Ankstyva tokio tipo patirtis, matyt, nulėmė Ivankos Trump gebėjimą susikurti nepriekaištingą savo pačios įvaizdį ir idealų santuokos su nekilnojamojo turto magnatu Jaredu Kushneriu paveikslą. Deja, įtrūkimų paradiniame fasade visgi esama. Jos ilgesingi žvilgsniai į Justiną Trudeau arba nedovanotinas išsiblaškymas ir pasirodymas be vestuvinio žiedo laidoje „The View“ davė pagrindo kalboms, kad santykiai su J. Kushneriu galbūt nėra tokie idiliški, kaip bandoma vaizduoti.

Portalo „Nicki Swift“ leidėjai nutarė paanalizuoti, kuo ypatinga I. Trump ir J. Kushnerio santuoka.

Pamirštas vestuvinis žiedas ir populiarusis memas


I. Trump ir J. Kushnerio santuoką gaubia begalė keistų peripetijų, tačiau pirmiausia verta užsiminti apie porą bene dažniausiai linksniuojamų faktų.

Pirmiausia, dėmesio sulaukė I. Trump pasirodymas be žiedo pokalbių laidoje „The View“. Kodėl taip atsitiko? Ji pati teigia, jog dėl paprasčiausio užmaršumo.

„Žinojau, kad išgirsiu šitą klausimą. Trejetą mėnesių buvau susižadėjusi ir aštuonias dienas susituokusi, taigi žiedas padėtas ant stalelio šalia lovos. Aš linkusi pamiršti papuošalus“, – paaiškino I. Trump laidos vedėjai.

Antras įtarimų pakurstęs faktas – tai ypatinga I. Trump laikysena bendraujant su Kanados ministru pirmininku J. Trudeau. Jau pirmas jų susitikimas per Baltuosiuose rūmuose vykusią apskrito stalo diskusiją apie moterų vaidmenį darbo rinkoje tapo akstinu plačiai išpopuliarėjusiam memui „PM steal yo girl“ (ministras pirmininkas nuviliojo tavo merginą).

Kad ir kaip norėtųsi apkaltinti specialiai kameromis sukuriamą perspektyvą, žvelgiant į filmuotuose kadruose užfiksuotas akimirkas nekyla abejonių, kad I. Trump varstė patrauklųjį Kanados politiką ilgesingais žvilgsniais.

Tada drauge buvo žiūrėtas miuziklas – su rugsėjo 11-osios tragedija susijęs veikalas „Come From Away“ – pastatymas, kuriame buvo galima išvysti ir Brodvėjaus veteranę Jenn Colellą. Tačiau žmonėms tai nepasirodė svarbu. Galbūt dėl to, kad spektaklį stebėjo ir JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Nikki Haley bei, savaime suprantama, J. Trudeau žmona. Juk šios, šiaip ar taip, reikšmingos detalės sumažintų skandalingą viso reikalo tvaiką.

Abu ypač pasinėrę į verslą


Daugelis porų, paprašyti įvardyti, už ką labiausiai vertina vienas kitą, matyt, vargu ar paminėtų kokį nors punktą iš profesinės biografijos. Tačiau I. Trump ir J. Kushneris tikrai nėra vieni iš daugelio. Prieš prisijungdami prie Donaldo Trumpo administracijos, abu vadovavo galingoms, milijardinėmis sumomis vertinamoms nekilnojamojo turto organizacijoms. I. Trump ėjo svarbias pareigas „The Trump Organization“, o J. Kushneris buvo savo šeimos nekilnojamojo turto imperijos „Kushner Companies“ generalinis direktorius, taip pat pagrindinis laikraščio „The Observer“ akcininkas ir leidėjas. Kaip nesunku numanyti, šios ypač aukštos pareigos, kad ir teikiančios neabejotiną atlygį, pareikalauja daug laiko ir energijos.

Duodama interviu leidiniui „Purple“, I. Trump prisipažino dirbanti ne mažiau kaip 12–14 valandų per parą, o žurnalui „Harper‘s Bazaar“ ji pasigyrė savo įpročiu atvykti į biurą anksčiau nei kiti. Toks aistringas požiūris į darbą turėjo imponuoti J. Kushneriui. Net šių žmonių pažintis užsimezgė ne kur kitur, o verslo susitikime. Štai tokie susitarimais pagrįsti santykiai, reikia manyti, yra būdingi ir vedybiniam judviejų gyvenimui.

