Nieko keisto, jog sėkmingą aktorės, rašytojos ir prodiuserės karjerą padariusi F. Drescher ir jos gyvenimas žmones domina ir šiandien.

Ne mažiau domina ir tai, kodėl seniau itin ryškiai matyta talentinga moteris pastaruoju metu viešumoje matoma gana retai, nors ir yra vilties, jog situacija pasikeis. Taigi, kodėl nebegirdėti apie F. Drescher?

Serialo „Living with Fran“ nesėkmė

F. Drescher 2005 metais grįžo į situacijų komedijos žanrą kartu su nauju projektu „Living with Fran“ (Gyvenimas su Fran). Tikėdamasi pakartoti „Auklės“ sėkmės istoriją, šįkart ji ėmėsi kurti išsiskyrusios jaunos moters Fran Reeves personažą. Situacijų komedijos centre buvo pagrindinės veikėjos romanas su žymiai jaunesniu vyruku, kurio vaidmenį kūrė aktorius Rynas McPartlinas.

Scenarijus buvo laisvai paremtas pačios aktorės asmeninio gyvenimo patirtimis po skyrybų su sutuoktiniu Peteriu Marcu Jacobsonu. Pastarasis pareiškė esąs gėjus. „Kai mano ir Peterio keliai išsiskyrė, supratau, kad niekada gyvenime iš tikrųjų neteko vaikščioti į pasimatymus ir susitikinėti. Neteko romantiškai bendrauti su jokiu kitu vyru. Seriale analizuojami būtent tokie dalykai“, – „Entertainment Weekly“ kalbėjo aktorė.

Deja, F. Drescher jautėsi televizijos, kur buvo kuriamas naujas serialas, kūrybine prasme smaugiama.

„Niekam nebuvo įdomi mano nuomonė“, – sakė ji. Nepaisant to, ji neprarado optimizmo, jog situacijų komedija ras savo žiūrovą: „Niekada nepraradau tikėjimo šeimai skirtų situacijų komedijų žanro sėkme ir reikalingumu. Žmonės gyvena streso kupiną gyvenimą. Jeigu pavyksta sukurti pasaulį, kuriame jiems būtų gera tas 22 minutes kartą per savaitęsavaite, jie sugrįš ir sugrįš“. Anot „The Futon Critic“, „Living with Fran“ šio tikslo pasiekti nepavyko, ir po dviejų sezonų jis buvo palaidotas.

Fran Drescher

Potrauminio streso sindromo pinklės

XX amžiaus 9-ojo dešimtmečio viduryje per šventinę vakarienę F. Drescher ir jos vyro namuose Los Andžele įvyko tragedija. Kaip pati aktorė pasakojo Larry Kingui, į namus įsiveržė du ginkluoti vyrai: kol vienas vogė vertingus poros daiktus, kitas, grasindamas ginklu, išžagino F. Drescher ir dar vieną viešnią. Kai po dešimties metų apie tuometinius įvykius suuodė žiniasklaida, aktorė dar kartą turėjo išgyventi patirtą siaubą – tik šį kartą visuomenės akyse.

„Tiek spaudoje, tiek televizijose buvo tiek daug su tuo susijusios informacijos, jog atrodė, kad tai ką tik įvyko. Po visko mane ištiko potrauminio streso sindromas... Viskas sugrįžo, visa ta baimė, ašaros, skausmas. Turėjau viską pradėti iš naujo“, – 2018 metais „Glamour“ atskleidė aktorė.

Praėjus dešimtmečiui po užpuolimo, F. Drescher diagnozuotas gimdos vėžys. Aktorė „Studio 10“ yra sakiusi, jog ši liga – savotiškas ryšys su jos patirta seksualine prievarta, kai gedintis kūnas nusprendė pasiduoti ir atvėrė duris ligai Kai Holivude prasidėjo judėjimas #MeToo, aktorė pasidalino savo nuomone: „Žiūrėkite, aš ne vienintelė tokia (su tuo susiduria kas trečia moteris), tokia ta liūdna statistika. Taigi, netylėkite – kuo daugiau apie tai kalbėsime, tuo bus geriau“.

