Įteikdamas sportininkui aukščiausią šalies apdovanojimą D. Trumpas gyrė T. Woodso „nepaliaujamą ryžtą laimėti, laimėti, laimėti“.

„Šios savybės įkūnija Amerikos dvasią plėsti ribas, nepaisyti kliūčių ir visuomet siekti didybės“, – pareiškė prezidentas.

D. Trumpas pasveikino T. Woodsą su „jūsų nuostabiu sugrįžimu ir stulbinamu gyvenimu, taip pat kad suteikėte sporto gerbėjams visą gyvenimą išliekančių prisiminimų“.

„Nekantraujame pamatyti, kas bus toliau, Tigeri“, – pridūrė jis.

43 metų T. Woodsui strigo balsas, kai jis išsakė padėką savo motinai, dviem vaikams, partnerei ir savo rungtynių padėjėjui per ceremoniją Baltųjų rūmų Rožyne.

„Matėte gera ir bloga, pakilimų ir nuosmukių“, – kalbėjo T. Woodsas, nepaisant patirtos traumos laimėjęs praeitą mėnesį Meistrų turnyrą ir iškovojęs pirmąjį svarbų titulą nuo 2008 metų JAV Atvirojo golfo turnyro.

„Mano tėčio nebėra, bet mama yra čia, – sakė jis. – Myliu tave, mama.“

„Stengiausi laikytis ir pamėginau sugrįžti bei vėl žaisti didį golfo žaidimą, – pažymėjo T. Woodsas. – Man pakankamai sekėsi, kad įgijau galimybę vėl tai padaryti.“

Sportininkas pareiškė, kad pergalė Meistrų turnyre „ko gera, pabrėžia, ką iki šiol esu pasiekęs per savo gyvenimą golfo lauke“.

„Įgyti tokios patirties ir sugebėti iškilti į viršų bei laimėti“, – sakė jis.

1963 metais prezidento Johno F. Kennedy įkurtas Prezidento Laisvės medalis skiriamas žmonėms, ypač nusipelniusiems užtikrinant JAV saugumą arba ginant šalies interesus, taiką pasaulyje, už kultūros pasiekimus ir kitus nuopelnus.

Šį apdovanojimą yra gavę apie tris dešimtis sporto veikėjų, įskaitant garsius golfo žaidėjus Jacką Nicklausą ir Arnoldą Palmerį. Pastaruosius apdovanojo prezidentas George'as W. Bushas.

Prezidentas Barackas Obama šį medalį 2014 metais įteikė Charlie Siffordui – pirmajam afroamerikiečiui, žaidusiam PGA turnyre.