Iki gimdymo pora neatskleidė būsimo kūdikio lyties, teigdami, jog patys nori, jog tai būtų siurprizas, tačiau prieš pat gimdymą ši informacija galimai nutekėjo į viešumą - kalbėdama apie patarimus, kuriuos dalijo nėštukei, jos viena geriausių draugių Serena Williams netyčia panaudojo žodį "ji".

Tačiau Meghan pagimdė sūnų, sveiką berniuką.

„Tai buvo pati nuostabiausia patirtis gyvenime. Sūnaus atėjimas man – tikra dovana. Mama ir sūnus jaučiasi puikiai“, – BBC reporteriams sakė princas ir dėkojo žmonėms už palaikymą.


Dar anksčiau buvo skelbiama, jog M. Markle gimdymas bus kitoks, nei yra įprasta šios karališkosios šeimos atstovams, todėl juokaujama, kad ši pora taisykles nusprendė sulaužyti net gimdykloje.

Moteris galimai ketino naudotis dulos paslaugomis, o visai neseniai pasirodė informacijos, kad būsimoji mama aktyviai domisi gimdymu su hipnoze. Visos be išimties besilaukiančios moterys svajoja apie gimdymą be skausmo. Nors daugumai būsimų mamyčių tokia galimybė pirmiausia siejasi su nuskausminamaisiais, vis daugiau moterų domisi ir alternatyviomis skausmo mažinimo praktikomis.

Viena iš tokių – gimdymas su hipnoze, kuris ne tik padeda mažinti skausmą, bet ir palengvina stresą bei diskomfortą gimdymo metu.

Meghan Markle ir princas Harry

„Vis daugiau moterų renkasi gimdymą su hipnoze, kai kurios džiaugiasi, jog toks metodas padėjo pagimdyti visai be skausmo. Žinoma, tokių garantijų tikrai niekas negali duoti, tai labai individualu“, – teigia knygos „The Positive Birth Book“ autorė Mili Hill.

Kaip teigia ekspertai, gimdyvės pačios save užhipnotizuoja, išmoksta atsipalaidavimo technikų, kurios padeda jaustis geriau tiek per sąrėmius, tiek per patį gimdymą.

„Šis metodas pirmiausia siejamas su tikruoju atsipalaidavimu, vizualizacija ir dėmesiu proto bei kūno ryšiui“, – aiškina M. Hill.

„Tai puikus būdas geriau save pažinti, pažinti savo kūną. Be jokios abejonės, jau dabar hipnozės mokytoja dirba su Meghan, ir padeda jai įvaldyti metodus, kaip gimdymo metu įveikti baimę, išlikti ramiai ir visą dėmesį sutelkti į procesą“, – tęsia ekspertė.

Paskelbė oficialų pranešimą

Balandžio 11 dieną karališkoji pora oficialiai pranešė neskelbsiantys apie kūdikio gimimą, kol patys nepasidžiaugs naujo šeimos nario atėjimu. Sasekso kunigaikščių pora teigė viešai nesidalinsiantys su kūdikio gimimu susijusiais planais ir nieko neskelbs, kol patys nepasidžiaugs, tapę tėvais, informavo news.sky.com.

Išplatintame Kensingtono rūmų pranešime buvo rašoma: „Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė labai dėkingi už gerus palinkėjimus, kurių sulaukė iš žmonių Jungtinėje Karalystės ir visame pasaulyje, ruošdamiesi kūdikio gimimui.“

„Jų karališkosios didenybės patys priėmė sprendimą neviešinti planų, susijusių su jų kūdikio gimimu. Kunigaikštis ir kunigaikštienė laukia, kol galės pasidalinti džiugia žinia su visais, kai jau bus turėję progą privačiai pasidžiaugti šeimos pagausėjimu.“

Pranešimas pasirodė po spėlionių, kad kunigaikštienė galbūt planuoja gimdyti namuose. Kiti šaltiniai rašė, kad karališkoji pora domėjosi ir privačiomis ligoninėmis.