Trumpai gyvavęs „Laimingai išsiskyrusių“ gyvenimas

F. Drescher kartu su buvusiu vyru Peteriu Marcu Jacobsou 2011 metais televizijoje „TV Land“ kartu ėmėsi kurti naują serialą „Happily Divorced“ (Laimingai išsiskyrę). Trumpai gyvavusi situacijų komedija pasakoja apie aktorės personažą ir jos buvusį vyrą gėjų, kurį vaidino Johnas Michaelas Higginsas, kurie net ir po skyrybų dėl finansinių problemų priversti ir toliau gyventi kartu.

Tiesą sakant, tai buvo realus pasakojimas apie pačios F. Drescher ir jo buvusio vyro draugystę. „Šio serialo siunčiama žinutė labai paprasta – meilė yra meilė“, – „The Washington Post“ tuo metu kalbėjo aktorė. Ji pridūrė: „Kaip ir aš su Peteriu, šie personažai mokosi iš naujo kurti kitokį santykį, kitokią draugystę, kuri atitiktų dabartinę jų gyvenimo situaciją“.

Deja, ir šį serialą ištiko panašus likimas kaip ir „Living with Fran“. „Išskirtinio nosinio F. Drescher balso ir komedijos stiliaus gerbėjai galbūt ir apsidžiaugė dar vienu jos projektu, bet prastas scenarijus, nejuokingi pokštai ir besikartojančios temos daugumą žiūrovų priverčia išjungti televizorių“, – apie „Laimingai išsiskyrusius“ rašė „Rotten Tomatoes“. Kaip rašo „Deadline“, prasti reitingai ir kritikų purkštavimai baigėsi tuo, jog 2013 metais serialas numarintas.

Rašytojos amplua

Nors dauguma F. Drescher televizijos projektų buvo paremti jos asmeniniu gyvenimu, dar daugiau apie save ji pradėjo pasakoti tapusi rašytoja. Didelės sėkmės sulaukė 1996 metais pasirodę memuarai „Enter Whining“ ir 2002 metų knyga apie kovą su vėžiu „Cancer Schmancer“. Nors pirmoji knyga buvo „linksma autobiografija“, antroji, kaip pabrėžia „New York Times“, daugiau dėmesio skyrė „intymiausiems ir skaudžiausiems gyvenimo potyriams“, tarp kurių ir patirta seksualinė prievarta, ir kova su onkologine liga, ir skaudžios skyrybos su vyru.

F. Drescher 2011 metais parašė knygą vaikams „Being Wendy“, kurioje pasakoja apie vaikystėje, kurią praleido Niujorko Kvinso rajone, patirtas patyčias. „Norėjau būti rašytoja, kirpėja, aktore, derybininke, žurnaliste. Norėjau visko. Ir, kaip dažnai nutinka tam tikruose rajonuose, tampa nesaugu, prasideda kova dėl išlikimo, ir norai sumažėja“. Pristatydama naujausią knygą, aktorė ir rašytoja sakė: „Noriu pasinaudoti savo įtaka ir pasiekti jaunesnius žmones, padrąsinti ir įkvėpti juos siekti savo svajonių ir tikslų“.

Fran Drescher seriale "Auklė"

Sugrįžimas į teatro sceną

2014 metais F. Drescher dar labiau nutolo nuo Holivudo, kai debiutavo Brodvėjaus scenoje. Ten sukūrė Pamotės vaidmenį miuzikle „Pelenė“. „Augau Manhatano šešėlyje Niujorko Kvinso rajone. Visas tas Brodvėjaus žavesys ir glamūras... Teatras mane visada žavėjo ir traukė“, – yra prisipažinusi aktorė. Patirtį teatro scenoje ji prilygino „vieną kartą pasitaikančiam išgyvenimui“, o vėliau pridūrė perkūrusi personažą taip, kad jis atskleistų jos stipriąsias puses. Be to, F. Drescher pasistengė, kad jos kuriama Pamotė „būtų glamūrinė ir seksuali“: „Prie viso to į jos personažą įdėjau ir pakankamai komiškumo“.

