Neblėstantį visuomenės susižavėjimą princo asmeniu, be visų kitų aplinkybių, aišku, lėmė ir trijų mažamečių atžalų spinduliuojamas žavesys. Anaiptol ne paskutinė vieta tenka princo ir jo žmonos Kate Middleton sąjungai, kurioje akivaizdžiai vyrauja santarvė ir abipusė pagarba.

Kaip tik todėl sekmadienį (kovo 24 d.) Williamas tiesiog privalėjo imtis veiksmų. Kas gi nutiko? Ogi pasklido kalbos, vėl sukėlusios grėsmę idiliškam jo šeimos paveikslui, rašo „Daily Mail“ žurnalistas Richardas Kay.

Didžiosios Britanijos spauda savaitgalį mirgėjo pranešimais apie priešiškumą, įsivyravusį tarp Kate Middleton ir Rose Hanbury, markizės Cholmondeley, gyvenančios Norfolko grafystėje esančių karališkosios poros namų kaimynystėje.

Viename straipsnyje buvo rašoma apie įsiplieskusį siaubingą kivirčą. Kitame – kad K. Middleton davė suprasti norinti, jog kaimo vietovėje įsikūrusi jos konkurentė būtų išstumta iš aukštuomenės rato ir kalbėjo apie laipsnišką santykių nutraukimą.

Princas Williamas, Kate Middleton

Princas Williamas spaudoje buvo vaizduojamas kaip savotiškas taikdarys, bent dėl senos savo paties bičiulystės su R. Hanbury sutuoktiniu, aristokratų sluoksniui priklausančiu markizu Davidu Cholmondeley, norintis ir siekiantis, kad moterys taip pat sutartų.

Galbūt pamanėte, kad tada, kai nerimą kelia neaiškios „Brexit“ pasekmės ir Didžiajai Britanijai teksianti vieta pasaulio valstybių kontekste, paskalos apie karališkosios šeimos narius turėtų būti vertinamos kaip pramoginis turinys?

Vis dėlto šeštadienį ir sekmadienį pasirodžiusių publikacijų autoriai paprasčiausiais gandais šįkart neapsiribojo (nors net ir paskalos galėtų pakenkti karališkosios šeimos įvaizdžiui, sumenkindamos didikų reikalus iki muilo operose regimų peripetijų).

Straipsniai puikuojasi rimtomis antraštėmis ir vien todėl gali būti naudingi respublikos šalininkams bei paglostyti prieš monarchiją nusiteikusiųjų širdis.

Nuo seno neišsprendžiamas galvosūkis

Kaip reaguoti į skleidžiamus gandus, karališkajai šeimai yra nuo seno neišsprendžiamas galvosūkis, kurį narpliojant reikia būti itin atidiems ir preciziškiems. Nutarus laikytis nuošaliai ir ignoruoti gandus, kyla rizika, kad kalbos nesiliaus, o tik taps dar aršesnės. Tačiau ką nors komentuoti taip pat pavojinga, mat teisinimasis ir neigimas gali turėti priešingą efektą – tik patvirtinti, kad kalbos ne iš piršto laužtos, nors iš teisų tebūtų vien piktų liežuvių skleidžiami pramanai (kuo netrukus galėsime įsitikinti).

Penketą paskutinių savo gyvenimo metų princesė Diana kone nuolatos kovojo su be paliovos ją lydinčiomis paskalomis, ir tai jai sunkiai sekėsi. O štai princas Williamas, atrodo, yra pasiryžęs nesekti amžinatilsį savo motinos pėdomis, ir tokį sprendimą yra priėmęs nuo pat tos akimirkos, kai susipažino su Kate Middleton Šv. Andriejaus universitete.

Gindamas savo šeimos privatumą jis griebiasi įstatymų. Taip darė ir tada, kai prancūzų fotografai užfiksavo K. Middleton besikaitinančią saulėje be viršutinės maudymosi kostiumėlio dalies, ir apskritai visada, kai iškyla pavojus šeimos reputacijai. Ignoruojami lieka tik jokių pasekmių negalintys sukelti pranešimai.

Tačiau kuriai kategorijai derėtų priskirti savaitgalį paviešintus pasakojimus ir kaip princas Williamas reaguoja į kilusį šurmulį?

„Daily Mail“ straipsnio autorius teigia turįs informacijos, kad gandai apie žavingų damų konfliktą neturi jokio pagrindo. Jis taip pat nurodo, kad abi pusės svarstė galimybę imtis teisinių veiksmų, tačiau kadangi nė vienoje publikacijoje nebuvo pateikta jokių menamo konflikto esmę atskleidžiančių įrodymų, galop buvo nutarta ignoruoti paskalas.