Harry‘is su Meghan kraustosi į Frogmore rezidenciją Vindzore. Rezidencija, kurioje anksčiau gyveno kelios karališkojo personalo šeimos, buvo iš pagrindų renovuota ir pritaikyta gyventi vienai šeimai.

Meghan sulaužė karališką tradiciją – ji nutarė nesikreipti į karališkosios šeimos ginekologus, nes nenori, kad gimdyme dalyvautų „vyrai su kostiumais“.

Kaip rašė „The Mail“, 37 m. kunigaikštienė paprašė gydytojos moters (pavardė nežinoma) vadovauti medikų komandai per gimdymą vietoje gydytojų Alano Farthingo ir Guy‘aus Thorpe-Beestono. Šie du ginekologai dalyvavo trijų Kembridžo kunigaikščių vaikų gimime.

Būtent todėl gerbėjams buvo neverta tikėtis fanfarų ir džiaugsmo šūksnių prie Londono centre esančios St. Mary ligoninės privataus akušerijos skyriaus „Lindo Wing“, kuriame Kate Middleton pagimdė princą George‘ą (5 m.), princesę Charlotte (3 m.) ir princą Louisą (11 mėnesių).

Meghan Markle

Būsimas kūdikis sumaišė visas kortas

Mažylis arba mažylė bus septintasis eilėje į sostą – po Velso princo Charleso, Kembridžo kunigaikščio princo Williamo, jų trijų vaikų ir paties Harry‘io. Tačiau, kaip rašo CNN, nepaisant to, kad bus septintasis eilėje, kūdikis savaime netaps princu ar princese.

1917-aisiais karalius Jurgis V apribojo britų karališkosios šeimos titulus. Tai reiškia, jog Meghan ir Harry‘io vaikas, kuris bus karalienės Elžbietos II proanūkis, paveldėjimo eilėje atsidurs pernelyg toli, kad įgytų titulą.

Bet karalienė visgi gali įsikišti ir būsimajam proanūkiui ar proanūkei panaikinti įsaką, kaip ji tą padarė princo Williamo ir jo žmonos Catherine vaikų atveju.

Nepavydėtinos taisyklės, kurių privalo laikytis karališkosios šeimos vaikai

Vaikystėje tikriausiai visiems teko susidurti su vienokiomis ar kitokiomis šeimos taisyklėmis. Didžiojoje Britanijoje buvo atlikta apklausa: dviejų tūkstančių suaugusiųjų buvo teirautasi, kokios taisyklės galiojo jų namuose. Beveik pusė apklaustųjų teigė jautę, kad taisyklės skirtos „geresnei namų atmosferai ir sklandesnėms kasdienėms veikloms palaikyti“. Tėvai namuose gali taikyti pačias įvairiausias taisykles – nuo draudimo bėgioti namuose iki nurodymo nuleisti unitazo dangtį.

Kaip ir kitos šeimos, Didžiosios Britanijos karališkoji šeima turi savų taip vadinamų namų taisyklių rinkinį. Karališkosios šeimos vaikų nelaimei, dauguma jiems taikomų taisyklių persikelia ir į suaugusiųjų gyvenimą ir galioja net tuomet, kai jie nebegyvena po vienu stogu su tėvais. Daugelis paprastų šeimų pasitelkia taisykles, kad padėtų savo vaikams išugdyti geras manieras arba apsaugotų juos nuo nelaimės, tačiau karališkosios taisyklės ne visuomet būna pagrįstos. Thelist.com pateikia beprotiškiausias taisykles, kurių privalo laikytis karališkosios šeimos vaikai.

Dovanas reikia priimti, tačiau negalima jų pasilikti

Karališkosios šeimos vaikai susilaukia daug dėmesio ir dovanų. Kai princas George’as buvo vos pusantrų metukų amžiaus, jis jau buvo sulaukęs milžiniško kiekio dovanų – septynis kartus daugiau nei karalienė. 2014-aisiais Kensingtono rūmai paskelbė pranešimą su 774 dovanų, kurias princas gavo per metus, sąrašu. Tačiau daugumos jų pasilikti vaikas negalėjo.