Deja, ne visiems kritikams F. Drescher pasirinktas personažo interpretavimo kelias pasirodė teisingas, kad ir kaip jis patikęs jai pačiai. Praėjus metams po pastatymo premjeros, kritikas Jordanas Riefe‘as iš „The Hollywood Reporter“ jos darbą pavadino „keliančiu koktumą, o ne simpatiją“. Nepraleido progos priminti apie jos karjerą apskritai: „Nepaisant jos išskirtino nosinio balso tempo (arba būtent dėl jo), publika šį vakarą jai plojo atsistojusi, gerbėjams akivaizdžiai labai patiko gyvai išvysti ir išgirsti buvusią situacijų komedijos žvaigždę“. Panašu, kad tada F. Drescher kaip reikiant užsikrėtė teatro bacila. 2018 metais ji netgi galvojo serialo „Auklė“ siužetą perkelti į teatro sceną.

Žlugusi antroji santuoka

Išsiskyrus keliams su buvusiu sutuoktiniu P. M. Jacobsonu, F. Drescher buvo priversta pratintis prie vienišės gyvenimo. „Neturėjau kito pasirinkimo – teko išmokti nebebijoti būti vienai... Teko kreiptis pagalbos, psichoterapija kainavo tikrai brangiai“, – 2011 metais „ABC News“ sakė aktorė. „Kaip ir kaip liūdnai beskambėtų, tiesa ta, kad rasti protingą, seksualų, sėkmės lydimą ir tradicinės seksualinės orientacijos vyrą labai sunku“, – konstatavo ji.

Visgi aktorei pavyko rasti antrąją pusę – galiausiai ji užmezgė santykius su mokslininku ir verslininku Shiva Ayyadurai, už kurio 2014 metais ištekėjo. Nuo pažinties buvo praėję vos metai, rašė „People“.

Deja, bet F. Drescher ir Sh. Ayyadurai santuoka labai greitai žlugo. 2016 metų rugsėjį F. Drescher apie skyrybas pranešė socialinėje žiniasklaidoje. Tada ji stačia galva nėrė į internetines pažintis. „Nuo tada, kai žlugo ir mano antroji santuoka, pagaliau išmokau mylėti save“, – per interviu „Closer Weekly“ kalbėjo F. Drescher.

„Pagaliau ėmiau suprasti, kas aš, išmokau savyje rasti stiprybės ir jėgų. Pagaliau vėl tikiu, jog, jeigu man bus lemta sutikti man skirtą žmogų, tai neabejotinai nutiks. Mano keliami reikalavimai labai aukšti: jis turi būti seksualus, protingas, lydimas sėkmės, tradicinės seksualinės orientacijos ir sveiko proto!".

Ją girdi, bet nemato

Vienas iš svarbiausių F. Drescher darbų po kultinio serialo „Auklė“ buvo gana netradicinis – jame ji buvo, jeigu galima taip pasakyti, nematoma. Nuo 2012 metų aktorė animaciniame filme „Hotel Transylvania“ įgarsina Eunice Stein personažą. 2018 metais „Good Morning America“ ji sakė, kad jai personažas labai patinkantis ir tinkantis visai šeimai. Maža to, F. Drescher teigia, kad Eunice ir auklė Fran Fine turi daug bendro.

Iš viso „Hotel Transylvania“ visame pasaulyje uždirbo 1,3 mlrd. dolerių, skelbia „Box Office Mojo“. Nepaisant to, filmai nebuvo labai teigiamai įvertinti kritikų. „Hotel Transylvania 3: Summer Vacation“ „Rotten Tomatoes“ svetainėje tesurinko 61 proc. reitingą. „Šis filmas gerbėjams suteikia būtent tai, ko jie ir tikisi – tai 97 minutės spalvotos animacijos ir beprasmio turinio“, – teigiama vertinime. Nors F. Drecher šis projektas ir neatnešė labai didelio žinomumo, tai bent jau buvo darbas. Be to, kaip skelbia „Variety“, 2021 metais kino teatrus pasieks ketvirtoji dalis.

