaikai ir skyrybos

2003 m. Alizee ištekėjo už kolegos prancūzų atlikėjo Jeremy Chatelain‘o. Pora susituokė Las Vegase, Nevados valstijoje 2003 m. lapkričio 6 d. Savo vedybas jie išlaikė paslaptyje iki 2004 m. vasario mėn. Šis faktas iškilo į viešumą, kai žurnalas „Voici“ paskelbė straipsnį ir prie jo pridėjo jų santuokos sertifikato kopiją. Pora turi dukrą Annily, kuri gimė 2005 m. balandžio 28 d.

Alizee labai siekia privatumo, tačiau nuo 2011 m. ėmė atviriau žiniasklaidai pasakoti apie savo asmeninį gyvenimą ir santykius.

Alizee santuoka su J. Chatelain‘u iširo 2012 m. pradžioje. Po skyrybų, 2013 m. rudenį Alizee susipažino su Gregoire‘u Lyonnet – jie kartu dalyvavo realybės šou „Danse avec les stars“ („Šok su žvaigždėmis“). Pora pradėjo draugauti po kelių pasimatymų, o 2016 m. birželio 18 d. susituokė.

Šiuo metu su vyru ji gyvena Paryžiuje.

Honorarai ir turtas

Dainininkė, atlikėja ir balso aktorė Alizee Jacotey užsidirbo nemažai pinigų per savo dainininkės ir šokėjos karjerą. Ypač sėkminga jos kaip dainininkės karjera – iš jos ji uždirbo didžiąją dalį savo turto.
„Celebrity Net worth“ duomenimis (2018 m.), Alizee turtas vertinamas apytikriai 50 mln. dolerių (apytikriai 45 mln. EUR).

Apdovanojimai ir pasiekimai

Alizee yra gavusi daug apdovanojimų muzikos arenoje. Ji buvo išrinkta geriausia 2000/2001 m. atlikėja. Vėliau jai buvo įteiktas „Prix Vincent Scotto“. Ji taip pat yra tapusi „Prancūzijos metų atradimu“. Tarp kitų apdovanojimų – „Metų singlas“, „Geriausia tarptautinė pop atlikėja“, „Geriausia prancūziška metų daina“, „Geriausia metų šokėja“, „Geriausias tarptautinis hitas, išleistas ne JAV“ ir kt.

Nors Alizée yra dainininkė, bet jai labiau patinka šokti, ji gana įgudusiai šoka klasikinį šokį, džiazą, baletą, čečiotką ir flamenko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)