Karališkosios šeimos taisyklės griežtai apibrėžia, kokias dovanas galima ir kokių negalima pasilikti sau. Kaip nurodyta oficialiame karališkosios šeimos puslapyje, jei dovana gauta iš karališkajai šeimai „asmeniškai nepažįstamo žmogaus“, galima pasilikti tik suvartojamus arba laikinus dalykus (pavyzdžiui, gėles), autorių įteiktas knygas ir smulkmenas, kurių kaina mažesnė nei 150 svarų (beveik 170 eurų). Kaip teigia karališkoji šeima, „esminis šios taisyklės principas“ yra tas, kad karališkosios šeimos nariai neturi „įsipareigoti ar atrodyti įsipareigoję dovanotojui“.

Karališkosios šeimos vaikai privalo mokėti užsienio kalbą

Nors oficialios taisyklės, nurodančios, kad karališkosios šeimos vaikai privalo mokytis užsienio kalbos, nėra, istorija rodo, jog kalbos mokymasis kurį laiką yra būtinas dalykas. Karalienė Elžbieta II puikiai kalba prancūziškai – kaip manoma, šios kalbos ji buvo mokoma vaikystėje.

Pasak „Express“, prancūzų kalbą moka ir karalienės vaikai. 2011-aisiais Kvebeke buvo galima netgi išgirsti, kaip karalienės anūkas princas Williamas kalbasi prancūziškai. Nors ne visiškai sklandžiai ir laisvai, tačiau princas Williamas taip pat šiek tiek kalba valų ir suahilių kalba. 2013-aisiais Dubajuje šnekantį užsienio kalba buvo galima išgirsti ir princą Harry‘į.

Dalyvaudama labdaros renginyje, Kate Middleton atskleidė, kad tiek princas George‘as, būdamas trejų, tiek princesė Charlotte, kai jai buvo dveji, ėmė mokytis ispanų kalbos, pasak „Reader‘s Digest“. Nėra abejonių, jog tiek princas Louisas, tiek jo būsimasis pusbrolis ar pusseserė taip pat nuo mažumės mokysis užsienio kalbos.

Privaloma mokėti oficialųjį pasisveikinimą

Mažasis princesės Charlotte „Vindzorų mojavimas“ yra neabejotinai žavingas. Gali būti, kad princesė išmoko jį savaime – tiesiog nusižiūrėjo iš savo mamos ir tėčio, stebėdama, kaip jie mojuoja žmonėms. Tačiau sulaukusi mokyklinio amžiaus Charlotte visgi turės išmokti dar vieno pasisveikinimo – šįkart jo reikės mokytis specialiai.

Istorikė ir karališkosios šeimos ekspertė Marlene Koenig žurnalui „Hello!“ pasakojo, kad karališkosios šeimos vaikai, „sulaukę penkerių metų amžiaus“, turi „padaryti reveransą arba nusilenkti“ karalienei. Ekspertė paaiškino, kad, skirtingai, nei galbūt esate girdėję, karališkosios šeimos vaikams šitaip pasisveikinti reikia tik su karaliene. „Karališkoji didenybė nedaro reveranso prieš kitą karališkąją didenybę. Galbūt kai kuriuose straipsniuose taip tvirtinama, tačiau tai nėra tiesa“, – aiškina M. Koenig. 2018-ųjų vasarą princas George‘as atšventė savo penktąjį gimtadienį – gali būti, kad jaunasis paveldėtojas jau ėmė nusilenkti karalienei, kai su ja susitinka.

