Iš kur atsirado šis talentingas ir paslaptingas žmogus Stingo vardu? Kas savo vaikui galėjo duoti tokį keistą vardą? Kodėl daina „Every Breath you Take“ skamba kaip ištrauka iš persekiotojo dienoraščio? Kodėl grupės „Police“ narių šukuosenos tokios panašios? Perskaitykite šį straipsnį ir sužinosite atsakymus į šiuos klausimus ir dar daugiau.

Tikrasis jo vardas visai ne Stingas


Atlikėjo gimimo liudijime parašyta Gordonas Matthew Thomas Sumneris. Tai paprastas paprasto žmogaus vardas. Stingo tėvai būtent tokie ir buvo: mama dirbo kirpėja, o tėčiui priklausė pieno krautuvė. Šeima gyveno nedideliame miestelyje netoliese laivų statyklos. Tiesą sakant, kartą Stingas Davidui Lettermanui yra sakęs, kad vienas pirmųjų jo atsiminimų „staiga nuo didžiulio į viršų keliamo laivo virš galvos aptemęs dangus“.

Remiantis „Oregon Live“, Stingas savo vaikystę yra pavadinęs „nelaiminga“, tačiau, jeigu galėtų atsukti laiką atgal, nieko nekeistų. „Jeigu ne mano vaikystė, nebūčiau tapęs tuo, kuo tapau; esu pakankamai patenkintas tuo, kaip viskas susiklostė. Jei ne vaikystė, būtų nutikę kas nors kito“, – teigia Stingas.

Dainininkas Stingas

Pirmoji jo pažintis su muzika įvyko, kai būdamas dar vaikas į rankas paėmė gitarą be kelių stygų, kurią paliko gulėti kažkuris giminaitis. „Vos išvydęs tą gitarą, supratau atradęs savo gyvenimo kelią, savo geriausią draugą. Beveik nekalbėjau ketverius metus. Tiesiog grojau gitara. Ir taupiau trūkstamoms stygoms“, – sako muzikantas.

Prieš tapdamas pirmo ryškumo žvaigžde, dirbo įprastus darbus

Milijonai vaikų visame pasaulyje taip pat paėmė gitarą į rankas ir užsidarė savo kukliuose miegamuosiuose, su tėvais bendraudami tik esant būtinybei. Dauguma jų taip ir netapo roko žvaigždėmis. O štai Stingas tapo.

Tik prieš tapdamas roko žvaigžde jis dirbo ne vieną įprastą darbą. Viename šaltinyje skelbiama, kad kurį laiką jis buvo autobuso kontrolierius, vėliau dirbo mokesčių inspekcijoje, kur pagrindinis jo darbas buvo pranešinėti žmonėms blogas naujienas.

Kai tokie žemiški darbai jam įgriso iki gyvo kaulo, baigė studijas koledže ir gavo diplomą, o tai buvo dar vienas bandymas išbristi iš vaikystės skurdo. Jo alma mater (dabartinis pavadinimas – Nortumbrijos universitetas) labai mėgsta girtis išgarsėjusiais ir daug pasiekusiais absolventais, tačiau tiesa ta, kad universitetas prie Stingo sėkmės prisidėjo minimaliai. Tiesą sakant, neprisidėjo visai.

Po studijų Stingas įsidarbino šv. Pauliaus pirmojoje mokykloje Kremlingtone, Anglijoje, kur vaikus mokė anglų kalbos ir buvo mokyklos futbolo komandos treneris. Visų tų, kuriems patinka grupė „Police“ laimei, ir ši karjera jam neteikė per didelio džiaugsmo. Tikrasis jo pašaukimas buvo muzika, o ne darbas su vaikais ir jaunimu.

Savo sceninį vardą nusižiūrėjo nuo kvailai atrodančio megztinio

Stingas – be jokios abejonės labai šaunus pseudonimas. Jeigu tektų spėlioti, kaip žmogus sugalvojo vadintis Stingu, greičiausiai gimtų ne viena ir ne dvi labai įdomios teorijos. Stingas – labai šaunus vardas. Jis puikiai tiktų misiją vykdančiam slaptajam agentui. Sting išvertus iš anglų kalbos reiškia geluonį. Galbūt tokiu vardu muzikos kūrėjas ir atlikėjas norėjo atkreipti dėmesį į savo aštrų protą. Dar vienas variantas – jam tiesiog labai patinka bitės.

Dainininkas Stingas

Deja, visos šios konspiracijos teorijos yra laužtos iš piršto. Štai kaip iš tikrųjų Stingas tapo Stingu paties Stingo lūpomis: „Vilkėdavau merginos man megztą megztinį. Jis buvo juodas su geltonais dryžiais. Atrodžiau labai juokingai. Tada grupė pagalvojo, kad atrodau kaip peraugusi bitė, ir praminė Stingu“.