F. Dreschen – aktyvi aktyvistė

F. Drecher nuo tada, kai serialas „Auklė“ iškeliavo užtarnauto poilsio, skiria labai laiko ir energijos filantropinei veiklai. Kaip skelbia „Look to the Stars“, ji savo žinomumu naudojasi kovodama už LGBT ir moterų teises. Po sėkmingai įveiktos onkologinės ligos, aktorė kurį laiką daugiausia laiko skyrė savo įsteigtai organizacijai „Cancer Schmancer“: „Esu garsi, susirgau vėžiu, tad manau, jog mano pareiga apie tai kalbėti“.

„Manau, kad tai savotiška mano gyvenimo misija. Mano kaip aktorės darbas sudarė palankias sąlygas viešai kalbėti apie man svarbius dalykus, tad manau, jog būtų nuodėmė tuo nesinaudoti. Garsiai kalbėdama apie asmeninę patirtį kovoje su mirtina ligai visai nenoriu pasididžiuoti, jog man pavyko, tikrai nesigiriu. Niekam to nelinkėčiau. Žinau tik tiek, kad ši liga mane pavertė geresniu žmogumi. Dabar gyvenu geriau rezonuodama su kitų žmonių poreikiais, manyje daugiau atjautos ir supratimo kitų skausmui“, – per interviu 2018 metais kalbėjo moteris.

Ji pradėjo stand-up komikės karjerą

2017 metais F. Drescher save išbandė naujame amplua – stand-up komikės. „Tiesiog pradėjau kurti savo programą. Daug metų vakariniams pokalbių šou dariau tai, ką vadinu sit-down pasirodymais. Sugalvoti pokštą, papasakoti juokingą istoriją ir viską užbaigti šmaikščia fraze... Tikrai žinau, kaip linksminti“, – sakė ji.

2019 metais F. Drescher buvo galima išvysti „Showtime's Funny Women of a Certain Age“. Kaip skelbia „Forbes“, pasirodymo smegenys buvo Carole Montgomery, o renginio metu pasirodė Lynne Koplitz, Vanessa Hollingshead, Kerri Louise ir Luenell. F. Drescher programos temą galima trumpai apibūdinti kaip „sunkumai, su kuriais vyrų dominuojamame pasaulyje susiduria moteris“. „Man patinka savo talentą išbandyti naujuose vaidmenyse. Tiesą sakant, man nereikia jokių ypatingų pastangų, kaip sukurti šou. Tereikia pasiimti mikrofoną ir išeiti į sceną“, – „IndieWire“ paaiškino aktorė.

Ar ji vieno tipažo aktorė?

Išskirtinis F. Drescher balsas pasirūpino, kad ji daugybę metų suktųsi šou versle: „Tikrai ne visada gaunu trokštamą vaidmenį. Esu labai charakteringa, ir nors galiausiai tai man padėjo tapti žvaigžde, tai kiti mane bando įsprausti į tradicinius rėmus, jiems nepavyksta“. Tas charakteris labai tiko serialo „Auklė“ Fran. Bėda ta, kad šis personažas tapo ją įkyriai persekiojančiu šešėliu. Be to, žmonės vis klausia, ar tai jos tikrasis balsas, o tai aktorę kaip reikiant erzina.

Ji grįžta

Nemažai laiko praleidusi toli nuo visuomenės akių, F. Drescher grįžta. Kaip skelbia „Glamour“, aktorė sparčiai populiarėja socialiniuose tinkluose, radusi kelią į jaunimo širdis. Pavyzdžiui, yra sukurta paskyrų, skirtų „Auklės“ stiliui. Kalbant apie darbą televizijoje, F. Drescher derasi su kanalu dėl NBC dėl naujo projekto.

Kur dar stand-up pasirodymai ir darbas komedijoje „Safe Places“. Ir tai dar ne viskas, ko imasi aktorė: „Dabar labai užimtas ir produktyvus metas. Esu už tai labai dėkinga likimui“.

Per interviu „Variety“ 2015 metais F. Drecher kalbėjo: „Pirmą kartą gyvenime jaučiuosi atsipalaidavusi ir ramiai priimu situaciją. Man nebereikia visą laiką labai daug ir sunkiai dirbti. Galiu rinktis, ko imtis, nes pagaliau sau iškovojau tokią laisvę. Turiu daug lojalių gerbėjų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)