Kate Middleton su šeima

Gandai pradėjo sklisti dar pernai metų pabaigoje. Jų priežastį kol kas sunku paaiškinti, tačiau nekyla abejonių, kad jie kilo iš piktavališkų paskatų.

Teko girdėti, kad gandų tikslas – pakenkti K. Middleton. Tačiau kam to reikia? Ir kas vis dėlto vyksta?

Nukrypkime į šiokį tokį geografinį ekskursą. 2014 metais princas Williamas ir K. Middleton nutarė visam laikui persikelti į Anmer rūmus – kaimo apylinkėse, netoli Sandringamo esantį karalienės padovanotą namą.

Vienu iš artimiausių karališkosios poros kaimynų tapo markizas Cholmondeley, kaip lordo aukščiausiojo kamerhero titulo savininkas, atlikęs unikalų vaidmenį parlamento atidarymo ceremonijoje – ėjęs priešais karalienę.

Didžio esteto ir filmų kūrėjo širdį yra džiuginusi ne viena žavinga būtybė, tačiau markizas nerodė nė menkiausio noro su kuria nors rimtai susisaistyti. Tik štai 2009 metais, didžiai visų savo draugų nuostabai, jis vedė Rose Hanbury – 23 metais už jį patį jaunesnę modelio karjeros ragavusią liauną gražuolę.

Būsimi sutuoktiniai susipažino viename iš vakarėlių, vykusių ištaigingoje Cetinale viloje – Italijoje esančiuose prabangiuose namuose, priklausančiuose nemalonę užsitraukusiam konservatoriams prijaučiančiam lordui Antony Lambtonui (Rose sesuo Marina yra susituokusi su A. Lambtono įpėdiniu Nedu (Edwardu Lambtonu), Daramo grafu).

Mielų sesučių, sykį vien su maudymosi kostiumėliais įsiamžinusių šalia buvusio Didžiosios Britanijos ministro pirmininko Tony Blairo, gyslomis, reikia pasakyti, teka nepriekaištingas kraujas. Įdomu ir tai, kad jų senelė, ledi Elizabeth Longman, buvo pamerge karalienės Elžbietos II ir princo Philipo vestuvėse.

Markizų Cholmondeley namai vadinami Houghton rūmais. Tai įspūdingas trečiajame XVIII a. dešimtmetyje iškilęs paladianizmo stiliaus kompleksas, pastatytas pirmojo Didžiosios Britanijos ministro pirmininko sero Roberto Walpole‘o užsakymu.

Houghton rūmuose įrengti 106 kambariai. Nuo Anmer rūmų juos skiria neilgas, kiek daugiau nei 6 kilometrų kelias. Rūmuose įsikūrę tris vaikus auginantys markizai Cholmondeley netrukus buvo priskirti prie „Turnip Toffs“ rato – grupės dvarus Norfolke turinčių princo Williamo ir K. Middleton draugų, išsiskiriančių aukšta kilme ir solidžiu turtu.

„Turnip Toffs“ ratui taip pat priklauso Williamas ir Rosie van Cutsemai, Lesterio grafai, gyvenantys Holkham rūmuose, taip pat Jamesas ir Laura Meade. Pastarajai teko garbė tapti princo Louiso krikštamote.

Kate Middleton

Viename savaitgalio spaudoje pasirodžiusiame pranešime buvo užsiminta, kad markizų Cholmondeley dvynukai Alexanderis ir Oliveris noriai žaidžia su princu George‘u, nepaisydami ketverių metų amžiaus skirtumo.

Markizė Cholmondeley ir Kembridžo kunigaikštienė yra atitinkamai globėja ir karališkoji globėja, besirūpinančios labdaringais Rytų Anglijoje veikiančiais vaikų hospisais (EACH). Minėtina ir tai, kad K. Middleton su vaikais ne kartą vyko stebėti Houghton dvare rengiamų žirgų lenktynių.

Princą Williamą ir markizą Davidą Cholmondeley, pasirodo, sieja kiek mažiau reikalų. Laisvai prancūziškai kalbantis, fortepijonu skambinantis ir modernų meną dievinantis markizas, kaip bebūtų, yra amžinatilsį princo mamos metų vyras.

Šie vyrai yra kartu pašaudę, bet tai daugiau nei normalu tarp Norfolko dvarininkų.

Tiktai ar tai, kas suminėta, neišvengiamai liudija apie artimą šeimų bičiulystę? Tiesa ta, kad, kaip nurodė patikimi didikams artimi šaltiniai, šiuodvi poros viena kitos namuose tėra apsilankiusios ne daugiau kaip tris kartus.

