Jau paauglystėje ji ateidavo į pamokas mūvėdama latekso kelnes, vilkėdama neoninių spalvų drabužius, avėdama batus aukštais plonais kulniukais. Nors ir sulaukdavo konservatyvių klasės draugų patyčių, Sophia nepasidavė ir toliau puoselėjo savo autentišką stilių, skelbia dazeddigital.com.

Šiuo metu Sophia – modelis, saulės akinių kūrėja (neseniai pasirodė jos pirma kolekcija su kompanija „Peter & May"), aktyvistė grožio srityje.

Didžiulį kiek sekėjų socialiniuose tinklalapiuose turinti Sophia siekia sugriauti tradicinius grožio standartus – ji nekoreguoja savo antakių, leidžia jiems absoliučiai laisvai augti. Merginos antakiai suaugę į vieną antakį, kuris paryškina jos žydras akis.

„Nusprendžiau turėti tokius antakius dėl tos pačios priežasties, dėl kurios savitai rengdavausi mokykloje – man svarbiausia tai, kas patinka man pačiai, – aiškina ji. – Vaikystėje tikrai išmokau vieno dalyko – man patinka būti kitokiai."

Judėjimo „#UnibrowMovement" socialinėje erdvėje įkūrėja Sophia įsitikinusi – „svarbu parodyti, kad preferencijos ir skirtumai nesupriešina, o vienija ir yra skirti įkvėpti. Atvirai sakant, esu kaip visi – einu savo keliu ir stengiuosi būti pavyzdžiu".

– Jei pasirinktum kriptogeninį užšaldymą, siekiant pratęsti žmonių rasę, pabudus tektų atsakomybė už jos išlikimą. Kaip susišukuotum pirmam pasimatymui?

– Susiriščiau plaukus, nes tai – nemėgstamiausia mano šukuosena. Galbūt skamba keistokai, bet jam tektų ištverti tokius proto žaidimus. Nenoriu, kad vaikinas iš karto suprastų, kokia esu, bent jau turėtų palaukti iki antro pasimatymo.

– 2100-ieji. Esi didžiausios pasaulyje grožio produktų gamybos kompanijos savininkė. Kokius penkis produktus norėtum sukurti?

– Lūpų dažus, kurie keičia spalvą, priklausomai nuo nuotaikos. Tada mano vaikinui nebetektų spėlioti, ar nesupykau, jei jis jaučiasi netinkamai pasielgęs. Veiksmingą plaukų augimą skatinantį preparatą. Tai būtų tikras išsigelbėjimas mano jaunai impulsyviai versijai, kuri dažnai nusikerpa sėdmenis siekiančius plaukus iki ausų ir akimirksniu ima gailėtis.

Odos priežiūros priemones, kuriose būtų daugiau alijošiaus. Kai buvau jaunesnė ir turėjau spuogų, senelės sode Kipre nusiskindavau alijošiaus lapų ir pasitepdavau jų sultimis odą. Tai – nuostabiausias dalykas, kokiu tik esu tepusi veidą. Akių šešėlių paletę, su kuria galima pačiam susikurti akių šešėlius. Kodėl žmonės turi apsiriboti paruodamomis spalvomis ir formulėmis, kai gali patys tai padaryti? Aš pirkčiau tokį gaminį (jei jo dar nėra). Mažą veidrodėlį, kuris taip pat ir fotografuotų. Ar man taip atrodo, ar veidrodžiai iš tiesų parodo mus gražesnius nei fotoaparatas?

– Patekai į avariją, po kurios nebeužuodi kvapų. Gydytojai negali visiškai sugrąžinti uoslės, po gydymo užuostum tik vieną kvapą. Kokį kvapą pasirinktum ir kodėl?

– Mano mamos mėgstamiausi kvepalai – „YSL Opium". Prisimenu, kaip vaikystėje mes su broliu nuolat skųsdavomės mamai, kaip nemėgstame tų stiprių kvepalų. Nors tų kvepalų aromatas nėra mano mėgstamiausias, man jis ypatingas, žadina jausmus. Jei galėčiau užuosti tik vieną aromatą, nenorėčiau nieko kito, tik „YSL Opium" kvepalų, kuriais mama kasdien kvėpindavosi, aromato. Nuostabu, kad kvapai primena žmones arba akimirksniu sugrąžina į tam tikras gyvenimo akimirkas.

– Vienas draugas pareiškė – po mirties norėtų, kad jo kapo vietą suptų iš marmuro iškaltos verkiančių Marijų statulos. Kaip atrodytų tavo antkapis?

– Man atrodo šiurpoka galvoti, kaip turėtų atrodyti antkapis. Na bet jei apie tai kalbame, norėčiau, kad tai būtų juoda marmurinė plokštė su joje iškaltais mano ir mano priešų vardais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (201)