Jared Kushner ir Ivanka Trump

Kalbama, kad su poros santuoka buvo siejama net D. Trumpo golfo laukų reklaminė akcija. Nors I. Trump tai ir neigia, toks tvirtinimas atrodo daugiau nei tikėtinas, ypač turint omeny J. Kushnerio žodžius, pasakytus, leidiniui „Vogue“ paprašius apibūdinti savo santuoką. „Ją pavadinčiau mūsų namų generaline direktore, o save – vienu iš tarybos narių“, – tarė J. Kushneris.

Apie didžiai „romantišką“ J. Kushnerio natūrą akivaizdžiai byloja ir jo prioritetai planuojant vakarines išeigas.

„Mano vyro supratimas apie romantišką vakarienę neapsieina be kurio nors iš jo statybų projektų apžiūrų. Vieną šeštadienį išsirengėme į prabangų restoraną Bruklino rajone, tačiau staiga aš suvokiau, kad merkiama lietaus stoviu ant „Whole Foods“ stogo. Vidury nakties. O jis demonstruoja man gigantišką objektą, kurį ką tik įsigijo“, – pasakoja I. Trump.

Kai požiūris į asmeninius santykius toks dalykiškas, telieka tik spėlioti, kaip jie pakryps dabar, kai valdybos posėdžių kabinetą pakeitė Baltieji rūmai. Galbūt ir Kapitolijaus laiptai pasirodys tinkama vieta vakarienei žvakių šviesoje?

Jie neturi bendraamžių draugų


Kitaip nei pasilinksminimus mėgstanti sesutė Tiffany, Ivanka Trump visada atrodo ypač santūri ir susirūpinusi solidaus įvaizdžio kūrimu. Kaip pati sakė leidiniui „Purple“, smagūs vakarėliai niekada nebuvo jos stichija. „Aš nedaug geriu. Pirmenybę visada teikiu ramiai aplinkai, pavyzdžiui, vakarienei“, – sakė ji.

Galbūt kaip tik todėl Ivanka Trump taip puikiai sutaria su Chelsea Clinton, nors per ateinančius metus veikiausiai matysis ne dažnai. Šią daugiau demonstracinę nei nuoširdžią draugystę derėtų pavadinti tam tikra išimtimi, mat šiaip jau akivaizdu tai, kad leistis į bičiuliškus santykius I. Trump tikrai nelinkusi.
J. Kushneris paprastai apibūdinamas kaip ramaus būdo, mandagus asmuo, atrodytų, iš prigimties tinkantis verslo įmonės vadovo vaidmeniui. Remiantis žurnalo „Esquire“ surinkta informacija, J. Kushnerį kone nuolatos supa daug vyresni kolegos.

Kad taip yra, nesunku įsitikinti pažvelgus į jo 35-erių metų gimtadienyje dalyvavusius svečius. Vienas iš jų paminėjo, kad šventėje dalyvavusiųjų amžiaus vidurkis – beveik 70 metų. Toks bičiulių kontingentas, be abejo, priimtinas ir I. Trump. Kalbėdama apie tai, ką laiko malonia veikla, ji pasakė štai ką: „Vaikštinėjame su Jaredu po apylinkes, apžiūrinėjame jam ir man priklausančius objektus... Tai išties smagu.“

Jared Kushner ir Ivanka Trump

Ypač panašios biografijos


Nors I. Trump kur kas labiau ekscentriška asmenybė nei jos vyras, tačiau visi žinome, iš ko ji ėmė pavyzdį augdama. Apie D. Trumpą čia daug kalbėti, matyt, nereikia: juk visi žino, koks karikatūriškas dėl savo manieringumo, išvaizdos, kalbėjimo tono ir begalės kitų dalykų gali atrodyti šis JAV lyderis. Jaredo tėvas Charlesas Kushneris, taip pat nekilnojamojo turto magnatas, garsėja ne tik kaip ypač kietas verslininkas, bet ir kaip itin spalvinga asmenybė, anot žurnalo „New York“, regėjusi save net kaip žydų kilmės Kennedy.

Ir D. Trumpas, ir Ch. Kushneris yra murgdęsi įvairaus masto skandaluose. Beje, Ch. Kushneriui teko porą metų praleisti už grotų. Jam mestų kaltinių pagrindas – neteisėta su elektronika susijusi veika ir planai šantažuoti savo paties seserį.