Drabužių pasirinkimas yra ribotas

Buvimas karališkosios šeimos nariu reiškia, kad vaikams, kaip ir suaugusiesiems, galioja aprangos apribojimai, nustatyti pagal jų amžių. Sunku būtų viešumoje išvysti trumpas kelnes vilkintį princą Williamą, o štai George‘as beveik visuomet jas dėvi. Etiketo ekspertas Williamas Hansonas „Harper's Bazaar“ paaiškino, kodėl taip yra: „Kelnės yra skirtos vyresniems berniukams ir vyrams, o trumpos kelnės berniukams yra vienas nebylių priklausymo konkrečiai klasei ženklų, įsivyravusių Anglijoje“, – atskleidžia ekspertas.

„Nors laikai pamažu keičiasi, ilgos kelnės berniukui yra laikomos viduriniosios klasės ženklu“, – aiškina W. Hansonas. Jis pasakoja, kad, atsižvelgiant į papročius, karališkosios šeimos berniukai „užauga iki ilgų kelnių“ būdami maždaug aštuonerių. Galbūt dabar karališkosios šeimos vaikai sau tą gali leisti anksčiau? Per princo Harry‘io ir Meghan Markle vestuves bei princesės Eugenie ir Jacko Brooksbanko vestuves stebėtojai galėjo pirmą sykį išvysti jaunąjį princą su ilgomis kelnėmis, tačiau etiketo ekspertas teigia, kad, ko gero, prabėgs dar keleri metai, kol ilgos kelnės princo George‘o spintoje taps įprastu dalyku.

Krikštynos yra privalomos

2013-aisiais BBC pranešė, kad vaikų krikštynų skaičius šalyje mažėja. Devintajame dešimtmetyje Anglikonų Bažnyčia pakrikštydavo vieną iš trijų vaikų, o 2011-aisiais buvo krikštijamas tik vienas iš dešimties vaikų. Sumažėjo ir suaugusiųjų krikštynų. Tačiau karališkajai šeimai krikštynos vis dar išlieka labai svarbios. Greičiausiai pamenate straipsnius apie M. Markle krikštynas likus keliems mėnesiams iki jos vestuvių su princu Harry’iu. Pakrikštyti buvo ir visi princo Williamo ir K. Middleton vaikai – George’as, Charlotte ir Louisas.

Glaudūs karališkosios šeimos santykiai su Anglikonų Bažnyčia prasidėjo XVI a. Lyginant su šia data, ne taip seniai prieš savo karūnavimo ceremoniją karalienė Elžbieta II davė priesaiką „išlaikyti ir saugoti Anglikonų Bažnyčios vientisumą ir neliečiamumą, jos mokymo garbinimą, discipliną ir vadovybę, kaip numato Anglijos įstatymai“. Kitaip tariant, galima numanyti, kad visi karališkosios šeimos vaikai bus pakrikštyti Anglikonų Bažnyčioje.

Keliavimas drauge su kitais paveldėtojais nepageidaujamas

Įsivaizduokite, kad vykstate šeimos atostogų, tačiau keliaujate ne tuo pačiu lėktuvu, o išsiskirstote ir kiekvienas skrendate atskiru lėktuvu. Skamba beprotiškai, bet būtent taip turėtų keliauti karališkosios šeimos nariai. Pasak BBC, anksčiau karališkosios šeimos nariams buvo draudžiama keliauti drauge. Tokio draudimo priežastis kiek kraupi: jei nutiktų nelaimė, nežūtų visi drauge keliavę paveldėtojai.

Tačiau, kaip matyti iš nuotraukų ir pranešimų, Williamo ir Kate vaikai keliauja drauge su savo tėvais. Tačiau tai nereiškia, kad nurodymai pasikeitė, veikiau princo Williamo kelionių taisyklės yra šių nurodymų išimtis.

Nors karališkoji spaudos tarnyba BBC teigė, kad „nėra numatyta jokių oficialių šį klausimą reglamentuojančių taisyklių“, visgi K. Middleton ir princas Williamas „turėjo gauti karalienės leidimą, tačiau ši sutiko“. Atstovas spaudai taip pat pridūrė, jog „tai yra klausimas, dėl kurio paskutinis žodis priklauso karalienei“.