Dar dirbdamas mokytoju, pradėjo muzikanto karjerą

Taigi, kaip tiesiai iš mokytojo kėdės persikelti į roko sceną? Žinoma, vienu metu daryti abu darbus. Taigi, dienomis jis buvo gerbiamas tamsta mokytojas, o naktimis – geidžiamas gitaros virtuozas. „Visada maniau, kad galėčiau pragyventi vien iš muzikos. Tai buvo mano vienintelė ambicija, tokia liko – gyventi iš muzikos ir dėl muzikos“, – yra sakęs pats Stingas.

Kurį laiką Stingas gyveno gana keistą dvilypį gyvenimą. Didysis karjeros lūžis jo laukė po perklausos džiazo kolektyvui „Newcastle Big Band“. Tik darbą gauti jam padėjo ne pirmoji, o antroji perklausa, kurią grupės nariai mielaširdingai sutiko surengti po nepavykusios pirmosios. Tada 1974 metais Stingas ir dar trys muzikantai įkūrė novatoriško džiazo grupę „Last Exit“, tačiau po dvejų metų į miestą atkeliavo pankrokas, o kartu su juo ir būgnininkas Stewartas Copelandas. Jis pamatė grojančią grupę „Last Exit“ ir paklausė Stingo, ar jis kartais nenorėtų groti kiek kitokią muziką.

Stingas persikėlė į Londoną, kur abu sutiko gitaristą Andy Summersą. Visi kartu parašė dainą „Roxanne“ – taip ir prasidėjo grupės „Police“ istorija.

Vienodos šukuosenos? Jūs rimtai?

Kas ten per istorija su derančiomis šukuosenomis? Ar tai tebuvo labai keistas sutapimas, jog visi trys „Police" grupės nariai atrodė kone identiškai?

Ne, tai tikrai ne atsitiktinumas. Derančios šukuosenos buvo bendras sumanymas, o jo priešistorė labai keista ir pakankamai nesėkminga. Pirmosiomis „Police“ dienomis grupė nusprendė dalyvauti vienoje antrankoje – buvo ieškoma roko grupė kramtomosios gumos reklamai.

Kaip ten bebūtų, važiuojame toliau – keistenybės dar prieš akis. Remiantis 1983 metais žurnale „Teen“ pasirodžiusiu straipsniu, kuris tikriausiai buvo pakankamai teisingas, nes galiausiai atsirado oficialioje Stingo svetainėje internete, norėdami patekti į reklamą, muzikantai turėjo šviesiai nusidažyti plaukus.

Tad jie visi draugiškai pasišviesino plaukus, o vėliau nusprendė, kad jiems labai tinka ir tokie ir liks.

Dainininkas Stingas

Filmavo gimdančią žmoną – medžiagą panaudojo filme

Akivaizdu, jog kažkas pamiršo pasakyti Stingui, jog gimdančios moterys įprastai visai nenori atsidurti filme. Galbūt visai norėtų tapti filmo žvaigždėmis prieš gimdymą arba po jo, bet tikrai ne paties proceso metu. Taigi, 1985 metais jis įsileido filmavimo komandą ir leido filmuoti, kaip jo žmona Trudie Styler gimdo jų sūnų.

Galiausiai filmuota medžiaga atsidūrė 1985 metų filme „Bring on the Night“. Iš esmės tai dokumentinė juosta apie tai, koks nuostabus Stingas, o gimdymo scena –tarsi vyšnia ant torto.

„The New York Times“ pažymėjo, jog gimdymas buvo nufilmuotas pagarbiai ir estetiškai. Kaip ten bebūtų, sunku įsivaizduoti, kaip tokiomis intymiomis akimirkomis turėjo jaustis Trudy apsupta kamerų. Šiais laikais žmonės įsigudrina gimdymą tiesiogiai transliuoti „Facebook“, taigi, visai gali būti, kad 1985 metais Stingas ir Trudy tiesiog pralenkė laiką.

Daina „Every Breath You Take“ – baugi ir labai pelninga

Jeigu gerai įsiklausytumėte į dainos „Every Breath You Take“ žodžius, suprastumėte, kad tai labai jau baugus muzikinis kūrinys, visai netinkamas vestuvėms. Juk nenorite, kad jūsų antroji pusė pagalvotų, kad iš tikrųjų esate pamišęs persekiotojas, manantis, jog „kiekvieną mielą dieną kiekvieną tavo ištartą žodį... nenuleisiu nuo tavęs akių“ yra labai romantiška frazė, nors iš tikrųjų ji verta teisėsaugos pareigūnų dėmesio. Nepaisant to, ši daina labai dažnai skamba vestuvėse. Be to, ji viena iš dažniausiai grojamų radijo stotyse visame pasaulyje.

