Kūdikis bus mišrios rasės

37 metų Sasekso kunigaikštienės mama Doria Ragland juodaodė, o jos tėvas Thomas Markle‘as baltaodis. Meghan kūdikis bus pirmasis mišrios rasės karališkasis mažylis, atsidūręs eilėje prie sosto – tiesą sakant, jis arba ji bus septintas.

„Mišrios rasės žmonių bendruomenei ji nuostabus besikeičiančios demografinės situacijos Jungtinėje Karalystėje pavyzdys“, – sako Duke universiteto psichologijos ir neuromokslų mokslų daktarė Sarah E. Gaither.

M. Markle labai didžiuojasi savo kilme, taigi šias vertybes perduos ir savo atžalai.

„Kas aš? Iš kur aš? Aš stipri ir savimi pasitikinti mišrios rasės moteris. Kai septintoje klasėje klausimyne susidūriau su klausimu, kokia mano rasė, ar šiais laikais, kai turiu rinktis variantą „Kita“, paprasčiausiai pasakau: „Labai apgailestauju, bet jokių Kita. Aš esu aš, ir to pakanka“, – 2015 metais žurnalui „Elle“ rašė M. Markle.

Britų karališkajai šeimai artimos aplinkos žmonės taip pat labai nekantriai laukia, kada į šį pasaulį atkeliaus poros mažylis.

„Tai tiesiog nuostabu visomis prasmėmis. Negalime sulaukti, kada išvysime mažylį, labai smalsu, kaip jis atrodys“, – nekantrauja princo Harry ir Meghan vestuvėse dalyvavusi „Diana Award“ vadovė Tessy Ojo.

Harry ir Meghan mažylis galės gauti JAV pilietybę

Klausimų apie Meghan pilietybę kilo dar prieš jos vestuves. Karališkieji rūmai skelbė, kad artimiausiu metu ji taps Jungtinės Karalystės piliete, tačiau kol kas neaišku, ar ji atsisakys savo amerikietiškos tapatybės, ar turės dvigubą pilietybę.

Kad ir kaip ten bebūtų, jos kūdikis bus pirmasis britų karališkosios narys, atitinkantis reikalavimus Jungtinių Valstijų pilietybei gauti. Kaip teigia JAV pareigūnai, užsienyje JAV piliečiui gimęs kūdikis iš karto tampa JAV piliečiu, jeigu jo tėvai „gyveno Jungtinėse Valstijose arba joms priklausančiose teritorijose bent penkerius metus iki asmens gimimo (Meghan atveju taip ir buvo)“.

Mažylis gali likti be karališkojo titulo

Meghan ir Harry mažylis bus septintasis eilėje prie Jungtinės Karalystės sosto, tačiau tai tikrai nereiškia, jog jis ar ji gaus princo ar princesės titulą. Jeigu porai gims berniukas, jam gali būti skirtas Dambartono grafo titulas. Tai antrinis Sasekso titulas, įgyjamas prieš paveldint kunigaikščio titulą.

Jaunesni poros sūnūs gali būti žinomi kaip lordai (mažylių vardai) Windsorai, o dukros – ledi (mergaičių vardai) Windsor. Kunigaikščio titulą gali paveldėti tik vyrai, taigi, jeigu Meghan ir Harry nesusilauks sūnų, titulas išnyks.

Kitas variantas? Karalienė Elžbieta II gali nuspręsti Meghan ir Harry atžalai suteikti panašų titulą kaip ir jo pusseserei ir pusbroliams – trims princo Williamo ir Kate Middleton vaikams: penkerių princui George‘ui, trejų princesei Charlotte ir metų prieš kelias dienas sulaukusiam princui Louisui.

Žinoma, pora gali iš viso atsisakyti karališkojo titulo, kaip kad padarė karalienės dukra princesė Anne su savo vaikais Peteriu ir Zara.

Kūdikis augs „Frogmore“ kotedže

Lapkritį Harry‘is ir Meghan paskelbė išsikraustantys iš Kensingtono rūmų ir persikeliantys į naujus namus – Windsorų pilies „Frogmore“ kotedžą. Jie visai šalia „Frogmor“ rūmų, kurie vyko jų vestuvių pokylis. Rezidencijoje jau seniai negyveno karališkosios šeimos narių, tad teko atlikti pakankamai drastiškų pokyčių. Į naujus namus pora persikėlė balandžio pradžioje.

Kūdikiui surengta sutiktuvių šventė

Kūdikių sutiktuvės – Amerikos kultūroje itin populiari tradicija, taigi Meghan draugės nusprendė tokią šventę surengti ir jai. Ir ne kur kitur, o viename iš jos mylimiausių miestų – Niujorke.

Šventė surengta vasario viduryje „The Mark Hotel“ viešbutyje. Dvi dienas trukusių linksmybių svečių sąraše buvo Meghan bičiulė iš serialo „Suits“ Abigail Spencer ir artimos bičiulės Serena Williams, Jessica Mulroney ir Misha Nonoo.

Kūdikio laukimo šventės tuo neapsiribojo. Poros širdžiai artimomis temomis besidomintys gerbėjai internete suorganizavo virtualias kūdikio sutiktuves. Su Meghan ir princu Harry siejamos labdaros organizacijos labai maloniai nustebo suaktyvėjusia finansine parama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)