Privalomi etiketo mokymai

2015-aisiais „Express“ paskelbė apklausą, nustačiusią, ko, britų tėvų nuomone, svarbiausia išmokyti savo vaikus. Reikšmingiausios pasirodė geros manieros, įskaitant „visuomet pasakyti „prašau“ ir „ačiū“, taip pat svarbu gerbti vyresniuosius ir tinkamai elgtis prie stalo. Tačiau galima numanyti, kad netgi dauguma šių tėvų nesiųstų savo vaikų į etiketo mokymus. Visgi karališkosios šeimos vaikams tenka susidurti su šiais oficialiais mokymais „kai jie yra pakankamai dideli, kad galėtų sėdėti prie stalo“, – „People“ sakė etiketo ekspertė Myka Meier.

„Jie auga mokydamiesi, kaip elgtis oficialių pietų metu, per oficialius renginius, mokosi įvairiausių dalykų: nuo to, kaip nustatyti balsą, iki to, kaip padaryti reveransą ar nusilenkti, žinoma“, – aiškina ekspertė.

Kadangi 2018-aisiais vyko dvejos vestuvės, karališkosios šeimos vaikams teko lankyti dar daugiau mokymų nei įprastai. Pasak ekspertės, jie dalyvavo repeticijose ir „netgi mokėsi vestuvių elgesio ir protokolo“.

Privaloma turėti vaikiškus pasus

Gali atrodyti, kad beveik kiekvienas pažįsta svarbiausius karališkosios šeimos narius, todėl jiems neprireikia naudotis savo asmens dokumentais. Tiesa, vienai karališkosios šeimos narei dėl paso iš tiesų taikoma išimtis: karalienei nereikia šio dokumento, nes, kaip nurodyta oficialiame karališkosios šeimos puslapyje, „Didžiosios Britanijos pasas išduodamas Jos Didenybės vardu“. Todėl „karalienei nebūtina turėti šį dokumentą“. Toliau puslapyje patikslinama, kad „visi kiti karališkosios šeimos nariai, įskaitant Edinburgo kunigaikštį ir Velso princą, turi pasus“.

Niekam, net ir patiems mažiausiesiems, išimtis netaikoma – keliaudami jie privalo turėti pasus. Tiek mažasis princas George’as, tiek jo sesuo Charlotte turi savo vaikiškus pasus – jiems jau teko nemažai keliauti, netgi į Australiją ir Naująją Zelandiją. Kai prie šeimos kelionių prisijungs ir mažasis princas Louisas, jam taip pat reikės paso.

Maistas pakuotėse – ne karališkosios šeimos vaikams

Kai princas Williamas ir K. Middleton laukė savo pirmojo vaikelio gimimo, ekologiško vaikiško maisto kompanija „Plum“ padovanojo Kornvalio kunigaikštienei Camillai dėžę valgyti paruoštų tyrelių. Nors Camilla, kaip ir visi karališkosios šeimos nariai, su dėkingumu priėmė vertingą dovaną, buvęs karalienės virėjas Darrenas McGrady’is „Today“ sakė, kad vargu, ar jie bus suvartoti. „Nemačiau nė vienam iš karališkosios šeimos narių skirto maisto pakuotėse. Kam jiems reikėtų pirkti tokį maistą, jei karalienė turi 20 virėjų?“, – aiškino jis. Reikia pripažinti, skamba logiškai.

Princams Williamui ir Harry’iui maistą ruošęs D. McGrady’is pasakojo, kad pirmieji jų patiekalai buvo sutrinti troškinti obuoliai ir kriaušės, perkošti du kartus, kad būtų pašalinti visi gabalėliai. „Kai jie augo, vienas virėjas ruošdavo vištieną, kitas – daržoves, o galiausiai viskas būdavo sutrinama kartu. Tai buvo svarbiausias gaminimo procesas“, – atskleidė virėjas. Galima suprasti, kodėl parduotuvėje pirktas kūdikiams ir vaikams skirtas maistas virėjams kelia tikrą siaubą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (246)