Taigi, dažnai groteskiškais poelgiais garsėjantys vyrai, kad ir keista, yra į jokius skandalus nesiveliančių atžalų tėvai. Tiek I. Trump, tiek J. Kushneris labiau už viską vertina darbą. Abu sutuoktiniai dar būdami labai jauni tapo šeimų verslą valdančiais lyderiais, abu turi tam tikrų politinių ambicijų, be to, neblogai žino, kaip išmanevruoti neramiuose vandenyse net esant visiškais autsaideriais.

Dar svarbu, kad nepaisydami fakto, jog tėvai, kurių dėka pavyko iškilti, laisvai galėtų nušalinti vaikius nuo užimamų pareigų, ir I. Trump, ir J. Kushneris savo pažiūras visų prima grindžia šeimos perduota išmintimi.

„Tėvas mane išmokė, kad svarbiausias dalykas gyvenime – mėgti tai, ką darai“, – kartą pasakė I. Trump.

J. Kushneris „The Observer“ išspausdintame autoriniame straipsnyje užsiminė, kad jo gyvenimo filosofiją iš esmės suformavo Holokaustą išgyvenusių protėvių istorija.

Problemos, kilusios kai I. Trump dar nebuvo atsivertusi į judaizmą


Kaip buvo rašyta žurnale „Esquire“, dėl J. Kushnerio išpažįstamo ortodoksinio judaizmo, porai teko išgyventi laikino išsiskyrimo etapą. Problema, visų prima, buvo susijusi su J. Kushnerio tėvu – visos Kushnerių šeimos nekilnojamojo turto imperijos patriarchu. Kaip tik jis ragino I. Trump atsiversti – tik tokiu atveju norėjo duoti leidimą tuoktis. Kaip pasakojo vienas iš poros vestuvėse dalyvavusių svečių, vyresnysis Kushneris apie šį reikalą užsiminė net sakydamas tostą.

„Visi sutiks, kad ji nuostabi, tačiau mums neįtikėtinai svarbi ir žydiška tapatybė, o ji nėra žydė. Šitai laikau tikrų tikriausia problema. Visgi aš stebėjau ir įsitikinau, kad ji myli mano sūnų, kad viskas ne taip, kaip atrodė iš pradžių, todėl jaučiuosi ramus“, – perdavė vestuvių svečias Ch. Kushnerio neva pasakytus žodžius.

Net jei anksčiau I. Trump ir jautė kokį nors spaudimą, dabar jo tikrai nebeliko, nes neliko ir jokio pagrindo. Bendraudama su „Vogue“ žurnalistu ji prisipažino, kad naujai atrastas tikėjimas tarsi sujungė šiuolaikinius ir tradicinius jos gyvenimo elementus, be to, gerokai sutvirtino šeimą. „Išties įsitikinau, kad judaizmas sustiprina santykius tarp šeimos narių“, – sakė ji.

I. Trump akcentavo ir tai, kaip svarbu laikytis šabo. „Nuo penktadienio iki šeštadienio mes tik susitikinėjame, nesiskambiname“, – dar pridūrė ji. Kad porai šią dieną švęsti svarbu, įrodo tai, kad ji nepamirštama, nepaisant ypač įtemptos sutuoktinių darbotvarkės.

Jie turi nemažai "tarnų"


Turint omeny, kad I. Trump ir J. Kushneris augina tris atžalas – penkerių Arabellą, trejų Josephą ir vienų Theodore‘ą – jų sugebėjimas nenukrypti nuo kruopščiai suplanuoto darbų grafiko ypač stebina. Prisimenant J. Kushnerio leidiniui „Vogue“ pasakytus žodžius – „Prireikus mes pavaduojame vienas kitą, tačiau dalytis motinystės pareigomis ji nemėgsta, paprastai visko imasi pati“, – automatiškai kyla klausimas, kaip I. Trump viską spėja. Šioks toks atsakymas sufleruojamas „Harper‘s Bazaar“ straipsnyje „24 valandos su Ivanka Trump“.

I. Trump, kaip pati teigia, keliasi 6.00 val. Tada 15 minučių medituoja, pažaidžia su vaikais ir papusryčiauja. Ši veikla užtrunka iki 8.00 val. Pietauja ji biure, kartu su Arabella. Ar penkiametė duktė pati atvyksta į motinos darbovietę? Ar galbūt ją pristato kinė auklė (ta pati, kuri moko vaikus mandarinų dialekto), apie kurią „Harper‘s Bazaar“ straipsnyje neva atsitiktinai neužsiminta?