„Jie retkarčiais susitinka ir mėgsta vieni kitus, – sakė markizei artimas asmuo, – tačiau nepriklauso vieni kitų artimųjų ratams. Tų santykių net nepavadinčiau artima bičiulyste.“

Piktiems liežuviams šitai buvo nė motais. Praeitą savaitę „Daily Mail“ pasirodė žinutė apie tai, kad kunigaikštienė ir markizė laiko viena kitą varžovėmis.

Šeštadienį pasirodžiusiame laikraščio „The Sun“ numeryje buvo rašoma, kad tarp šių moterų įsiplieskęs kivirčas buvo daug rimtesnis nei iš pradžių manyta.

Laikraštis pacitavo tokius informaciją perdavusio šaltinio žodžius: „Jie artimai bendravo, bet dabar tam padarytas galas.“

Šaltinis taip pat teigė, esą princas Williamas bandė taisyti situaciją, tačiau K. Middleton neva pasakė, kad nebenori jų daugiau matyti ir pageidauja, kad Williamas nutrauktų su jais ryšį, neatsižvelgdamas į socialinį jų statusą.

Iš pat pradžių princas ir markizas iš gandų tik pasijuokė. Jie pasiekė ir kitų karališkosios šeimos narių ausis, tačiau jokių pasekmių tarsi nesukėlė. Vis dėlto naujausi pranešimai jau nebuvo palaikyti pokštu.
Iš visko sprendžiant, abu vyrus gandai jau ėmė gluminti. Jie pasiryžę kategoriškai pareikšti, kad jokio konflikto nei tarp jų, nei tarp jų žmonų nėra.

„Šie žeidžiantys gandai apie nesutarimus paprasčiausiai yra melagingi. Williamas ir Davidas savaitgalį bendravo ir nežinojo, ar juoktis, ar piktintis. Abiejų žmonos jaučiasi įžeistos užuominų, kad tarp jų įsivyravo šaltumas ar net priešiškumas. Jos įsitraukusios į būsimų labdaros renginių planavimą“, – sakė šeimoms artimas šaltinis.

„Turime reikalą su visuotinai skelbiamu melu, nesuteikiant tiesai nė mažiausio šanso“, – tvirtino jis.

Kitas asmuo šią situaciją apibūdino kaip niekuo nepagrįstus pašnibždomis ištartus pramanus, dabar jau virtusius visa gerkle rėkiamais šūkiais.

Kai kalbos tik pradėjo sklisti, abi poros iš jų tik pasijuokė, nors jose nebuvo nė krislo tiesos, tačiau begalinis melagysčių kartojimas pavertė gandus vis labiau žeidžiančiais ir užgauliais.

„Dabartinė padėtis išties liūdna. Visi ganėtinai susikrimtę, nes turi neigti kalbas, kurios ne tik nepagrįstos, bet ištisai melagingos. Tai tikra beprotybė“, – sakė markizų šeimos draugas.

„Davidas su Rose yra buvę Sandringame ir susitiko Williamą bei Kate, tačiau vienas kito namuose jie tėra lankęsi vos kelis kartus“, – pridūrė šeimoms artimas asmuo.

Princas Williamas ir K. Middleton susidariusią padėtį turėtų vertinti kaip ypač nepalankią. Dalykas tas, kad jie visada apdairiai renkasi draugus, o didžiausią prioritetą teikia pasitikėjimui.

Kitaip nei princas Harry ir Sasekso kunigaikštienė, bičiuliautis su įžymybėmis ši karališkoji pora vengia.

Nė viena K. Middleton draugė nėra bendravusi su bulvariniais leidiniais.

Kate Middleton ir Meghan Markle per karališkąsias Kalėdas

Priminsime, kad neištvėrusios gandų, Meghan Markle bičiulės yra kalbėjusios ir su „People“, ir su „Vanity Fair“.

K. Middleton nėra žengusi nė vieno klaidingo žingsnio vykdydama sau, kaip karališkosios šeimos narei ir sosto įpėdinių motinai, tenkančias priedermes. Jos šeima visada laikoma lojalumo ir diskretiškumo pavyzdžiu. Svarbu ir tai, kad oficialias savo pareigas K. Middleton atlieka su didžiausiu entuziazmu.

Jokiam princo ir kunigaikštienės elgesį viešumoje stebinčiam fotografui nepavyko užfiksuoti ko nors daugiau nei elementarus pokalbis.

Princas Williamas, nors, kitaip nei jaunėlis jo brolis, nesišvaisto pareiškimais, kad jo žmona turi gauti tai, ko nori, kuo puikiausiai supranta kokia reikšmė suteikiama jo sutuoktinės asmeniui.

Jei pagaliau paaiškės, kad šis apgailėtinas epizodas tebuvo negrabus bandymas pakenkti nepriekaištingam K. Middleton įvaizdžiui, jis susilauks atitinkamo atsako.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)