Bėgant metams, šie du serialai vis persipindavo ir pasidalindavo ne tik siužeto linijomis, bet ir antraeilius vaidmenis atlikusiais aktoriais, paprastai tais, kurie vaidino graikų dievus.

Iš viso buvo sukurti šeši serialo „Ksena: karingoji princesė“ sezonai, kuriuos sudarė 134 serijos. Kai kurie šiame seriale suvaidinę aktoriai jau turėjo susikūrę savo karjeras. Kitiems tai buvo tarsi karjeros laiptelis, leidęs vėliau dalyvauti didesniuose projektuose ir išgarsėti.

Lucy Lawless atliko pagrindinį per pasaulį keliaujančios, karingos, aptemptu odiniu kostiumu pasidabinusios, teisingumo siekiančios princesės Ksenos vaidmenį. Šis vaidmuo taip išgarsino aktorę, kad jos vardu net buvo pavadinta nykštukinė planeta.

Po šio serialo L. Lawless suvaidino tokiuose serialuose, kaip „Moterų pasaulis“ („The L Word“), „X Failai“ „Battlestar Galactica“ ir Agentūra S.K.Y.D.A.S. („Agents of Shield“). Kai nedirba prie projektų Jungtinėse Valstijose, aktorė vis dar sulaukia daug pasiūlymų filmuotis savo gimtojoje Naujojoje Zelandijoje ir kaimyninėje Australijoje.

Renee O’Connor seriale „Ksena: karingoji princesė“ vaidino Ksenos bendražygę Gabrielę. Ši aktorė savo karjeros pradžioje filmavosi pavieniuose „pomokykliniuose“ projektuose ir reklamose. Jos proveržiu laikomas 1994 metų filmas „Hercules and the Lost Kingdom as Deianeira“. Į ją atkreipė dėmesį serialo „Ksena: karingoji princesė“ vykdomasis prodiuseris Samas Raimi ir nedelsdamas pasiūlė suvaidinti vienoje bandomojoje serijoje.

„Ksena: karingoji princesė“ akimirka

Dabar ji turi savo prodiusavimo firmą ROC. Ji taip pat nusifilmavo mokslinės fantastikos filme „Alien Apocalypse“.

Samo Raimi brolis Tedas seriale vaidino Džokserį – savotišką Ksenos ir Gabrielės „prielipą“. Jo vaidmuo daugiausia buvo skirtas linksminti publiką. Beje, Tedas Taimi iki serialo vaidino beveik 20 metų, tad tai nebuvo tiesiog nepotizmo atvejis, kai prodiuseris „prakišo“ savo brolį.

Tedas Raimi ir dabar aktyviai tebedirba. Jis nusifilmavo tokiuose filmuose, kaip „Žmogus-voras“ „Spiderman“ ar „Vidurnakčio skerdynių traukinys“ su Bradley Cooperiu. Jis taip pat filmuojasi ir televizijoje – yra nusifilmavęs serialuose CSI ir „Išrinktieji“ („Supernatural“).

L. Lawless tautietis aktorius Kevinas Smithas seriale „Ksena: karingoji princesė“ suvaidino Aresą, kuris taip pat pasirodė ir seriale „Heraklis. Legendinės kelionės“. Deja, šis aktorius žuvo 2002 metas, kai filmuodamasis Kinijoje nukrito nuo butaforinio bokšto. Tai buvo jo pirmas Holivudo filmas.

„Ksena: karingoji princesė“ akimirka

Hudson Leick seriale vaidino Kalistą (Callisto) – Ksenos priešę, trokštančią kraujo, keršto ir chaoso. Šios aktorės karjera prasidėjo nuo modelio darbo Japonijoje. Vėliau, persikėlusi į Holivudą ji nusifilmavo tokiuose serialuose, kaip „Įstatymas ir tvarka“ („Law & Order“) ir „Melrouzas“ („Melrose Place“), o vėliau ėmė vaidinti seriale „Ksena: karingoji princesė“.

Pasibaigus serialui ji ėmė vaidinti serialuose „Grožio peilis“ („Nip/Tuck“) ir „Įstatymas ir tvarka L.A.“ („Law & Order L.A“). Šiuo metu ji yra dvasinė konsultantė ir jogos instruktorė ir gyvena Kalifornijoje.

Autoliką (Autolycus) seriale „Ksena: karingoji princesė“ suvaidino Bruce'as Campbellas. Vėliau jis vaidino televizijoje ir kine. Tarp jo darbų yra „Vilko bilietas“ („Burn Notice“), „Žmogaus–voro“ trilogija, „Ešas prieš piktuosius numirėlius“ („Ash Vs Evil Dead“), „Fargo“, „Nepakenčiamas žiaurumas“ („Intolerable Cruelty“) ir „Aiškiaregys“ („Psych“).

Alexandra Tydings suvaidino Afroditę – dar vieną iš veikėjų, „peršokusių“ iš serialo „Heraklis. Legendinės kelionės“. Prieš tai ji suvaidino keliuose filmuose, įskaitant „The Red Shoe Diaries“ ir „Alice Angst“. O serialui pasibaigus ji daugiau ėmė dirbti kitoje kameros pusėje ir rašyti scenarijus bei prodiusuoti. Tačiau šiais metais jį vėl grįš prie vaidybos ir nusifilmuos pirmame filme per dešimtmetį „What Death Leaves Behind“.

„Ksena: karingoji princesė“ akimirka

Julijaus Cezario personažą, kuris pasirodė paskutiniame serialo sezone, suvaidino Karlas Urbanas. Beje, tuo pat metu jis vaidino ir Korą – tai atskleidžia, koks jis universalus aktorius. Vėliau šis aktorius nusifilmavo dviejuose „Žiedų valdovo“ filmuose bei „Bornas: absoliutus pranašumas“ („The Bourne Supremacy“), „Žvaigždžių kelias“ „Star Trek“, „Toras: pasaulių pabaiga“ („Thor: Ragnorak“) ir „Vedlys“ („Pathfinder“).

Daugelis kitų seriale „Ksena: karingoji princesė“ suvaidinusių aktorių tęsia savo karjerą. Tai Charlesas Mesure‘as, Catherine Boniface, Williamas Gregory Lee, Martinas Csokas ir Timothy Omundsonas. Keli aktoriai pasuko visai kitu keliu ir pasirinko ramesnį gyvenimą už kino pramonės ribų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)