I. Trump taip pat pamini, kad vakarais su vyru bent trumpam išeina pasižmonėti. Kas tuo metu sėdi su jų vaikais, straipsnyje nenurodoma. Kad pasiturintys žmonės kartais samdo ne vieną vaikus auginti padedantį pagalbininką, tikrai nėra pribloškianti žinia. Tik kaip tokiu atveju turėtume suprasti J. Kushnerio teiginį, kad jo žmona nelinkusi dalytis jai, kaip motinai, tenkančiomis pareigomis?

Jared Kushner ir Ivanka Trump

Abu nemenkai prisidėjo prie D. Trumpo pergalės prezidento rinkimuose


Kone iš karto buvo imta kalbėti, kad už pergalę prezidento rinkimuose D. Trumpas turėtų būti dėkingas nepriekaištingai J. Kushnerio sumanytai sistemai, kurios tikslas – daryti poveikį rinkėjų kolegijai. Pasitelkęs rinkodaros taktiką, kurią yra pratęs taikyti Silicio slėnyje sudarinėdamas sutartis, ir tikrindamas, kaip veikia per „Facebook“ platinami kampanijos pranešimai, J. Kushneris sukūrė tokią sistemą, kurią buvo galima sėkmingai nukreipti į tikslinę rinkėjų auditoriją ir taip pakreipti rinkimų eigą norima linkme.

Kitaip sakant, I. Trump sutuoktinis sugebėjo pasinaudoti verslininko įžvalgumu kurdamas politinę kampaniją ir jam pasisekė. Dažniausiai jis dirbo užkulisiuose – viešai pasisakydavo tik tada, kai buvo visiškai būtina, – o štai I. Trump atvirkščiai – visada žengė priekyje ir demonstravo savo poziciją.

Nors sąmoningai to vengdavo, I. Trump kartkartėmis sušvelnindavo kaip visad griežtą savo tėtušio retoriką. Kampanijai įsismarkavus, I. Trump rado sau ypač tinkamą vaidmenį: ėmė kalbėti motinystės, moterų vietos darbo rinkoje ir panašiomis temomis. Savo pavyzdžiu ji tarsi demonstravo moterims, ko galima tikėtis D. Trumpo valdymo metais, šitaip padėdama būsimam prezidentui užglaistyti vieną iš didžiausių savo programos spragų.

I. Trump galima laisvai palyginti su kampanijos veidu, o jos vyrą – su užkulisiuose triūsiančiu genijumi. Dabar ir vienas, ir kitas perėjo į D. Trumpo administraciją. Šis žingsnis, aišku, tapo akstinu kalboms apie galimus etikos pažeidimus. Tiesą sakant, labai sunku paaiškinti, kaip šiai porai pavyksta išlaviruoti sudėtingose situacijose nė kiek nenukenčiant.

Donaldas Trumpas ir jo žmona Melania

Tai netipinė dviejų žmonių sąjunga


Trumpų šeimos narių santykius žurnalistai laiko gana sensacinga tema, tačiau kalbant apie Jaredo ir Ivankos santuoką pikantiškų detalių yra šiek tiek mažiau. Nereikia nė abejoti, kad visus asmeninius reikalus pora laiko visiškoje paslaptyje, tik kaip pavyksta nesuklupti vien nuo minties, kad esi stebimas 24 valandas per parą?

Užsiminusi, kiek daug lemia sutuoktinių suderinamumas, I. Trump pridūrė, kad Jaredą regi kaip sau idealų partnerį, kadangi jo entuziazmas ir ambicijos yra tokie pat kaip jos. „Jis turi drąsių svajonių, o man tai labai patinka“, – paminėjo ji. Kaip sakė tiesmukai kalbėti nevengiantis porai artimas šaltinis, svarbiausias vaidmuo čia tenka galimybei turėti savo rankose valdžią.

„Valdžia ir dar kartą valdžia. Jaredas turi krūvą pinigų, bet tik valdžia suteikia jam galimybę atsiriboti nuo savo šeimos. Jie puiki pora, kadangi kaip tik tai rūpi ir Ivankai“, – sakė šaltinis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)