Poniai Bezos liks 4 proc. internetinės prekybos gigantės „Amazon“ akcijų. Šią bendrovę J. Bezosas įkūrė būdamas 25-erių.

Ji nutarė atsisakyti kokių nors pretenzijų į laikraštį „Washington Post“ ir J. Bezosui priklausančią kosminių erdvėlaivių gamybos ir paslaugų firmą „Blue Origin“.

Prieš pastarąjį susitarimą, ankstesnė meno darbais prekiavusio verslininko Aleco Wildensteino ir jo žmonos Jocelyn sutartis tiesiog nublanksta, mat pastarosios vertė tebuvo 3,8 mlrd. dolerių (3,4 mlrd. eurų).

Ponia Bezos nutarė kreiptis per „Twitter“. Pranešimas, kurį ji paliko, yra pirmas ir kol kas vienintelis nuo tos akimirkos, kai šį mėnesį ji prisijungė prie mikrotinklaraščių svetainės. Moteris pareiškė esanti patenkinta, kad baigėsi skyrybų procesas, per kurį ji ir J. Bezosas vienas kitą palaikė.

Iki susitarimo J. Bezos priklausė 16,3 proc. „Amazon“ akcijų. 75 proc. šios dalies ir toliau priklausys jam, tačiau ponia Bezos buvusiam sutuoktiniui perleido visas savo balsavimo teises.

Keturis vaikus turinti pora kartu gyveno jau tada, kai J. Bezosas dar nebuvo įkūręs „Amazon“ (tai įvyko 1994-aisiais). Minėtina, kad ponia Bezos tapo viena iš pirmųjų įmonės personalo narių.

Dabar „Amazon“ yra didžiulė internetinės prekybos įmonė. Pernykščiai jos pardavimo rezultatai siekė 232,8 mlrd. dolerių (207,5 mlrd. eurų).
J. Bezosui ir jo šeimai priklausantis turtas, žurnalo „Forbes“ duomenimis, siekia net 131 mlrd. dolerių (116,8 mlrd. eurų).

Ponia Bezos yra sėkmės lydima romanų rašytoja, dviejų knygų („The Testing of Luther Albright“ ir „Traps“) autorė. Viena iš jos mokytojų – Prinstono universitete dėsčiusi Pulitzerio prizu įvertinta autorė Toni Morrison. Sykį savo mokinę rašytoja apibūdino kaip vieną iš geriausių studenčių, kada nors lankiusių kūrybinio rašymo užsiėmimus.

Neseniai sudarytas skyrybų susitarimas yra brangiausias po to, kurį sudarė 1999 metais išsiskyrę A. Wildersteinas ir jo žmona, ypač pagarsėjusi kaip aistringa kosmetinių operacijų mėgėja.

Dabar J. Bezosas bičiuliaujasi su buvusia „Fox“ televizijos laidų vedėja Lauren Sanchez.

Tada, kai sausio mėnesį J. Bezosas ir jo žmona pranešė apie sprendimą skirtis, JAV bulvarinėje spaudoje pasirodė išsami publikacija apie verslo magnato romaną su L. Sanchez, papildyta net asmeninėmis žinutėmis.

Lauren Sanchez

J. Bezosas publikaciją išspausdinusio žurnalo leidėją „American Media Incorporated“ apkaltino šantažu. Leidėjas kaltinimus neigia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)