Vardas visus gerokai nustebino, nes britų lažybininkai didžiausią tikimybę prognozavo labiau tradiciniams vardams, tokiems kaip Arthuras, Jamesas, Philipas ir Albertas. Iš tiesų, bukmekeriai atskleidė, kad Archie vardas sulaukė vos 60 statymų (100/1, 130 svarų arba 151 euras).

Žinoma, Archie yra sutrumpinta Archibaldo versija, o jo reikšmė – drąsus ar narsus. Archibaldas Campbellas, devintasis Argailo grafas iš Škotijos, taip pat buvo princesės Dianos protėvis.

Šis grafas gyveno 1629-1685 metais ir buvo škotų protestantų lyderis, kuriam dėl priešinimosi Romos katalikui karaliui Jokūbui II buvo įvykdyta mirties bausmė.

Mažybinio varianto parinkimas pirmuoju vardu – amerikietiška tradicija, o štai antras jo vardas Harrisonas yra kilęs iš viduramžių ir nurodo kilmę, tai yra, reiškia „Henry sūnus“ arba „Harry sūnus“.

Tuo tarpu pavardė Mountbattenas-Windsoras priklauso visiems karalienės Elžbietos II ir princo Philipo vaikams ir jų palikuonims.

Daugelis karališkosios šeimos gerbėjų suskubo juokauti, kad naujieji tėvai greičiausiai yra serialo „Riverdeilas“ („Riverdale“) fanai, mat aktorius KJ Apa vaidina komiksų knygos personažą Archie Andrews.

Be to, šis vardas tinka abiem lytims – vaidmeniu seriale „Gera žmona“ („The Good Wife“) išgarsėjuso britų aktorė Archie Panjabi.

Tuo tarpu titulas kol kas naujagimiui nesuteiktas, leidiniui „Poeple“ sakė šaltinis iš karališkosios aplinkos. Gali būti, kad jis taip niekada ir netaps princu.

Archie Harrisonas Mountbattenas-Windsoras gimė pirmadienį, gegužės 6 dieną. Jo vardą laimingi tėvai atskleidė po poros dienų. Nors dalis vardo aiškiai sieja jį su karališkąja šeima (Harrisonas reiškia „Harry sūnus“, o pavardė Mountbattenas-Windsoras priklauso visiems karalienės Elžbietos ir princo Philipo vaikams ir palikuoniams), Archie skamba šiek tiek paslaptingai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)