Saseksai ir Kembridžai atskyrė savo bendras karališkąsias buveines Kensingtono rūmuose ir sukūrė dvi atskiras tarnybas, ketvirtadienį pranešė karališkieji rūmai. Žinia apie artėjantį atsiskyrimą pirmą kartą pasklido 2018-ųjų lapkritį.

Karalienė Elžbieta II pritarė naujo biuro Meghan ir Harry‘iui sukūrimui. Princas Charlesas taip pat palaiko šį sprendimą, kuris įsigalios pavasarį.

„Šis ilgai planuotas žingsnis užtikrins, kad kunigaikštis ir kunigaikštienė nuolat turės visą savo veiklai reikalingą paramą ir priemones, kai jų šeima persikels į savo oficialią rezidenciją Frodmoro kotedže“, – skelbiama rūmų pranešime.

Meghan ir Harry‘io tarnyba taip pat persikels iš Kensingtono rūmų į Bakingamo rūmus, kuriuose gyvena karalienė. Tačiau Meghan ir Harry‘io gyvenamoji vieta šį pavasarį išliks jų naujieji namai kotedže Vindzore.

Williamo ir Kate tarnyba pasiliks Kensingtono rūmuose, kur jie gyvena drauge su savo trimis vaikais.

Princas Harry‘is šiuo metu turi savo asmeninį biurą, nuo sužadėtuvių 2017-ųjų lapkritį padedantį tvarkyti tiek jo, tiek Meghan veiklą.

Balandį pirmojo vaiko susilaukti turinti karališkoji pora taip pat suburs naują komunikacijos komandą, kuri bus Bakingamo rūmų komunikacijos komandos dalis ir bus atsakinga karalienės komunikacijos sekretoriui Donalui McCabe. Kensingtono rūmai ir toliau padės Meghan ir Harriui, kol pradės dirbti jų pačių komanda.

Penktadienį Kensingtono rūmai papildė pranešimą: paskelbta, kad vyriausiuoju Williamo ir Kate patarėju paskirtas Jasonas Knaufas. Jo pareigos apims patarinėjimą kunigaikštienei jos labdaros iniciatyvų klausimu, įskaitant veiklas, susijusias su aplinkosauga, psichine sveikata ir ankstyva vaikyste, taip pat labdaros struktūrų, apimančių šias darbo sritis, apžvalgos pateikimą. Jų komunikacijos sekretoriumi paskirtas Christianas Jonesas.

Buvusi vyriausioji Hillary Clinton 2016-ųjų prezidento rinkimų kampanijos patarėja Sara Latham paskirta Harry‘io ir Meghan komunikacijos komandos vadove. Ji tiesiogiai atsakinga karalienės komunikacijos sekretoriui.

Atėjo metas atsiskirti

Rūmams artimi šaltiniai įsitikinę: kadangi Williamas vieną dieną taps Velso princu, kaip ir priklauso princo Charleso paveldėtojui, Harry‘is ir Meghan norės eiti savo keliu, tad suprantama, kad atėjo metas atsiskirti.

„Meghan atsiradimas ganėtinai smarkiai pakeitė santykių pobūdį. Šeimų atsiskyrimas buvo neišvengiamas ir praktiškas dalykas, nes tai suteikia Harry‘iui ir Meghan laisvės kurti ir telktis į savas interesų sritis bei labdaringas veiklas. Meghan turi labai aišku požiūrį į tai, kas ją domina. Tai gali dominti ir Harry‘į, bet nebūtinai turi būti įdomu Williamui ir Kate“, – anksčiau „People“ aiškino knygų apie karališkąją šeimą autorė Sally Bedell Smith.

Visgi ketveriukė, panašu, paliks sėkmingąjį Karališkąjį fondą, vykdantį labdaringas veiklas ir novatorišką psichinės sveikatos kampaniją.

„Jie sutelkė daugybę toje pačioje srityje dirbančių labdaros organizacijų, šitaip suteikdami joms daugiau galios ir galimybę išreikšti savo požiūrį. Tačiau jie vis labiau atsižvelgs į savo interesų sritis“, – sakė S. Bedell Smith.

„Manau, tai paprasčiausiai prioritetų ir interesų poslinkis. Williamas yra sutuoktinis ir trijų vaikų tėvas, tad jis pirmiausia skiria dėmesį jiems. Harry‘is netrukus taps tėvu. Kiekvienas iš jų ir toliau bus puikus karalienės atstovas ir vykdys tas užduotis ir nurodymus, kuriuos pateiks karalienė ir, ko gero, jų tėvas. Šias karalienės vardu vykdomas veiklas jie ir toliau įgyvendins drauge“, – pridūrė S. Bedell Smith.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)