Stingas po šiai dienai už dainą „Every Breath You Take“ kasdien uždirba po 2 tūkst. dolerių. Jūs neklystate: daina apie persekiotoją jos autoriui sukrovė nemenkus turtus. Ir jam nereikia nieko daryti – tiesiog džiaugtis autorinėmis įplaukomis.

„Police“ nesutarimai

Greičiausiai nieko nenustebinsime pareiškę, jog Stingas nelabai gerai sutaria su Stewartu Copelandu ir Andy Summersu.

Visgi dauguma grupių sugeba užgniaužti savo ambicijas ir kūrybos proceso metu pamiršta savo skirtumus bei nesutarimus. Deja, „Police“ šio mokslo perprasti taip ir nepavyko.

Taip, vyrukai kūrė puikią muziką, tačiau nuolat pykosi. Tai viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl po dešimties metų kolektyvas iširo, o Stingas ne kartą prisiekė, jog ko jau ko, bet „Police“ atsikūrimo tikrai nebus.

2007 metais vykęs trumpas sugrįžimo turas atskleidė visas kortas, kodėl. „Rolling Stone“ rašė, kad praktiškai visą repeticijų laiką Stingas skundėsi, jog nėra tempo, o stygos skamba minkštai, kad ir ką tai galėtų reikšti. Po visko A. Summersas prisipažino vengiantis galvoti apie buvusius grupės narius ir netgi nežinantis, su kokiais projektais jie dabar dirba. S. Copelandas laikosi kitos nuomonės: jis sakė, kad sugrįžimo turo metu jie vienas su kitu elgėsi maloniai. Veikiausiai dar labiau dirbtinai skambančio pareiškimo mums neteko girdėti.

Stingas ir jo dvaras

Paskutinį XX amžiaus dešimtmetį Stingas su žmona Anglijos Viltšyro grafytėje įsigijo namą. Tik tas namas tikrai toli gražu ne eilinis. Ir tai net ne namas. „Lake House“ rezidencija – XVI amžiaus dvaras su 14 miegamųjų ir aštuoniais vonios kambariais. Visas nuosavybės plotas – daugiau nei 300 akrų.

Kaip rašo „Architectural Digest“, ši vieta – ne tik namai, bet ir poilsio erdvė bei įrašų studija. Visos Stingo albumo „Ten Summoner‘s Tales“ sukurtos ir įrašytos būtent ten.

Be to, tai ne vienintelis prabangus ir brangus būstas, priklausantis Stingo šeimai. Anglijoje jam priklauso dar keli nekilojamojo turto objektai, kuriuos galima išsinuomoti, tarkim, mėnesiui. Žinoma, jeigu kišenėje turite atliekamų 200 tūkst. dolerių.

Dainininkas Stingas

Jo sūnui diagnozuotas raidos sutrikimas

Sėkmė ir pinigai dar nereiškia, jog žmogus apsaugotas nuo visų įmanomų sunkumų ir išbandymų.
Stingo sūnui Jackui diagnozuotas raidos sutrikimas, vadinamas dispraksija. Tai yra neurologinis kalbėjimo motorikos ir koordinacijos sutrikimas. Šį sutrikimą turintiems vaikams sunkiau rašyti ranka ar spausdinti, jiems sudėtingiau išmokti dalykų, kitiems mažamečiams nesukeliančių sunkumų, pavyzdžiui, važiuoti dviračiu ar žaisti su bendraamžiais.

„Besimokydamas jis patiria nemažai iššūkių. Jis labai protingas vaikas, bet namų darbai jam neįveikiami. Kiekviena diena mokykloje – skaudus pažeminimas. Iš guvaus ir savimi pasitikinčio vaiko jis tapo pilka pelyte“, – 1996 metais per interviu „Advocate“ sakė Stingas.

Stingas su žmona sūnui stengėsi suteikti visą įmanomą pagalbą, apie kokią vaikai iš paprastų šeimų galėtų tik pasvajoti. Be to, pats faktas, jog Stingas nevengia viešai kalbėti apie šią problemą, labai padėjo šviečiant visuomenę.

Atleiskite, vaikai, bet greičiausiai nieko negausite

Tačiau panašu, kad Stingo vaikams likimas nepašykštėjo talento ir galimybių. Nepaisant to, net jeigu prie jų sėkmės ir prisidėjo Stingo vardas, tėvo testamente, kaip teigiama, jiems vietos nenumatyta.
Stingas per gyvenimą uždirbo šimtus milijonų dolerių, panašiai tiek ir išleido, tad teigia neketinantis savo turto palikti vaikams, nes baiminasi, jog tai padarytų daugiau žalos, nei atneštų naudos.

„Sakiau jiems, kad tų pinigų tikrai nebus daug, nes viską išleidžiame... Turi dirbti patys. Visi mano vaikai tai puikiai žino, ir retai prašo kokios nors pagalbos, o tokį jų savarankiškumą labai gerbiu ir vertinu“, – sako Stingas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)